O Ολυμπιακός κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα και 26η στον κόσμο!

Ανάμεσα στα κορυφαία κλαμπ όχι μόνο της Ευρώπης αλλά του πλανήτη συγκαταλέγεται ο Ολυμπιακός. Αυτό ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

 O Ολυμπιακός κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα και 26η στον κόσμο!

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) ανακοίνωσε τη λίστα με τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο για το 2019, με τον Ολυμπιακό να είναι στην 26η θέση της κατάταξη.

Φυσικά η ομάδα του Πειραιά είναι με διαφορά η κορυφαία στη χώρα μας, με διαφορά από τις υπόλοιπες. Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν 78 θέσεις, αφού την περσινή σεζόν βρίσκονταν στην 104η θέση της κατάταξης!

Με 196 βαθμούς είναι η κορυφαία ελληνική ομάδα, με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη που είναι ο ΠΑΟΚ (92ος στη σχετική λίστα) που σε σχέση πέρσι, έχασε 49 θέσεις, έχοντας πλέον 136,5 βαθμούς.

Η ελληνική ομάδα που κλείνει την τριάδα είναι η ΑΕΚ, η οποία είναι 127η θέση αντί για 69η που ήταν πέρυσι.

Ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται καν στις πρώτες 400 ομάδες της λίστας.

H IFFHS μετράει τις επιδόσεις των ομάδων σε πρωτάθλημα και ευρωπαϊκές διοργανώσεις, βάσει αλγορίθμων για το διάστημα από την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους με τις 21 Δεκεμβρίου και εξάγει κάποια αποτελέσματα, τα οποία μεταφράζονται σε βαθμούς.

Κορυφαία ομάδα της περσινής σεζόν ήταν η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ με 316 βαθμούς, ενώ ακολούθησαν η Μπαρτσελόνα (293 βαθμούς), Μάντσεστερ Σίτι (284 βαθμούς), Σέλτικ (269 βαθμούς) και Βαλένθια (268 βαθμούς).