Το «πάρε-δώσε» του Ολυμπιακού - Οι δύο εκλεκτοί

«Καυτές» οι τελευταίες ώρες του Ιανουαρίου για τον Ολυμπιακό στο μεταγραφικό παζάρι. Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού έχει προχωρήσει σε ενίσχυση του ρόστερ της.

Το «πάρε-δώσε» του Ολυμπιακού - Οι δύο εκλεκτοί

Όπως αναμενόταν, μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό θα ήταν ραγδαίες στο μεταγραφικό μέτωπο. Το «πάρε-δώσε» τη χειμερινή περίοδο είναι έντονο, ίσως πιο έντονο από αυτό που πίστευαν και οι ίδιοι οι άνθρωποι των Πειραιωτών πριν από έναν μήνα.

Ωστόσο, σε μία μεταγραφική περίοδο όλα μπορούν να αλλάξουν όχι από μέρα σε μέρα, αλλά από ώρα σε ώρα, όπως αποδείχθηκε στην περίπτωση του Ποντένσε, αλλά και στην υπόθεση του Γκερέρο. Ο Ισπανός φορ δήλωνε ότι δεν θέλει να φύγει, όμως, τελικά θα επιστρέψει στη Λεγανές.

ΗΡΘΑΝ

ΑΧΜΕΝΤ ΧΑΣΑΝ: Από 40 κύματα πέρασε η απόκτηση του Αιγύπτιου από τον Ολυμπιακό. Αρχικά φαινόταν ότι η μεταγραφή του θα «κολλούσε» στις ιατρικές εξετάσεις, όμως, ο Πέδρο Μαρτίνς ήθελε διακαώς την απόκτησή του και για αυτό το λόγο οι Πειραιώτες προχώρησαν στην απόκτησή του από την Μπράγκα με τη μορφή δανεισμού.

Επίσημο: Ο Χασάν και πάλι στον Ολυμπιακό

ΤΖΙΜΠΡΙΛ ΤΟΥΡΕ: Ο Ολυμπιακός "άρπαξε" μέσα από τα χέρια κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων, τον 17χρονο Αφρικανός επιθετικό. Αγωνιζόταν στην ομάδα της Γουινέας, Σεφομίνγκ Γιουνιβέρσιτι.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΤΗΣ: Ο Ολυμπιακός έβαλε στις ακαδημίες του τον 17χρονο αριστερό εξτρέμ, ο οποίος ξεχώρισε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά δεν ήθελε με τίποτα να συνεχίσει στην Τούμπα, γιατί οι "ερυθρόλευκοι" τού πρόσφεραν ένα πολύ καλύτερο ποδοσφαιρικό περιβάλλον.

ΚΑΦΟΥ: Είναι ο εκλεκτός του Πέδρο Μαρτίνς για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος χαφ βρίσκεται στην Ελλάδα από το μεσημέρι της Παρασκευής και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση. Ο Καφού θα αποκτηθεί με κανονική μεταγραφή.

ΕΜΡΕ ΜΟΡ: Ο 22χρονος Τούρκος επιλέχθηκε για να καλύψει το κενό που αφήνει η πώληση του Ντανιέλ Ποντένσε. Με τον Μορ υπάρχει συμφωνία και απομένει η ανακοίνωση για το δανεισμό του από τη Θέλτα.

ΕΦΥΓΑΝ

ΝΤΑΝΙΕΛ ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Για 16 εκ. λίρες έκανε λόγο το «Sky Sports». Οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι η μεταγραφή του Ποντένσε στη Γουλβς πήγε πάνω από 25 εκ. ευρώ και κάπως έτσι το όνειρο του Πορτογάλου έγινε πραγματικότητα: Να αγωνιστεί στην Premier League.

Ποντένσε: Ανακοινώθηκε από τη Γουλβς

ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΚΟΥΤΡΗΣ: Δανεικός στη Μαγιόρκα ο 24χρονος αριστερός μπακ, ο οποίος πήγε στους νησιώτες με έξι μήνες καθυστέρηση, καθώς την τελευταία στιγμή είχε χαλάσει η μεταγραφή του το καλοκαίρι. Η Μαγιόρκα έχει και οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι, σύμφωνα με τα όσα λένε στην Ισπανία.

Επίσημο: Δανεικός στη Μαγιόρκα ο Κούτρης

ΓΙΑΣΙΝ ΜΠΕΝΖΙΑ: Χωρίς δεύτερη σκέψη ο Αλγερινός αποδέχτηκε την πρόταση της Ντιζόν για να πάει εκεί με κανονική μεταγραφή από την Λιλ έως το 2023. Του υποσχέθηκαν οι Γάλλοι ότι θα του δώσουν φανέλα βασικού και για αυτό αποφάσισε να κλείσει πρόωρα το κεφάλαιο "Ολυμπιακός".

Υπέγραψε στη Ντιζόν ο Μπενζιά

ΜΙΓΚΕΛ ΑΝΧΕΛ ΓΚΕΡΕΡΟ: Ο Ισπανός φορ βλέποντας ότι ο Χασάν θα αποτελέσει το «μπακ απ» του Ελ Αραμπί, έκρινε σκόπιμο να πάει κάπου αλλού να συνεχίσει την καριέρα του για να έχει χρόνο συμμετοχής. Επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια: Στη Λεγανές έως το καλοκαίρι με τη μορφή δανεισμού.

Ανακοινώθηκε από Λεγανές ο Γκερέρο - Tο πρώτο του μήνυμα! (pic)

ΓΙΑΣΙΝ ΜΕΡΙΑ: Ο Τυνήσιος κεντρικός αμυντικός αποτελεί παρελθόν για τον Ολυμπιακό. Ο Μεριά παραχωρήθηκε δανεικός στην Κασίμπασα έως το τέλος της σεζόν. Σύμφωνα με τους Τούρκους ανάμεσα οι δύο ομάδες συμφώνησαν να μπει οψιόν αγοράς ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

Επίσημο: Στην Κασίμπασα ο Μεριά

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΕΟΦΥΤΙΔΗΣ: Ο 19χρονος κεντρικός μέσος της ομάδας Νέων πωλήθηκε στη Μιχαλόβτσε της Σλοβακίας, με τον Ολυμπιακό να κρατάει υψηλό ποσοστό μεταπώλησης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΪΛΗΣ: Ο 20χρονος επιθετικός της ομάδας Νέων που είχε συμμετοχές σε αγώνες Κυπέλλου και με την πρώτη ομάδα, παραχωρήθηκε δανεικός στην Κάσα Πια, ομάδα β' Πορτογαλίας.

ΣΒΕΤΟΖΑΡ ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ: Ο νεαρός Σέρβος στόπερ που έπαιξε μόνο στο Κύπελλο με την Καλαμάτα και είχε συμμετοχές με την ομάδα Νέων, θα συνεχίσει την καριέρα του έως το καλοκαίρι στην ΑΕΛ.

Δανεικός στην ΑΕΛ ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς