Αν ο Μαρτίνς ρίσκαρε περισσότερο

Οι αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς από τον πάγκο του Ολυμπιακού στο ματς με την ΑΕΚ θα μπορούσαν να έρθουν νωρίτερα. Γράφει ο Στέφανος Λεμονίδης.

Αν ο Μαρτίνς ρίσκαρε περισσότερο

Δύο βαθμούς άφησε ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ και από εκεί και πέρα είναι θέμα οπτικής γωνίας, αν βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο, αφού μπορείς να κρατήσεις την καλή εμφάνιση ή να πας στην επόμενη μέρα, όπου ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί στην κορυφή με αναμενόμενη νίκη επί του Βόλου.

Πλήρης η κυριαρχία του Ολυμπιακού στο ντέρμπι, με όλους τους παίκτες του διακριθέντες, εκτός του Ελ Αραμπί, που δεν τροφοδοτήθηκε βέβαια όπως έπρεπε και στις δύο μεγάλες ευκαιρίες τελικοί αποδέκτες ήταν δύο χαφ, ο Μπουχαλάκης και ο Γκιγιέρμε. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο, καθώς τους τρεις βαθμούς τους παίρνει η ομάδα που βάζει την μπάλα στα δίχτυα και όχι αυτή που έχει την υπεροχή.

Ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάει στην Τούμπα με αέρα ενός βαθμού και τώρα ελπίζει να του κάνει δώρο ο Παναθηναϊκός την επόμενη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ και να κόψει βαθμό ή βαθμούς από τον ΠΑΟΚ.

Το πρωτάθλημα βέβαια έχει πολύ δρόμο, αφού τα πάντα θα κριθούν στο μίνι πρωτάθλημα των 10 αγωνιστικών στα πλέι οφ και ο Ολυμπιακός δείχνει να πατάει γερά στα πόδια του, ενώ η είσοδος του Φορτούνη έστω και για λίγα λεπτά είναι ένα πρόσθετο ατού για τη συνέχεια.

Όλα όμως θα ήταν διαφορετικά, ιδιαίτερα στον ψυχολογικό τομέα, αν ο Γκιγιέρμε δεν σημάδευε το δοκάρι και άπαντες θυμήθηκαν το δοκάρι του Καρντόσο στο ίδιο γήπεδο στο Κύπελλο με την ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ που αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο και έκανε καθυστερήσεις για να κρατήσει την ισοπαλία και όπως όλα δείχνουν θα έχει δεύτερο ρόλο έως το τέλος τη εφετινής περιόδου.

Αν πάντως διυλίσουμε τον κώνωπα μπορούμε να πούμε ότι ο Μαρτίνς μπορούσε να ρισκάρει περισσότερο με την είσοδο του Σουντανί νωρίτερα και όχι στο 83’, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε κύριο μέλημά του να αμυνθεί και να κρατήσει το μηδέν στην εστία του.