Ούτε η βροχή έσωσε τον Παναθηναϊκό (vid)

Το ματς που διακόπηκε χτες λόγω της μπόρας συνεχίστηκε σήμερα και η Ξάνθη υποχρέωσε τον Παναθηναίκό σε άλλη μια οδυνηρή ήττα (1-2)

Ούτε η βροχή έσωσε τον Παναθηναϊκό (vid)

Τους 3 βαθμούς που είχε επιστρέψει το μεσημέρι η Λίγκα από την υπόθεση Βέμερ τους άρπαξε από τους πράσινους το απόγευμα η Ξάνθη.

Mε τη νίκη αυτή η ακριτική ομάδα έφτασε τον Αστέρα στην 5η θέση αλλά έχασε το ευρωπαϊκό εισιτήριο καθώς υστερεί στη διαφορά τερμάτων.

Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός γνώρισε τη 10η ήττα του στο πρωτάθλημα κι έκλεισε τη σεζόν με την απογοητευτική συγκομιδή 10 νίκες-10 ισοπαλίες-10 ήττες.

Το ματς που διακόπηκε χτες συνεχίστηκε σήμερα από το 7΄. Πριν περάσουν τέσσερα λεπτά ο γηπεδούχος άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ του Λουτσιάνο που έστειλε τη μπάλα στο «Γ» της εστίας (1-0).

Οι ελάχιστοι οπαδοί που βρέθηκαν στη «Λεωφόρο» χειροκρότησαν τον Βραζιλιάνο που σημείωσε το δεύτερο τέρμα γκολ του σε εννέα παιχνίδια. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για τον Παναθηναϊκό.

Η Ξάνθη σταδιακά ισορόπησε το ματς κι άρχισε να γίνεται επικίνδυνη. Στο 40' ο Γέντρισεκ έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα να περάσει λίγο πάνω από το δοκάρι.

Όμως λίγο πριν εκπνεύσει ο χρόνος για το πρώτο μέρος, στο 44΄ η Ξάνθη ισοφάρισε με τον Κασάδο ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το φάουλ του Ντουρίτσκοβιτς.

Στην επανάληψη οι πράσινοι μπήκαν ορμητικά. Στο 50' από σουτ του Μυστακίδη η μπάλα έσκασε στο έδαφος και πέρασε πάνω από το δοκάρι. Δέκα λεπτά μετά ο Ουζουνίδης έκανε δυο αλλαγές (Χατζηγιοβάνης αντί Δώνη και Στάικος αντί Τζανδάρη).

Ωστόσο αυτό που άλλαξε πραγματικά ήταν το σκορ. Στο 66΄ από μπαλιά του Κάστρο ο Ντουρίτσκοβιτς πλάσαρε με άνεση τον Διούδη για το 1-2. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ισοφαρίσει αλλά το μεν πνεύμα πρόθυμο το δε σώμα ασθενές.

Μικρογραφία

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Παναθηναϊκός-Ξάνθη 1-2

Σκόρερ: 11' Λουτσιάνο- 44΄ Κασάδο, 66΄Ντουτσίσκοβιτς

Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)

Κάρτες: Κολοβέτσιος / Καμαρά

Συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Γιόχανσο, Κάτσε, Δώνης (60′ Χατζηγιοβάννης), Μυστακίδης, Λουντ (77′ Μπουζούκης), Λουτσιάνο, Οικονόμου, Τζανδάρης (60′ Στάικος), Κολοβέτσιος, Ευαγγέλου.

Πανιώνιος (Μίλαν Ράσταβατς): Γκαραβέλης, Βάρνας, Μπαξεβανίδης (64′ Ορφανίδης), Μελιόπουλος, Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο, Γέντρισεκ, Σιλά, Κασάδο (79′ Μεχία), Φασίδης, Καμαρά.

Δείτε τα highlights του αγώνα ΕΔΩ