ΟΦΗ - Ολυμπιακός: Τι δείχνουν οι αριθμοί

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να αντιμετωπίσουν μία ομάδα που έχει φτιαχτεί φέτος από την αρχή και έχει ως μότο ότι «δεν καταστρέφουμε το παιχνίδι του αντιπάλου, αλλά ο αντίπαλος θα πρέπει να βρει τον τρόπο να μας αναχαιτίσει».

ΟΦΗ - Ολυμπιακός: Τι δείχνουν οι αριθμοί

Πολύ γοητευτικό το σύνολο που έχει φτιάξει ο Γιώργος Σίμος. Το επιβεβαιώνει η βαθμολογική θέση του ΟΦΗ (5ος) και το γεγονός ότι έχει δυσκολέψει όλους τους «μεγάλους» στο πρωτάθλημα. Έχασε με τα χίλια ζόρια από τον ΠΑΟΚ (0-1) στο Ηράκλειο με εκείνη την γκολάρα του Μίσιτς, έφερε 1-1 με τον Παναθηναϊκό στο «Γεντί Κουλέ» ενώ τον κέρδισε στο ΟΑΚΑ με 3-1, πήρε το 1-1 στο Χαριλάου, κέρδισε 1-0 την ΑΕΚ στην Κρήτη και έχασε δύσκολα από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη με 1-2.

Είναι μία ομάδα που ένας ουδέτερος φίλαθλος θα γούσταρε να την βλέπει. Κι αυτό είναι κάτι που το έχει κερδίσει με την αξία της, ασχέτως αν «μουντζούρωσε» την εικόνα της στις διπλές αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο.

Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει σε καμία περίπτωση εύκολη αποστολή. Ίσως και να είναι το πιο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι που έχει δώσει έως τώρα. Πιο δύσκολο από το ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, πιο δύσκολο από το Χαριλάου με τον Άρη, πιο δύσκολο και από την «γκέλα» που κάνει στο ιδιαίτερο ματς με την Ξάνθη στα Πηγάδια.

Ο ΟΦΗ είναι μία ομάδα που στον ανοικτό χώρο μπορεί να σε «σκοτώσει». Είναι μία ομάδα που επιτίθεται, δεν κλείνεται στο καβούκι της και έχει τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο μυαλό του Μαρτίνς στριφογυρίζουν δύο πράγματα. Το πρώτο αφορά τα ζόρια που τράβηξε ο Ολυμπιακός για να λυγίσει την αντίσταση των Κρητικών στο ματς του Καραϊσκάκη. Στο τελευταίο 20λεπτο ο ΟΦΗ είχε μεγάλο ποσοστό κατοχής μπάλας, γιατί προσπαθούσε να ισοφαρίσει. Το δεύτερο αφορά το περσινό «κάζο» και την ήττα με 1-0 από έναν ΟΦΗ που ήταν ένα… κακέκτυπο της φετινής κρητικής ομάδας. Καμία σχέση με λίγα λόγια… Ο φετινός ΟΦΗ είναι κλάσεις ανώτερος τόσο ως προς την ποιότητα, όσο και ως προς τη νοοτροπία.

Ο Ολυμπιακός θα πάει να παίξει ποδόσφαιρο στο «Γεντί Κουλέ» απέναντι σε έναν ΟΦΗ που παίζει ποδόσφαιρο και έχει ως μότο ότι «δεν καταστρέφουμε το παιχνίδι του αντιπάλου, αλλά ο αντίπαλος θα πρέπει να βρει τον τρόπο να μας αναχαιτίσει».

Και οι αριθμοί άλλωστε λένε ότι ο Ολυμπιακός έχει 265 τελικές προσπάθειες συνολικά στο πρωτάθλημα, είναι στην πρώτη θέση της σχετικής κατηγορίας και ο ΟΦΗ είναι τρίτος πίσω από τον ΠΑΟΚ με 230. Επίσης, ενδεικτικό της φιλοσοφίας που έχει περάσει ο Σίμος στους ποδοσφαιριστές του, είναι ότι η ομάδα του βγάζει πολλούς αυτοματισμούς. Και για να βγουν αυτοματισμούς, θα πρέπει η μπάλα να αλλάξει αρκετές φορές πόδια. Για αυτό το λόγο ο ΟΦΗ βρίσκεται στη δεύτερη θέση της σχετικής κατηγορίας με τις πάσες (1083) πίσω από τον πρωτοπόρο και σε αυτόν τον τομέα Ολυμπιακό (1521).