Η κριτική των παικτών: Είχε Ελ Αραμπί και… διαστημικό Τσιμίκα

Ο Ολυμπιακός πέρασε από το Ηράκλειο έχοντας ως κορυφαίο τον Ελ Αραμπί που έκανε τα πάντα στο γήπεδο, γι’ ακόμα μία φορά τον Τσιμίκα και καθοριστικό σκόρερ τον Καμαρά

Η κριτική των παικτών: Είχε Ελ Αραμπί και… διαστημικό Τσιμίκα

ΣΑ

Αν και ο ΟΦΗ σε αρκετές περιπτώσεις έβγαλε πίεση στην περιοχή του Ζοσέ Σα, ο Πορτογάλος δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Όποτε τον χρειάστηκε ο Ολυμπιακός φώναξε «παρών» και έβγαλε σταθερότητα στο παιχνίδι του. Είχε σωστές επεμβάσεις και απέφυγε τα εύκολα λάθη.

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-1: Ο Ελ Αραμπί έγινε… Βαλμπουενά, ο Καμαρά «εκτελεστής»

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΪ

Δεν επανέλαβε την εμφάνιση που είχε κάνει στο παιχνίδι με τον Άρη. Δεν βρήκε χώρους για να βγει μπροστά, ενώ και αμυντικά είχε θέματα με τον Σεμέντο που έβγαινε από την πλευρά του.

ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-1: Αποβλήθηκε μετά το τέλος του αγώνα ο Σεμέδο, χάνει το ντέρμπι με την ΑΕΚ (vid)

ΣΕΜΕΔΟ

Έχει κάνει τη μπαλιά στη φάση που ο Ολυμπιακός σκοράρει, δεν έχει αποφύγει πάλι κάποια εύκολα λάθη, αλλά στο τέλος τα χαλάει όλα. Ενώ το ματς έχει λήξει σπρώχνει και ρίχνει στο έδαφος ένα ball boy και δέχεται τη δεύτερη κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα να χάνει το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ. Αποβάλλεται χωρίς λόγο και δεν έχει καθαρό μυαλό ενώ το ματς έχει ολοκληρωθεί.

ΜΠΑ

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Σενεγαλέζο. Ο Μπα… σκούπιζε τα πάντα στην άμυνα. Ήταν ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι και όλες οι μπαλιές που έγιναν από τους Κρητικούς σταμάτησαν πάνω του. Θα μπορούσε να έχει σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά μάλλον δεν περίμενε πως θα του έρθει η μπάλα και δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ

Ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση από τον Έλληνα μπακ. Τι κι αν γίνεται χαμός γύρω από το όνομα του εκείνος είναι αφοσιωμένος στον Ολυμπιακό. Έχει βγει πολλές φορές ψηλά, έχει κάνει καλές σέντρες, ενώ και αμυντικά δεν είχε θέματα.

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ

Οι Κρητικοί γνωρίζοντας πόσο σημαντικός είναι για το παιχνίδι του Ολυμπιακού είχαν φροντίσει να τον μπλοκάρουν. Αστοχεί στο 15’ με κεφαλιά, αλλά είχε μεγάλο διάστημα του αγώνα που ήταν χαμένος. Ανέβηκε σταδιακά, αλλά δεν έχει πιάσει την απόδοση προηγούμενων αγώνων.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ

Στο πρώτο ημίχρονο που η ομάδα του Πειραιά είχε προβλήματα και δεν λειτούργησε τόσο καλά η μεσαία γραμμή ο Μπουχαλάκης ήταν αυτός που κατάφερε να περάσει κάποιες μπαλιές και να αλλάξει το παιχνίδι. Στην επανάληψη ο Κρητικός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και ήταν εξαιρετικός.

ΚΑΜΑΡΑ

Από τη στιγμή που ο Μαρτίνς του έδωσε την εντολή να βγει ψηλά και να πάρει μέτρα στο γήπεδο άλλαξε και η εικόνα του Ολυμπιακού. Ο Αφρικανός μέχρι το 35’ που άλλαξε τη θέση του στο γήπεδο έκανε αρκετά λάθη και δεν βοήθησε την ομάδα. Πέτυχε το «χρυσό» γκολ, όμως και αυτό τα λέει όλα.

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ

Προσαρμόστηκε πάνω του όλος ο ΟΦΗ για να μπορέσει να τον σταματήσει. Ο Γάλλος έκανε ένα από τα χειρότερα του παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Δεν μπόρεσε να πάρει πρωτοβουλίες και ούτε να δημιουργήσει καταστάσεις.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ

Έβαλε ένα γκολ που σωστά του ακυρώθηκε και είχε την ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο να σκοράρει και να τελειώσει το ματς. Ο Μασούρας δεν έχει κάνει καλό παιχνίδι και σωστά αντικαταστάθηκε από τον Μαρτίνς.

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ

Το ματς με τον ΟΦΗ είναι το πρώτο μέσα στο 2020 που δεν σκοράρει. Και πάλι όμως ο Μαροκινός είναι καθοριστικός, αφού αυτός δημιούργησε το γκολ για τον Καμαρά. Αυτός έχει κάνει και την ασίστ στον Μασούρα στο γκολ που ακυρώνεται, αυτός έχει κάνει και τη μαγική μπαλιά στην επανάληψη πάλι στο Μασούρα που δεν μπόρεσε να την εκμεταλλευτεί. Γκολ δεν έβαλε, αλλά ήταν από τους καλύτερους και αρκετές φορές γύρισε ακόμα και στην άμυνα για να δώσει βοήθειες.

ΛΟΒΕΡΑ

Πέρασε στο παιχνίδι στο 69’ στη θέση του Μασούρα. Ο Αργεντινός πήρε πρωτοβουλίες όπως του ζήτησε ο Μαρτίνς, ενώ είχε και μία ευκαιρία για να σκοράρει με σουτ έξω από την περιοχή. Βέβαια σε αυτή τη φάση θα μπορούσε να έχει αντιδράσει διαφορετικά, αφού δεξιά του υπήρχε συμπαίκτης του.

ΣΟΥΝΤΑΝΙ

Στο 76’ της αναμέτρησης πήρε τη θέση του Βαλμπουενά, ο οποίος δεν είχε φανεί μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Αλγερινός πήρε χρόνο, αλλά δεν μπορεί να κριθεί το διάστημα που αγωνίστηκε.