«Δαγκώνει» ο ΟΦΗ, φαβορί ο Ολυμπιακός

Τα αδύναμα και τα δυνατά στοιχεία του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ. Αν ο Ολυμπιακός επαναλάβει τα αμυντικά λάθη, ο ΟΦΗ θα δαγκώσει. Έχει παίξει με όλες τις δυνατές ομάδες και μόνο σε 1 ματς δεν έβαλε γκολ από τα 9 στο Γεντί Κουλέ, με τον ΠΑΟΚ!

«Δαγκώνει» ο ΟΦΗ, φαβορί ο Ολυμπιακός

Μία ομάδα ξεκινάει από τη διοίκηση, αυτό είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο και όλα τα άλλα είναι παραμύθια. Το ότι ο ΟΦΗ με τον οποίο παίζει τώρα ο Ολυμπιακός, ενώ ήταν υπό διάλυση και ασανσέρ στις κατηγορίες, έγινε φέτος δυνατή ομάδα και είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας, δεν είναι τυχαίο. Πριν πάω σε αγωνιστικά θέματα, διαβάστε ορισμένα πράγματα που μου είπε άνθρωπος που γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα του ΟΦΗ -αλλά δεν θέλει να γράψω το όνομά του.

Με κάτι κακό θα ξεκινήσω. Όταν ήρθε ο Μπούσης στον ΟΦΗ, ο Ελληνοαμερικανός, δεν ήταν μόνος του. Ήταν στο ΔΣ του ΟΦΗ μαζί με τα ξαδέρφια του από την οικογένεια Παλυβού, μία δυνατή επιχειρηματικά οικογένεια στις ΗΠΑ, όπως και η οικογένεια του Μπούση είναι δυνατή στις ΗΠΑ. Στενοί συγγενείς μεταξύ τους, το πατρικό όνομα της μητέρας του Μπούση είναι Παλυβού.

Φαίνεται όμως ότι τα χάλασαν ο Μπούσης με τους Παλυβού και στην τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου πριν λίγες μέρες δεν συμμετείχαν οι Παλυβού, την κάλυψε όλη ο Μπούσης. Και εμφανίζεται τώρα ως ο μοναδικός χρηματοδότης στον ΟΦΗ.

Και όχι μόνο δεν συμμετείχαν οι Παλυβού αλλά καταψήφισαν κιόλας στη γενική συνέλευση την απόφαση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου! Αυτά τα πράγματα μεταξύ μετόχων και μάλιστα συγγενών, δείχουν ότι τα έχουν σπάσει μεταξύ τους. Τα λεφτά στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τα έβαλε ο Μπούσης. Πριν λίγες μέρες. Πάνω από 1 εκ. ευρώ.

Οι πληροφορίες πάντως στο Ηράκλειο λένε ότι οι πάντες είναι πληρωμένοι στην ομάδα, δεν υπάρχει πρόβλημα οικονομικό. Ο Μπούσης δεν ασχολείται με την ομάδα, είναι στις επιχειρήσεις του στις ΗΠΑ, αλλά λένε ότι θα έρθει για το ματς με τον Ολυμπιακό. Και δεν ασχολείται με την ομάδα διότι λειτουργεί τεχνοκρατικά, όχι μόνο λόγω της απόστασης, έχει βάλει στον ΟΦΗ σοβαρούς ανθρώπους, ειδικούς με το ποδόσφαιρο, που γνωρίζουν και τα του ΟΦΗ.

Σοβαρά άτομα όπως ο Ηλίας Πουρανίδης, οι δύο Σαμαράδες πατέρας και γιος, ο Νιόπλιας, ο Τσινός, ο Αλεξούδης, μέχρι και τον Σάββα Κωφίδη πήρανε και βάλανε στις Ακαδημίες. Το πρότζεκτ βγάζει υγεία.

«Ο Ολυμπιακός είναι φαβορί, αλλά...»

Στα του αγώνα με τον Ολυμπιακό, η πηγή μου που είναι έμπειρη και παρακολουθεί στενά τον ΟΦΗ μου έκανε την εξής πρόβλεψη: «Έτσι όπως παίζουν τώρα οι δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Μην κοιτάς που πέρσι κοιμήθηκε ο Θεός και νίκησε ο ΟΦΗ, ήταν και τραγικός ο Ολυμπιακός. Αν υποτιμήσει όμως ο Ολυμπιακός τον ΟΦΗ, πάλι μπορεί να χάσει. Το ματς είναι ανοικτό σε όλα τα αποτελέσματα, αλλά αν πιάσει απόδοση ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Ο ΟΦΗ πάντως έχει δείξει στην έδρα του ότι είναι απρόβλεπτος και μπορεί να σταματήσει οποιονδήποτε».

Γιατί έκανε «κοιλιά» ο ΟΦΗ; Η απάντηση είναι ότι έχει μικρό ρόστερ και έλειψαν κάποιοι παίκτες από τραυματισμούς, τιμωρίες, και κυρίως αυτοί που παίζουν ανελλιπώς κουράστηκαν, τα έφτυσαν.

Σημαντική απώλεια για το ματς με τον Ολυμπιακό είναι ο Ναμπί που είναι τραυματίας. Ο Τσιλιανίδης είχε κι αυτός πρόβλημα και δεν θα παίξει.

Ποια είναι η δύναμη του φετινού ΟΦΗ και πού πονάει; Η δύναμή του είναι η τριάδα μπροστά, Τσιλιανίδης, Σεμέντο, Φιγκεϊρέδο, από πίσω ο Νέιρα και ο Ναμπί που λείπει. Αυτοί οι 5 είναι όλη η δύναμη του ΟΦΗ.

