Κυανέρυθρο χρώμα στην εκδήλωση των Παλαιμάχων του Πανιωνίου

Κυανέρυθρο χρώμα είχε η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου που πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο του «Γαλαξία», στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Κυανέρυθρο χρώμα στην εκδήλωση των Παλαιμάχων του Πανιωνίου

Το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος της πόλης Σταύρος Τζουλάκης, η αντιδήμαρχος Κλαίρη Δεληγιάννη, ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Άρης Μισαηλίδης, ενώ την πρώτη ομάδα εκπροσώπησαν οι Παναγιώτης Κόρμπος και Χρήστος Τσιλούλης. Φυσικά στην αίθουσα ήταν πολλοί παλαίμαχοι άσοι του «Ιστορικού», αλλά και φίλοι της ομάδας.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος των Παλαιμάχων του Πανιωνίου, Δημήτρης Χριστοδούλου, αφού ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και φυσικά επιτυχίες για τους «κυανέρυθρους», τόνισε τα ακόλουθα: «Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο του Πανιωνίου και η εκδήλωση στέφθηκε από επιτυχία. Για ακόμη μία φορά φάνηκε ότι είμαστε μία ζεστή οικογένεια, όπως άλλωστε αρμόζει στον Πανιώνιο. Κοντά μας είναι ο Χρήστος Τσιλούλης και ο αρχηγός της πρώτης ομάδας Παναγιώτης Κόρμπος, ο οποίος πέρσι είχε κάνει καταπληκτική σεζόν, είχε τρομερή απόδοση και έδειχνε ότι θα ανέβει, αλλά φέτος οι διάφοροι τραυματισμοί τον έφεραν πίσω. Μας υποσχέθηκε ότι θα βάλει τα δυνατά του τόσο αυτός όσο και ο Τσιλούλης για να σωθεί η ομάδα. Τουλάχιστον πιστεύουμε ότι θα σωθεί.

Φέτος ο Πανιώνιος έκλεισε 130 χρόνια ιστορίας και δεν μπορεί να μας περιπαίζει η κάθε αθλητική αρχή, κανονικά έπρεπε να είχαμε σωθεί από τώρα. Βάσει του νόμου οι δύο ομάδες που ενέχονται με περίπτωση πολυϊδιοκτησίας θα έπρεπε να είχαν υποβιβαστεί. Τώρα αν η πολιτεία οπισθοχώρησε και πήρε πίσω την αρχική απόφασή της, πιστεύω ότι θα δουν με καλό μάτι τον Πανιώνιο και βάζοντας κι εμείς τα δυνατά μας θα καταφέρουμε για άλλη μια χρονιά να σωθούμε. Έχουμε άλλωστε μαζί μας και τον επίτιμο πρόεδρό μας, τον μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομο, που πιστεύω ότι και αυτό θα κάνει το θαύμα του στο τέλος και η ομάδα θα σωθεί».

Τιμήθηκε η ομάδα του 1971

Στη συνέχεια έγιναν βραβεύσεις σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει στον Πανιώνιο. Τιμήθηκαν η ομάδα του 1971, που απέκλεισε την Ατλέτικο Μαρδίτης (πήραν όλοι οι παίκτες μετάλλια), ο γιατρός Γιώργος Κατσιφαράκης, ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος, καθώς και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και παράγοντες Χρήστος Εμβολιάδης, Πέτρος Καπώνης, Μιχάλης Δώνας, Στέλιος Χασιώτης, Βασίλης Ατσίδης, Γιάννης Παναγιωτίδης, Γιώργος Κάσσης, Πέτρος Σουλής, Κώστας Μόμιτσας, Κυριάκος Σκούρας και η ταμίας του ερασιτέχνη, Ελευθερία Παύλου. Βραβεύθηκαν επίσης οι ένθερμοι φίλοι της ομάδας Θοδωρής Γιάννακας, Ανδρέας Ντάλλιος, Δημήτρης Γαλουζίδης και Σωκράτης Σαραντόπουλος, οι δημοσιογράφοι Ευάνθης Γκόγκουλης, Σπύρος Καλαματιανός και Βίκυ Νικολάκου και από το γυναικείο φύλο η Βέττα Γαβαλά και η Γωγώ Χρονοπούλου. Τέλος, τιμήθηκε η μνήμη του Ηλία Μισαηλίδη και την πλακέτα παρέλαβε ο γιος του Άρης, ο οποίος είναι πρόεδρος στον ερασιτέχνη. Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με το καθιερωμένο κόψιμο της πίτας.

  • Η διοίκηση των Παλαιμάχων του Πανιωνίου και ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστοδούλου ευχαριστούν τον δήμαρχο Νέας Σμύρνης Σταύρο Τζουλάκη, καθώς και την αντιδήμαρχο Κλαίρη Δεληγιάννη, για τη στήριξη που παρέχουν στους Παλαιμάχους του «Ιστορικού».