Η «Les Echos» για την πώληση του Παναθηναϊκού

Θέμα αναφοράς αποτέλεσε η αγοροπωλησία του Παναθηναϊκού στην Pan Asia Investments,για την ιστοσελίδα της κορυφαίας οικονομικής γαλλικής εφημερίδας «Les Echos».

Η «Les Echos» για την πώληση του Παναθηναϊκού

«Ο Παναθηναϊκός πρόκειται να πουληθεί σε ένα γκρουπ Ταϊλανδών», αναφέρει στον τίτλο της, σημειώνοντας ότι «ο επιχειρηματίας Παϊρότζ Πιεγκπονσάντ πρόκειται να γίνει μέτοχος της πλειοψηφίας του Παναθηναϊκού, του διάσημου ελληνικού ποδοσφαιρικού συλλόγου που αντιμετωπίζει μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. Αν τελειώσει η πώληση, ο Παναθηναϊκός θα γίνει ο πρώτος επαγγελματικός σύλλογος της χώρας που θα περάσει υπό τον έλεγχο ενός ξένου ομίλου, στην προκειμένη περίπτωση της Pan Asia Investments».

Αναφέρεται στην πρόσφατη συνάντηση στην Αθήνα, με τον Γιάννη Αλαφούζο και τονίζει πως μια λογιστική εταιρεία θα εξετάσει προσεκτικά τα οικονομικά του ιστορικού συλλόγου της Αθήνας.

Η ιστοσελίδα της «Les Echos» σημειώνει επίσης την ποινή απαγόρευσης συμμετοχής του Παναθηναϊκού για ένα χρόνο με ισχύ τριών σεζόν, σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από την περασμένη εβδομάδα μετά την «παραβίαση των διατάξεων του UEFA Club Licensing και Financial Fair Play», αλλά και τις δύο αποχές των παικτών από τις προπονήσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