«Νόμος χωρίς ισχύ-ΠΑΟΚ, Ξάνθη θα δικαστούν με τον Πειθαρχικό Κώδικα-Θα απαλλαγούν ή θα υποβιβαστούν»

Νόμος χωρίς ισχύ θεωρείται σύμφωνα με δημοσίευμα αυτός που ψηφίστηκε την Τετάρτη. ΠΑΟΚ, Ξάνθη θα δικαστούν με τον Πειθαρχικό Κώδικα. Θα απαλλαγούν ή θα υποβιβαστούν.

«Νόμος χωρίς ισχύ-ΠΑΟΚ, Ξάνθη θα δικαστούν με τον Πειθαρχικό Κώδικα-Θα απαλλαγούν ή θα υποβιβαστούν»

Mε 156 ψήφους υπέρ έναντι 90 κατά ψηφίστηκε, την περασμένη Τετάρτη, με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας η τροπολογία που αλλάζει τις ποινές από υποβιβασμό έως και αποβολή από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα σε αφαίρεση πέντε έως δέκα βαθμών για παράβαση του νόμου περί πολυϊδιοκτησίας ΑΑΕ, περιορισμό στην απόκτηση μετοχών και όλες τις άλλες παραβάσεις που μπορεί να πιστοποιήσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η «τροπολογία - έκτρωμα», όπως ευρέως χαρακτηρίστηκε, ψηφίστηκε μεν όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για «νόμο χωρίς ισχύ». Αυτό αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Live Sport.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «πηγές της UEFA θεωρούν πως ΠΑΟΚ και Ξάνθη θα δικαστούν βάσει του Πειθαρχικού Δικαίου της ΕΠΟ και όχι του πρόσφατου "εκτρώματος"».

«Έμπειροι νομικοί υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται να παρέμβει η FIFA για την περιβόητη τροπολογία. Κι αυτό διότι η διάταξη που ψηφίστηκε τροποποιεί αθλητικό νόμο και όχι τον Π.Κ. της ΕΠΟ», εξηγεί το δημοσίευμα και προβλέπει: «Αν αυτό επιβεβαιωθεί στην πράξη, τότε ΠΑΟΚ και Ξάνθη είτε θα απαλλαγούν, είτε θα υποβιβαστούν. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.