Εκεί που πονάει είναι στην αμυντική λειτουργία. Δεν έχει κάτι εξαιρετικό στην άμυνα και στον τερματοφύλακα, αλλά λένε ότι δεν φταίνε τα πρόσωπα, φταίει όλη η αμυντική λειτουργία. Πράγματι ο ΟΦΗ έχει φάει αρκετά γκολ, αλλά όχι περισσότερα από τις άλλες ομάδες που είναι μαζί του και κοντά του στη βαθμολογία. Βέβαια για να το λένε αυτό οι γνώστες του ΟΦΗ, κάτι ξέρουν περισσότερο από εμένα.

Οι αριθμοί στο σπίτι του λένε την αλήθεια

Γεγονός είναι ότι ο ΟΦΗ είναι πράγματι δυνατός στην έδρα του, το λένε και οι αριθμοί που τσέκαρα. Σε 9 ματς έχει 6 νίκες! Η μόνη ομάδα εκτός Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ που έχει 6 νίκες στην έδρα της!

Για να γίνει αντιληπτό το γεγονός, ο Παναθηναϊκός αν και έχει στη βαθμολογία 2 βαθμούς παραπάνω από τον ΟΦΗ, έχοντας παίξει 9 ματς κι αυτός στην έδρα του, έχει μόνο 4 νίκες! Ενώ ο ΟΦΗ έχει 6 νίκες.

Η διαφορά η μεγάλη είναι εκτός έδρας όπου εκεί είναι αδύναμος ο ΟΦΗ και έχει πολύ περισσότερες ήττες από τον Παναθηναϊκό. Μόνο 7 βαθμούς εκτός έδρας έχει πάρει ο ΟΦΗ, ενώ ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας έχει πάρει 14! Τους διπλάσιους δηλαδή.

Εντός έδρας όμως ο ΟΦΗ έχει πάρει 19 βαθμούς! Ενώ ο Παναθηναϊκός 14.

Κάτι ακόμα που δείχνουν οι αριθμοί. Ο ΟΦΗ στην έδρα του δεν παίρνει απλώς νίκες και βαθμούς, αλλά βάζει και πολλά γκολ. Στα 9 ματς που έπαιξε στην έδρα του, έβαλε 18 γκολ! Για μία ομάδα όπως ο ΟΦΗ, ο μέσος όρος 2 γκολ ανά ματς δεν είναι λίγος...

Και έπαιξε με όλες τις καλές ομάδες στο Γεντί Κουλέ, εκτός του Ολυμπιακού! Έπαιξε και με ΠΑΟΚ, και με ΑΕΚ, και με Παναθηναϊκό, και με Άρη και με Ξάνθη! Από τον ΠΑΟΚ έχασε και είναι ΤΟ ΜΟΝΟ ματς που δεν σκόραρε ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο! Έχασε 0-1.

Νίκησε την ΑΕΚ 1-0, νίκησε τον Άρη 3-1, νίκησε την Ξάνθη 2-0, έφερε ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό 1-1. Έριξε μια τεσσάρα στον Πανιώνιο, μία τριάρα στον Αστέρα Τρίπολης, μία τριάρα και στον Παναιτωλικό. Και είχε μόνο μία γκέλα, περίεργη θα την χαρακτηρίσω... Με τον Βόλο 1-2...

Να σοβαρευτεί η άμυνα του Ολυμπιακού, μην κάνει τα λάθη που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό, γιατί ο ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ θα τα τιμωρήσει και θα δαγκώσει. Αυτό είναι το συμπέρασμα από αυτά που μαθαίνω και από αυτά που βλέπω. Δεν είναι ομαδάρα ο ΟΦΗ, έχει καταπονηθεί, δεν είναι στα καλύτερά του, έρχεται βέβαια από το διπλό που έκανε στη Νέα Σμύρνη, αλλά έχει κάνει κοιλιά η ομάδα της Κρήτης. Όμως στην έδρα της είναι πολύ δυνατή και σκοράρει.

Και δεν έχει πάρει κόκκινη κάρτα ο ΟΦΗ, ούτε εντός ούτε εκτός! Ενώ η ΑΕΚ έχει 4 αποβολές! Ο Ολυμπιακός έχει 1 αποβολή παίκτη του. Ο Άρης έχει 3 αποβολές. Ο Παναθηναϊκός έχει 2 αποβολές. Μέχρι και ο ΠΑΟΚ έχει 1 αποβολή. Ο ΟΦΗ καμία.

Αποκάλυψη ο Τσιλιανίδης, μεγάλη απώλεια για τους Κρητικούς, έκανε καλό ματς και στο Καραϊσκάκη, πρώτος σκόρερ του ΟΦΗ με 6 γκολ μαζί με τον Σεμέντο, πίσω τους ο Φιγκεϊρέδο με 5 γκολ, και πιο πίσω ο Νέιρα με 3, ο Μάνος με 3 και ο Ναμπί με 3.

Ο Τσιλιανίδης όμως είναι και ο πρώτος παίκτης του ΟΦΗ στις ασίστ! Έχει 4 αυτός, και 4 ο Νέιρα.

Ελεύθερο τον πήρε ο ΟΦΗ από τον Αστέρα Τρίπολης. Πού ήταν αυτός και δεν τον έβλεπαν, τι ξεπέταγμα είναι αυτό; Και δεν είναι μικρός, 25 χρονών είναι. Καλός παίκτης.