Μάρκο Πιάτσα: Δείτε τον Κροάτη που στέλνουν από τη Γιουβέντους στον Ολυμπιακό (vids)

Δείτε βίντεο με τον Μάρκο Πιάτσα, που στέλνουν οι Ιταλοί από τη Γιουβέντους στον Ολυμπιακό.

Μάρκο Πιάτσα: Δείτε τον Κροάτη που στέλνουν από τη Γιουβέντους στον Ολυμπιακό (vids)

Οι Ιταλοί το βράδυ της Πέμπτης (30/1), έμπλεξαν τον Ολυμπιακό με τον 24χρονο Κροάτη εξτρέμ της Γιουβέντους, Μάρκο Πιάτσα. Υποστηρίζουν ότι βρίσκεται ψηλά στη λίστα των Πειραιωτών αν κα δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ.

Ο Μάρκο Πιάτσα γεννήθηκε στις 6 Μαΐου 1995 στο Ζάγκρεμπ. Ο πατέρας του Ζέλικο ήταν παλαιστής, η μητέρα του Βίσνια, τζουντόκα κι έτσι τόσο ο ίδιος όσο και οι αδερφές του Μαρτίνα και Ίβα, στράφηκαν στον αθλητισμό. Ο μικρός Μάρκο ξεκίνησε με το χάντμπολ και ακολούθησαν το μπάσκετ και το πινγκ-πονγκ πριν καταλήξει οριστικά στο ποδόσφαιρο.

Διαβάστε: «ΚΟΛΠΟ ΓΚΡΟΣΟ» ΜΕ ΠΙΑΤΣΑ

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην Κροατία με την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ το 2012, πριν μετακομίσει στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ το 2014 και τελικά στη Γιουβέντους το 2016 ενώ το 2018 δόθηκε δανεικός στη Σάλκε και στη συνέχεια στη Φιορεντίνα.

Δείτε τον να αγωνίζεται:

Διεθνής με την Εθνική Κροατίας, βρέθηκε τόσο στο Euro 2016 όσο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Το στιλ παιχνιδιού

Κανονικά αγωνίζεται αριστερά αλλά μπορεί να παίξει και στη δεξιά πλευρά. Του αρέσει να διεισδύει στην αντίπαλη περιοχή και να σουτάρει με το δεξί πόδι. Έχει αγωνιστεί επίσης ως επιθετικός μέσος ή δεύτερος επιθετικός. Ταχύς, ευκίνητος, καλός ντριπλέρ, εξαιρετικός στο παιχνίδι «ένας εναντίον ενός».