Ο Μαρτίνς είπε ονόματα

Αποκαλυπτικός ο Πορτογάλος τεχνικός, είπε ποιους θα κρατήσει του χρόνου στον Ολυμπιακό.

Ο Μαρτίνς είπε ονόματα

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση του Πέδρο Μαρτίνς:

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΚΑΡΕΜΠΕ

Σήμερα είναι μία που θα έπρεπε να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για να υποδεχτούμε τον νέο προπονητή τον Πέδρο Μαρτίνς. Καλωσορίζουμε τον καινούριο μας προπονητή. Θέλουμε να σας πούμε πως πριν γίνει προπονητής ήταν ένας πετυχημένος ποδοσφαιριστής. Έχει συνεργαστεί με σημαντικές ομάδες όπως η Μαρίτιμο, η Ρίο Άβε και πιστεύω να περάσει κάποια πράγματα και σε εμάς.

ΜΑΡΤΙΝΣ

Για μένα αποτελεί τιμή ότι μου δίνεται η δυνατότητα να εκπροσωπήσω τον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε με ένα καινούριο κύκλο την πορεία του Ολυμπιακού. Διατηρώντας φυσικά αυτό το τεράστιο μέγεθος που έχει αυτός ο σύλλογος.

Με την παρουσία του στον πάγκο του Ολυμπιακού υπάρχει η φιλοδοξία να ανοίξει ένας νέος πετυχημένος κύκλος. Ποια είναι τα συστατικά της επιτυχίας σύμφωνα με εσάς;

Ποιότητα, ωραίο ποδόσφαιρο, ελκυστικό ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η υποχρέωση που έχουμε απέναντι στους φιλάθλους μας. Υπάρχουν και στιγμές που δεν θα μπορέσουμε να παίξουμε καλά, όμως αυτές τις φορές θα πρέπει να παίζουμε με τη ψυχή μας.

Θα θέλαμε να μας πείτε πότε έγινε η πρώτη επαφή να αναλάβετε τον Ολυμπιακό; Και δεύτερον αν περιμένατε ότι ο Ολυμπιακός θα πήγαινε σε τόσο εκτεταμένες αλλαγές στο ρόστερ;

Η πρώτη επαφή ήταν πριν από ένα χρόνο όταν ο Κριστιάν ήρθε στην Πορτογαλία και με βρήκε να μου εκδηλώσει το ενδιαφέρον. Είναι λογικό μετά από χρονιές που δεν είναι πετυχημένες να υπάρξουν αλλαγές. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να μην είναι ριζικές οι αλλαγές και θα κοιτάξουμε με τον πρόεδρο να κάνουμε ξανά τον Ολυμπιακό πρωταθλητή.

Έχετε μιλήσει με συμπατριώτες σας προπονητές που έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια;

Δεν είχα ειλικρινά καμία συζήτηση από εκείνους τους προπονητές. Είχα την ευκαιρία να κάνω μία εκτίμηση δικιά μου του ρόστερ και θα μείνω σε αυτή την εκτίμηση. Αν μιλούσα με εκείνους τους προπονητές θα μιλούσαμε για άλλες εποχές.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι απαιτητικός όχι μόνο για τις νίκες, αλλά και για το θέαμα της ομάδας. Μπορείτε να μας αναπτύξετε πιο είναι το σχέδιο σας;

Γνωρίζω τη φιλοσοφία του συλλόγου και πόσο απαιτητικοί είναι. Αυτή τη χρονιά νομίζω ότι αυτό χάθηκε, η φιλοσοφία του συλλόγου. Θα πρέπει να παίζουμε με τη ψυχή μας με πολύ δύναμη. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολη και η επόμενη χρονιά γιατί οι αντίπαλοι μας είναι δυνατοί. Εμείς πρέπει να βρούμε τη φιλοσοφία μας. Είμαι έτοιμος, γνωρίζω πολύ καλά τι μας περιμένει και τι περιμένουν οι φίλαθλοι από εμάς.

Καθαρά αγωνιστικά από αυτά που έχετε δει φέτος τι θα θέλατε να αλλάξετε στην ομάδα;

Να παίζουμε καλά, επιθετικά, με προσωπικότητα. Να έχουμε μία ομάδα με προσωπικότητα που θα έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και έτσι θα παίρνουμε τα θετικά αποτελέσματα. Αυτό έρχεται με πολλή δουλειά και συγκέντρωση. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο αυτό που δουλεύουμε και περιμένει από εμάς.

Έχετε εισηγηθεί τον αριθμό των παικτών από το υπάρχον ρόστερ πόσοι θα μείνουν; Επίσης από τα παιδιά των ακαδημιών πόσους σκοπεύετε να πάρετε στην προετοιμασία;

Είναι μία συζήτηση που συνεχίζει να γίνεται και δεν θα ανακοινώσω κάτι. Από 'κει και πέρα είμαι ακόμα σε διαδικασία γνωριμίας της ακαδημίας. Έχει παρθεί η απόφαση παίκτες να έρθουν στην ομάδα παίκτες όπως ο Τσιμίκας, ο Μανθάτης, ο Σιώπης, ο Σάλιακας, ο Μάνος. Είναι παίκτες που θα έρθουν στην ομάδα για να τους παρατηρήσουμε από κοντά.

