Καρέρα: «Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου»

Ικανοποιημένος από τον τρόπο που αγωνίστηκαν οι παίκτες του κόντρα στον Ολυμπιακό, έμεινε ο τεχνικός της ΑΕΚ. 

Καρέρα: «Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου»

Την ικανοποίηση του για τον τρόπο που έπαιξε η ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό (0-0) εξέφρασε ο Μάσιμο Καρέρα.

Τι εκτιμάτε ότι έλειψε και η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη;

Παίξαμε εναντίον μίας ισχυρής ομάδας. Εμείς παλέψαμε με τα δικά μας όπλα έως το τέλος. Είχαμε ευκαιρίες, αλλά κάτω από το τέρμα δεν είχαμε την διαύγεια για να μπει η μπάλα μέσα.

Είστε ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα;

Αρχικά να πω ότι εγώ θέλω πάντα να κερδίζω. Είμαι ευχαριστημένος και χαρούμενος για τον τρόπο που έπαιξαν οι παίκτες που παρουσίασαν οργή και θυσία. Για αυτό είμαι ευχαριστημένος.

Τι ήταν αυτό που θέλατε να αλλάξετε με την πολύ γρήγορη αλλαγή του Ολιβέιρα;

Απλώς είδα ότι έτσι όπως παίζαμε, υποφέραμε. Αποφάσισα να κάνω αυτή την αλλαγή. Ήταν μία απόφαση καθαρά τακτικής.

Ο κ. Μαρτίνς είπε ότι δεν τον ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Πόσο σας ικανοποιεί εσάς το αποτέλεσμα; Βλέπετε περισσότερο θετικό ή αρνητικό το μηδέν πίσω στην άμυνα ή το μηδέν στην επίθεσή σας;

Σίγουρα η αντίπαλη ομάδα είχε περισσότερο την κατοχή της μπάλας, αλλά σε επίπεδο επικίνδυνων φάσεων, δεν είχαν πολλές φάσεις. Είχαν το οριζόντιο δοκάρι, αλλά είχαμε κι εμείς τις ευκαιρίες μας. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση των ποδοσφαιριστών. Σίγουρα έχει περισσότερο βάρος για εμάς το γεγονός ότι δεν σκοράραμε. Εμείς παίζουμε για να κερδίσουμε. Είμαι ευχαριστημένος που τα παιδιά έδωσαν το 200%.

Παρότι κάνατε την γρήγορη αλλαγή, δεν καταφέρατε να πάρετε πράγματα από τον Ολιβέιρα. Κι όταν ο Λιβάγια βγήκε αριστερά, η ΑΕΚ δεν δημιούργησε πολλές φάσεις. Για τον Ολιβέιρα θεωρείτε ότι το μυαλό ήταν αλλού ή οφείλεται στην αντιμετώπιση που είχε από τον αντίπαλο;

Ξαναλέω ότι παίζαμε με μία ισχυρή ομάδα. Δεν είναι εύκολο να δημιουργείς φάσεις και καλό παιχνίδι όταν έχεις απέναντί σου μία τέτοια ομάδα. Εγώ είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση των παικτών μου, πάλεψαν έως το τέλος, έβαλαν καρδιά και ψυχή και νομίζω ότι αυτή είναι η σωστή βάση για να χτίσει για το μέλλον.

Έχει επηρεαστεί ο Ολιβέιρα απ’ όλη αυτή την κατάσταση με την Γουλβς; Κι αν έχει επηρεαστεί, πώς πιστεύετε ότι πρέπει να το διαχειριστείτε;

Όχι, απολύτως όχι. Η απόφαση να μην μπει στην αρχική ενδεκάδα ήταν καθαρά θέμα τακτικής. Είχα τις αμφιβολίες μου μέχρι να βγούμε στο ματς. Δεν έχει καμία σχέση με τη Γουλβς ή οτιδήποτε άλλο.

Η ΑΕΚ συμπληρώνει 13 ντέρμπι χωρίς νίκη. Στα περισσότερα εξ αυτών δεν είχε εικόνα κυριαρχίας. Είναι ένα στοίχημα για εσάς να αλλάξετε την εικόνα της στα πλέι οφ;

Ναι, σίγουρα πρέπει να δουλέψουμε για να βελτιωθούμε. Είμαι εδώ λίγο παραπάνω από ένα μήνα. Θέλουμε πολλή δουλειά για να βελτιωθούμε. Ο στόχος μας είναι έως τα πλέι οφ να ροκανίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους από τους πρωτοπόρους. Κάθε ματς για εμάς είναι τελικός, γιατί έχει και τη μεγαλύτερη σημασία.