Στις 26 Νοεμβρίου τελείωσαν όλα για τον Ολυμπιακό

Το παιχνίδι Κέρκυρα – Ολυμπιακός 1-3 ήταν η αρχή του τέλους της φετινής ομάδας στην πορεία προς τον τίτλο. Εκεί όπου συνέβη το πρώτο ατιμώρητο σοβαρό κρούσμα με τον Μάριν.

Στις 26 Νοεμβρίου τελείωσαν όλα για τον Ολυμπιακό

Για να λειτουργήσει σωστά μία ομάδα και ένας οργανισμός, θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες και να τηρούνται, θα πρέπει να υπάρχουν ισορροπίες, θα πρέπει οι ρόλοι να είναι διακριτοί, το ποιος είναι δηλαδή το αφεντικό και ποιος ο “υπάλληλος”!

Η χρονιά για τον Ολυμπιακό τελείωσε στις 26 Νοεμβρίου. Σε εκείνο το διπλό στην Κέρκυρα (3-1). Το γκολ του Μάριν και η κίνηση με το χέρι του προς τον Τάκη Λεμονή ήταν ο “καθρέφτης” της φετινής σεζόν. Ήταν ουσιαστικά το πρώτο σοβαρό ατιμώρητο κρούσμα και εν συνεχεία σαν ντόμινο ακολούθησαν και άλλα, με διάφορους παρατρεχάμενους στον Ρέντη να χασκογελάνε και να δίνουν και συγχαρητήρια στον Γερμανό που έκανε “σκηνή” στον Λεμονή! Εκεί φτάσαμε...

Σε μια χρονιά που ήταν “πόλεμος” για τον Ολυμπιακό, υπήρχαν ορισμένοι εντός ομάδας που έβαζαν τρικλοποδιές στους προπονητές, επειδή ο Λεμονής ή ο Γκαρθία δεν τους έκανε τα χατίρια!

Όλα λοιπόν ξεκίνησαν παραμονή του ματς με την Κέρκυρα, όταν ο Μάριν έβρισε τον Λεμονή μπροστά σε όλη την ομάδα, ο Λεμονής τον έδιωξε και λίγο αργότερα ο Γερμανός με άνωθεν εντολή μπήκε στην αποστολή για Κέρκυρα. Εκεί ξέρετε τι έλεγαν οι ποδοσφαιριστές; Ότι “δεν υπάρχει Λεμονής και κάνουμε ό,τι γουστάρουμε”. Αυτό ήταν το κλίμα που επικρατούσε και στη συνέχεια σχεδόν σε καθημερινή βάση γίνονταν διάφορα σκηνικά στις προπονήσεις.

Πριν από αυτό το σκηνικό με τον Μάριν είχαν σημειωθεί κι άλλα περιστατικά, τα οποία όμως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τελείωναν εσωτερικά και η διοίκηση προστάτευε τον Λεμονή. Οι μπουνιές του Εμενίκε στον Σεμπά τιμωρήθηκαν πριν από την Νέα Σμύρνη. Ο Φελίπε Πάρντο αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για ένα δεικτικό ποστάρισμά του προς τον Τάκη στα social media επειδή δεν ξεκίνησε στο Καμπ Νου.

Το “σκάσε” του Μάριν προς τον Λεμονή όμως μπροστά στις κάμερες, ήταν η αρχή του τέλους για τον φετινό Ολυμπιακό. Κι όπως την πλήρωσε ο Τάκης που δέχτηκε πίσω τον Γερμανό, έτσι θα την πλήρωνε και ο σύλλογος σε βάθος χρόνου.

Ο Μαρινάκης θα προχωρήσει σε αλλαγές στο ρόστερ. Μήπως θα πρέπει να προχωρήσει και σε αλλαγές σε στελέχη της ομάδας; Φημολογείται ότι είναι τόσο τσατισμένος που σκοπεύει να τα αλλάξει όλα!

Προφανώς και έπαιξαν ρόλο εξωαγωνιστικοί παράγοντες, διάφορες περίεργες διαιτησίες, διάφορες δικαστικές αποφάσεις, αλλά το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού ήταν εντός των τοιχών του Ρέντη.

Ο μεγαλομέτοχος της πειραϊκής ΠΑΕ το έχει εντοπίσει και πλέον μπαίνουμε σε μία περίοδο που αναμένεται να ανακοινωθούν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός θα είναι πολύ διαφορετικός σε πρόσωπα στις 15 Ιουνίου όταν θα ξεκινήσει την προετοιμασία για τη νέα σεζόν. Πρέπει όμως να είναι και διαφορετικός σε νοοτροπία. Κουραστήκαμε με τους “αυλοκόλακες” που ενώ ο Ρέντης είχε πάρει “φωτιά”, εκείνοι έλεγαν ότι “όλα βαίνουν καλώς” και όταν άρχισαν να φαίνονται οι πρώτοι καπνοί από την πυρκαγιά, οι ίδιοι άνθρωποι μετέφεραν στον Μαρινάκη ότι “για όλα φταίει ο Λεμονής” ή “για όλα φταίει ο Γκαρθία”. Μας κούρασαν...

Ο Μοντέστο που έχει κατηγορηθεί για ένα σωρό πράγματα, τουλάχιστον είχε την μαγκιά να τσακωθεί με αρκετούς ποδοσφαιριστές για τη συμπεριφορά τους, χωρίς να υπολογίζει ονόματα και διευθύνσεις. Όχι σαν κάτι άλλους που το πρώτο τους μέλημα ήταν να κάνουν δημόσιες σχέσεις, να το παίζουν φίλοι με τους παίκτες καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν και τώρα που τελείωσε η χρονιά να τους βρίζουν σαν σκυλιά.

Το θέμα είναι να προλαβαίνεις το πρόβλημα ενώ το βλέπεις και όχι να το λες όταν το έχει δει και ο τελευταίος φίλαθλος του Ολυμπιακού...