Εσείς μέχρι τώρα ήσασταν σε ομάδες που είχαν υψηλούς στόχους, αλλά όχι για τίτλο. Ήρθατε σε μία ομάδα που έχει στόχο τον τίτλο. Σας αγχώνει αυτό;

Όχι δεν νιώθω τέτοια πίεση και δεν μπορώ να συγκρίνω την μία ομάδα με την άλλη. Είμαι σίγουρος ότι επειδή θα έχουμε μία δύσκολη χρονιά και θα δουλέψουμε όλοι μαζί με τέτοιο τρόπο για να αντιμετωπίσουμε την επόμενη χρονιά και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα είμαστε νικητές. Επαναλαμβάνω ότι το επόμενο πρωτάθλημα θα είναι ακόμα πιο δύσκολο, αλλά θα δουλέψουμε για να παίρνουμε τις νίκες και είμαι προετοιμασμένος γι' αυτό. Αυτό που θέλω είναι οι ποδοσφαιριστές που θα βρίσκονται στην ομάδα να τα δώσουν όλα να δεσμευτούν και να ικανοποιήσουν τον κόσμο μας. Είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσω το ψάξιμο στην ακαδημία για παιδιά που θα δεσμευτούν για πολλή δουλειά και να έρθουν τα αποτελέσματα. Αυτό είναι που χρειαζόμαστε. Δέσμευση για πολλή δουλειά.

Θα θέλαμε να μας κάνετε ένα σχόλιο για τις εγκαταστάσεις του Ρέντη και επίσης να μας πείτε για το σύστημα που θέλετε να παίζετε και τα χαρακτηριστικά των παικτών που θέλετε…

Δεν έχει τόση σημασία να ανακοινώσω το σύστημα που θα παίζουμε γιατί είναι κάτι που θα το δούμε μέσα από τις προπονήσεις. Αυτό που θέλουμε είναι οι παίκτες εκτός από ποιότητα να έχουν αφοσίωση. Αυτό που θέλουμε είναι να παρουσιάσουμε μία ομάδα που θα παίξει με τέτοιο τρόπο που υποστηρίζει αυτό όλο αυτό.

Φαίνεται μία προσπάθεια του Ολυμπιακού να αυξήσει τον αριθμό των Ελλήνων παικτών αν είναι κάτι που το έχετε συζητήσει με τη διοίκηση.

Για μένα το πιο σημαντικό είναι ηξ ποιότητα. Αν μπορούμε να συνδυάσουμε την ποιότητα με Έλληνες και παίκτες της Ακαδημίας αυτό θα είναι το ιδανικό. Το πιο σημαντικό είναι η ποιότητα. Η αγορά είναι ανοικτή και παρακολουθούμε ποδοσφαιριστές από διάφορες χώρες. Από την Πορτογαλία, την Αγγλία, τη Γερμανία, δεν έχει σημασία από πού θα έρθουν.

Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού;

Είπα από την αρχή και θα το επαναλάβω ότι ο κόσμος είναι πολύ σημαντικός. Είναι απαιτητικός και θέλει πολλά από την ομάδα. Αυτό που θέλω είναι μία ομάδα με χαρακτήρα, με ταυτότητα και προσωπικότητα. Αυτό είναι που θέλουμε παίκτες που θα βρουν τον χαρακτήρα και την ταυτότητα. Εμείς θέλουμε να είναι στο πλευρό μας, να μας βοηθάει γιατί θα είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά.

Ο τομέας της πειθαρχίας είναι κάτι που σας απασχολεί και θα ρίξετε εκεί το βάρος σας;

Φυσικά. Είναι πάρα πολύ σημαντική η πειθαρχία. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό θα μας απασχολήσει αρκετά. Οι παίκτες θα εκπροσωπούν σε αυτό τον τομέα τον σύλλογο τόσο στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό. Πρόκειται για έναν σύλλογο πολύ μεγάλο και συμπεριφορές που δεν επιτρέπονται θα αντιμετωπίζονται άμεσα και δραστικά.

Έχετε εμπειρία στα προκριματικά του Europa League και έχετε καταφέρει να βάλετε όλες σας τις ομάδες στους ομίλους. Αυτό θα είναι το πρώτο σας μέλημα ή το χτίσιμο μίας ομάδας για όλη τη σεζόν;

Και τα δύο. Όλα θα πρέπει να συνδυαστούν. Αν πρέπει να σκεφτούμε ότι σε λίγες εβδομάδες θα δώσουμε το πρώτο μας παιχνίδι που θα κρίνει πολλά τη νέα σεζόν θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, οπότε θα κάνουμε μία προετοιμασία που θα εξυπηρετήσει όλους τους στόχους.