Ιντέγε, Ντουρμισάι και... πλέι οφ

Η νίκη επί της Ξάνθης ήταν δύσκολη, αλλά απολύτως απαραίτητη για να παραμείνει ο Άρης εντός πλέι οφ, όμως φανέρωσε πεντακάθαρα την αξία της παρουσίας του Μπράουν Ιντέγε. Θα μπορέσει ο Φιορίν Ντουρμισάι να καλύψει αυτό το κενό για τον επόμενο μήνα;

Ιντέγε, Ντουρμισάι και... πλέι οφ

Ιδού το μεγάλο ερώτημα του ποδοσφαιρικού Άρη. Μια ομάδα που επί της ουσίας χτίστηκε γύρω από έναν παίκτη, καλείται στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος να βρει λύσεις χωρίς αυτόν τον παίκτη.

Ο Ιντέγε θα επιστρέψει τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου και μέχρι τότε το βάρος πέφτει στον Φιορίν Ντουρμισάι. Είναι προφανές ότι ο διεθνής επιθετικός θα πάρει πολλές ευκαιρίες, είναι δεδομένο ότι υπάρχουν προσδοκίες για την δική του παρουσία, αλλά η αλήθεια είναι ότι Ιντέγε δεν είναι ο Ντουρμισάι.

Ο Νιγηριανός φάνηκε πόσο πολύ χρήσιμος και απαραίτητος είναι στον Άρη στον αγώνα με την Ξάνθη, τον πρώτο από αυτούς που θα απουσιάσει λόγω του τραυματισμού του. Η πληθωρικότητά του μέσα στην περιοχή, το ότι μονίμως απασχολεί δύο αμυντικούς, η διάθεσή του να πιέζει σε καταστάσεις άμυνας, τα έξι γκολ του, είναι στοιχεία που θα λείψουν.

Αυτό βέβαια δεν θα πρέπει να αποτελέσει - και δεν συμβαίνει - δικαιολογία. Ο Άρης οφείλει να κερδίσει τα εναπομείναντα παιχνίδια, γιατί έχει ένα ντέρμπι στην έδρα του με την ΑΕΚ και όλα τα άλλα με αντιπάλους που είναι λιγότερο ποιοτικοί από αυτόν.

Απλό να το λέει κανείς, δύσκολο στην πράξη, αλλά οι «κίτρινοι» οφείλουν να συνεχίσουν με τον ίδιο κυνισμό που παρουσίασαν κόντρα στην Ξάνθη και να μαζεύουν «επαγγελματικές» νίκες.