Ο Μαρτίνς τα έχει δει όλα!

Ο Πορτογάλος προπονητής έχει προλάβει να καταλάβει πολλά προτού καν αναλάβει τον Ολυμπιακό και έχει αντιληφθεί πως η προσαρμογή του πρέπει να είναι άμεση.

Ο Μαρτίνς τα έχει δει όλα!

Η επίσημη παρουσίαση του Πέδρο Μαρτίνς γίνεται το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός είναι σαν να έχει πιάσει δουλειά εδώ και εβδομάδες στους ερυθρόλευκους. Δεν εννοώ ότι η προεργασία που έχει κάνει από την ώρα που συμφώνησε να αναλάβει την ομάδα είναι ήδη αρκετή, αλλά ότι ο άνθρωπος έχει δει τόσα πολλά και πιθανότατα έχει καταλάβει ακόμη περισσότερα!

Στα παιχνίδια με την Κέρκυρα και τον Παναιτωλικό βρέθηκε στο Καραϊσκάκη και διαπίστωσε ότι η έδρα θα είναι μια μεγάλη δύναμη και για τη νέα χρονιά, ασχέτως δυναμικότητας του αντίπαλου. Συνειδητοποίησε επίσης τη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό να βάζει πρώτος γκολ, διότι έτσι ανοίγει όλο το παιχνίδι της ομάδας και μπορεί να αποδίδει καλύτερα στη συνέχεια. Είδε επίσης κάποιους παίκτες να παίζουν με μεγαλύτερη διάθεση μπροστά στο κοινό του Ολυμπιακού και να μην έχουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όταν αγωνίζονται εκτός έδρας.

Διότι ο Μαρτίνς είδε και τα εκτός έδρας. Όχι μόνο αυτό της Ριζούπολης - παρότι δεν ήταν στην Ελλάδα - ούτε και τα προηγούμενα της φετινής σεζόν, στη μελέτη που έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα για να έχει πλήρη εικόνα των ποδοσφαιριστών προτού αποφασίσει για το νέο ρόστερ. Είδε διά ζώσης και το παιχνίδι στα Γιάννενα. Κι από κοντά μπόρεσε πολύ καλύτερα να διαπιστώσει την αδυναμία του τωρινού Ολυμπιακού να είναι ανταγωνιστικός ακόμη και σε έδρες που δε φημίζονται ότι είναι οι πιο δύσκολες στη Λίγκα, ειδικά με την εικόνα που είχε ο ΠΑΣ το τελευταίο διάστημα.

Ξεκαθάρισε στο μυαλό του ο Πορτογάλος ότι τα νέα παιδιά της ομάδας χρειάζονται πολλή δουλειά και υπομονή ώστε να μπορέσουν να σταθούν στο επίπεδο που απαιτεί ο Ολυμπιακός. Κατάλαβε ότι ορισμένοι ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής δεν μπορούν να έχουν σταθερότητα στην απόδοσή τους, κάτι που είναι απαραίτητο για την ομάδα που θέλει να χτίσει. Και το κυριότερο, μπόρεσε να σχηματίσει μια πληρέστερη άποψη για την δυνατότητα και την προσωπικότητα στελεχών που είναι... μια στη φέξη μια στη χάση, σχετικά τις οριστικές αποφάσεις για την προετοιμασία που πλησιάζει.

Το σίγουρο είναι ότι καθημερινά ο Πορτογάλος αποκτά την βεβαιότητα πως η δουλειά που τον περιμένει είναι πολύ περισσότερη απ' όσο ίσως είχε φανταστεί και ότι το έργο του είναι πιο δύσκολο απ’ όσο νόμιζε παίρνοντας την απόφαση να εργαστεί για πρώτη φορά μακριά από την πατρίδα του. Κυρίως εμπέδωσε ότι ο χρόνος προσαρμογής που κάθε επαγγελματία έχει ανάγκη όταν μπαίνει σε ένα εντελώς νέο πρότζεκτ, εδώ δεν υπάρχει. Ο Μαρτίνς ξέρει πια πολύ καλά ότι οφείλει να έχει προσαρμοστεί...χτες.