Η πρόταση στον Ολυμπιακό για Ζίφκοβιτς και τα 4 εκατ. της Μπενφίκα

Ο Σέρβος Αντρίγια Ζίφκοβιτς έχει προταθεί στον Ολυμπιακό ως αντί-Ποντένσε. Οι ενδοιασμοί που έχουν στο μεγάλο λιμάνι και η «κάψα» των Πορτογάλων να τον δώσουν.

Η πρόταση στον Ολυμπιακό για Ζίφκοβιτς και τα 4 εκατ. της Μπενφίκα

Το όνομα ενός παλιού γνώριμου του Ολυμπιακού έχει πέσει στο τραπέζι τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για τον Αντρίγια Ζίφκοβιτς, ο οποίος προτάθηκε στους Πειραιώτες. Η διαφαινόμενη πώληση του Ντανιέλ Ποντένσε στη Γουλβς έχει ως αποτέλεσμα να προτείνονται συνεχώς εξτρέμ.

Ο 23χρονος εξτρέμ που μετακόμισε το 2016 στη Μπενφίκα από την Παρτιζάν είχε απασχολήσει και το καλοκαίρι τον Ολυμπιακό, όμως, το θέμα είχε μείνει σε φιλολογικό επίπεδο.

Το ότι το όνομα του παίκτη έχει πέσει στο «ερυθρόλευκο» τραπέζι επιβεβαιώνεται και από τα σερβικά Μέσα. Τα ρεπορτάζ στη Σερβία αναφέρουν πως ο ποδοσφαιριστής έχει προταθεί στον Ολυμπιακό λόγω και της διαφαινόμενης πώλησης του Ποντένσε. Η Μπενφίκα, μάλιστα ήθελε και το περασμένο καλοκαίρι να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή προκειμένου να ξεφορτωθεί το μεγάλο του συμβόλαιο.

Οι αποδοχές του παίκτη αυξάνονταν κάθε χρόνο και φέτος η ομάδα της Λισαβόνας είναι υποχρεωμένη να του καταβάλλει 4 εκατ. ευρώ. Αν μείνει και την επόμενη σεζόν στην ομάδα τότε το συμβόλαιο του θα πάει στα 4,9 εκατ. ευρώ με τους Πορτογάλους να θέλουν απεγνωσμένα να τον δώσουν.

Ο Ζίφκοβιτς εκτός από το υπερβολικά μεγάλο συμβόλαιο δεν παίρνει και καθόλου χρόνο συμμετοχής στη Μπενφίκα. Φέτος έχει παίξει μόλις σε ένα ματς και αυτό για το Λιγκ Καπ. Οι Πορτογάλοι θέλουν πάση θυσία να τον δώσουν, ενώ ο ίδιος γνωρίζει πως αυτά τα χρήματα δεν πρόκειται να τα βρει στον Πειραιά.

Όπως γράφουν οι επιλογές του είναι είτε να δεχτεί να μετακομίσει στην Ελλάδα, είτε να μείνει για 1,5 χρόνο στη Μπενφίκα χωρίς να παίζει και να εισπράττει πολλά χρήματα.

Από την άλλη, όμως στον Ολυμπιακό είναι και λογικό να υπάρχουν ενδοιασμοί για τον Σέρβο εξτρέμ. Με μόλις μία συμμετοχή όλη τη φετινή σεζόν ο Ζίφκοβιτς είναι εκτός ρυθμού. Το να αποκτηθεί αυτή την περίοδο ένας που δεν παίζει εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο.