Ένινγκ: «Η εμπλοκή με την πολιτική είναι επικίνδυνο πράγμα για το ποδόσφαιρο»

Ο Γερμανός τεχνικός του Άρη, Μίκαελ Ένινγκ, μιλώντας στην κάμερα της Nova τοποθετήθηκε τόσο για την κατάσταση που βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο όσο και για την περίπτωση του ΠαναγιώτηΣενγκέργκη και το παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Ένινγκ: «Η εμπλοκή με την πολιτική είναι επικίνδυνο πράγμα για το ποδόσφαιρο»

Ο Μίκαελ Ένινγκ παραχωρώντας συνέντευξη στην Novasports τοποθετήθηκε τόσο στις απουσίες που έχει η ομάδα του Άρη και οφείλει ο ίδιος να διαχειριστεί, όσο και για την περίπτωση του Παναγιώτη Σενγκέργκη και το δελτίο του.

Ο Γερμανός τεχνικός σχολίασε επίσης και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο το τελευταίο διάστημα, ενώ τέλος δεν ξέχασε να μιλήσει και για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο την ερχόμενη Κυριακή (2/2, 15:00).

Ο Ένινγκ σχετικά με τις απουσίες και τον Σενγκέργκη ανέφερε: «Ξέραμε τις απουσίες και έχουμε προετοιμαστεί για αυτό. Είχα άλλα σχέδια, γιατί ήθελα να δώσω ευκαιρία σε έναν νεαρό αριστερό μπακ (Σενγκέρκης) για τους γνωστούς λόγους. Αυτοί που θα παίξουν θα δείξουν τι αξίζουν. Προσπαθώ να καταλάβω τι έγινε με τον νεαρό αριστερό μπακ. Ανήκει στην ομάδα μας, αλλά δεν μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε. Δεν μπορώ να το κατανοήσω. Ο Σενγκέρκης θα έπαιζε γιατί προπονείται καιρό μαζί μας. Θα μπορούσε να αποτελέσει λύση για αυτή τη θέση, έχει ταλέντο και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί».

Ενώ πρόσθεσε για την συζήτηση που είχε με τον Άγγελο Χαριστέα: «Ο παίκτης δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Δε θέλω να συζητήσω κάτι άλλο. Έχουμε πρόβλημα μεταγραφών, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούμε να ανεβάσουμε παίκτη από τις μικρές μας ομάδες».

Όσον αφορά τα δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Γερμανός είπε: «Δεν είναι μόνο αυτό με τις μεταγραφές. Έχουν γίνει πολλά και προσπαθώ να τα κατανοήσω. Δεν μου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη. Η κουλτούρα μου είναι διαφορετική, αλλά προσπαθώ να μείνω θετικός και να ανταποκριθούμε. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην εκτροχιαστεί το ποδόσφαιρο και να μην είναι γρανάζι της πολιτικής. Η εμπλοκή με την πολιτική είναι επικίνδυνο πράγμα για το ποδόσφαιρο».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο «Κλ. Βικελίδης» απάντησε: «Θέλουμε να επανορθώσουμε και έχουμε δείξει ότι μπορούμε να δείξουμε χαρακτήρα μετά από κακά αποτελέσματα. Υπάρχει δίψα στην ομάδα για να παίξουμε επιθετικά στο γήπεδό μας και θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Έχουμε επεξεργαστεί τι έγινε στο προηγούμενο ματς και μετράει η αντίδρασή μας».