Όταν συνέλθει ο Γκιγιέρμε...


Δεν ήταν κακός στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αλλά ο Γκιγιέρμε δεν έχει επιστρέψει στα στάνταρ απόδοσης που τον ξέραμε πριν από τον τραυματισμό του από το τάκλιν του Πασαλίδη.

Όταν συνέλθει ο Γκιγιέρμε...

Βαλμπουενά και Γκιγιέρμε... Όταν οι δυο τους βρίσκονται σε καλή μέρα, τότε όλα πάνε ρολόι για τον Ολυμπιακό. Όταν οι δυο τους πατάνε γερά τα πόδια τους στο χορτάρι, τότε οι «ερυθρόλευκοι» ανεβαίνουν ένα επίπεδο και προκαλείται τρόμος στον αντίπαλο.

Στο ΟΑΚΑ ο Βαλμπουενά δεν είχε τα κλασικά του καλά «χτυπήματα» στις στατικές φάσεις. Ο δε Γκιγιέρμε έκανε λάθη που δεν μας είχε συνηθίσει. Όπως είχε συμβεί δηλαδή και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ». Μια από τα... ίδια με λίγα λόγια. Δικαιολογία μπορεί να υπάρξει φυσικά. Δεν γίνεται συνεχώς να είναι στο... πικ της απόδοσής τους. Ο μεν Βαλμπουενά «στοχοποιείται» από τους αντίπαλους προπονητές και η αλήθεια είναι πώς οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ τού έριξαν μπόλικο ξύλο.

Ο Γκιγιέρμε από την πλευρά του δείχνει να μην έχει επιστρέψει στα στάνταρ απόδοσης που τον ξέραμε πριν από τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης από τον Τριαντάφυλλο Πασαλίδη. Όπως με τον ΟΦΗ, έτσι και κόντρα στην «Ένωση» δεν ήταν ο... οδοστρωτήρας που γνωρίζαμε. Δεν ήταν ο παίκτης που ενέπνεε με σιγουριά τους συμπαίκτες του.

Ώρες-ώρες ο Καμαρά έδινε την εντύπωση ότι πάλευε μόνος του, ότι τους έπαιρνε μόνος του... παραμάζωμα τους χαφ της ΑΕΚ και από κάποιο σημείο και μετά είχε άξιο συμπαραστάτη τον Μπουχαλάκη, ο οποίος αν είχε σκοράρει, τότε θα μιλάγαμε για ένα «γεμάτο» παιχνίδι.

Ο Γκιγιέρμε δεν έχει συνέλθει στο 100% και σίγουρα ο Μαρτίνς περιμένει πολλά από τον Βραζιλιάνο στα ματς που ακολουθούν. Πρωτίστως να γίνει ο... Γκιγιέρμε. Προσοχή: Δεν λέμε ότι είναι κακός, αλλά έκανε κάποια λάθη που δεν μας έχει συνηθίσει, με αποκορύφωμα τη στιγμή που πίεζε ο Ολυμπιακός για το γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, να κάνει ακόμα και αχρείαστα τακουνάκια, κόβοντας τις επιθέσεις της ομάδας του.

Σίγουρα δεν ήταν ο Γκιγιέρμε του Ηρακλείου όπου εκεί αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Έδειξε μία βελτίωση, αλλά όχι τη βελτίωση που θα περίμενε ο ίδιος.

Δεν τον φοβόμαστε όμως τον Βραζιλιάνο. Είναι δεδομένο ότι θα επανέλθει στα γνωστά του επίπεδα. Άλλωστε, αυτό που είχε σημασία πρωτίστως ήταν να γυρίσει από τον τραυματισμό του και να μην παραπονεθεί για ενοχλήσεις. Το πρώτο βήμα έγινε... Σιγά-σιγά θα ξαναδούμε τον παίκτη – βαρόμετρο που ξέραμε και τον ποδοσφαιριστή που ήταν ο ηγέτης στα χαφ του Ολυμπιακού. Θα συνέλθει και αυτό είναι το μόνο σίγουρο... Ίσως έφταιξε και το ότι μπήκε κατευθείαν στα βαθιά («Γεντί Κουλέ», ΟΑΚΑ). Ίσως με την Ξάνθη την πρώτη μέρα του Φεβρουαρίου να αρχίσει να ξαναπαίρνει για τα καλά τα "πάνω" του...