ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Ένας λόγος παραπάνω για το διπλό

Η κακή παράδοση του Ολυμπιακού που έχει δημιουργηθεί στα εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος με αντίπαλο την ΑΕΚ.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Ένας λόγος παραπάνω για το διπλό

Ένα παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΚ πάντοτε είναι διαφορετικό και έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας, αλλά και κίνητρα για τους ποδοσφαιριστές προκειμένου να πάρουν τη νίκη. Στον Ολυμπιακό θέλουν το διπλό για να διατηρηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά υπάρχει ακόμη ένας λόγος που τους κάνει να «καίγονται» για τη νίκη στο ΟΑΚΑ.

Αυτός δεν είναι άλλος από το ότι η ομάδα του Πειραιά μετράει επτά χρόνια χωρίς εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα. Για να βρούμε το τελευταίο διπλό του Ολυμπιακού σε αγώνα πρωταθλήματος θα πρέπει να γυρίσουμε το χρόνο στις 11 Νοεμβρίου του 2012. Τότε οι Πειραιώτες επικράτησαν της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με σκορ 4-0. Ήταν η σεζόν που η ΑΕΚ υποβιβάστηκε και ο Ολυμπιακός την είχε νικήσει με τα γκολ των Αμπντούν, Μήτρογλου (2) και Φουστέρ.

Το διάστημα που έχε μείνει η ομάδα του Πειραιά χωρίς εκτός έδρας νίκη κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» είναι πολύ μεγάλο και θέλει αύριο να βάλει ένα τέλος σε αυτό το κακό σερί. Τη σεζόν 2012-2013 ήταν το τελευταίο διπλό και στη συνέχεια έλειψε η ΑΕΚ για δύο σεζόν (2013-2014, 2014-2015) που αγωνίστηκε σε Β’ και Γ’ Εθνική.

Τη σεζόν 2015-2016 η ΑΕΚ εμφανίστηκε στην Σούπερ Λιγκ και νίκησε τον Ολυμπιακό με 1-0 χάρη σε γκολ του Βάργκας στο 78’. Τη σεζόν 2016-2017 ο Ολυμπιακός έχασε και πάλι με 1-0 από την ΑΕΚ με το γκολ να το σημειώνει το Αϊντάρεβιτς στο 34’. Τη σεζόν 2017-2018 ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με σκορ 3-2 από τους «κιτρινόμαυρους».

Ήταν το ματς που είχε στις 24 Σεπτεμβρίου και μετά απ’ αυτό αποτέλεσε παρελθόν ο Μπέσνικ Χάσι. Οι «ερυθρόλευκοι» τότε είχαν προηγηθεί 0-2 με τα γκολ των Μάριν (22’) και Οτζίτζα (46’). Στην επανάληψη η ΑΕΚ έκανε την ανατροπή με τον Χριστοδουλόπουλου να μειώνει στο 64’ και να ισοφαρίζει στο 80’. Το νικητήριο γκολ τότε το είχε σημειώσει ο Μάνταλος στο 89’ με τον Ολυμπιακό να χάνει ένα ματς που έδειχνε να το έχει δικό του από το πρώτο ημίχρονο.

Την περσινή σεζόν οι Πειραιώτες έμειναν στο 1-1 με την ΑΕΚ. Σε αυτά τα επτά χρόνια το περσινό ήταν το πρώτο ματς πρωταθλήματος που δεν έχασαν στο ΟΑΚΑ. Βέβαια ο Ολυμπιακός τότε είχε προηγηθεί στο 58’ με τον Φορτούνη και δέχτηκε την ισοφάριση στο 90’ με γκολ του Μπακασέτα. Είναι το ματς που στην τελευταία φάση του αγώνα ο Φετφατζίδης έχει χάσει μοναδική ευκαιρία να σκοράρει.

Παρατηρούμε, πάντως, ότι στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός δέχεται γκολ στο φινάλε. Επομένως είναι ένα ακόμη σημείο της αποψινής αναμέτρησης που πρέπει να προσεχθεί για να μπει τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί.