Θλιβερό φινάλε σε μία τραγική σεζόν

Ο Ολυμπιακός διασύρθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα από τον οποίο έχασε με 3-0 και έβαλε τον χειρότερο επίλογο σε μία κάκιστη αγωνιστική περίοδο.

Θλιβερό φινάλε σε μία τραγική σεζόν

Ο επίλογος μίας κάκιστης αγωνιστικής περιόδου γράφτηκε στους Ζωσιμάδες. Ο Ολυμπιακός διασύρθηκε 3-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, που είχε μάλιστα και δύο δοκάρια. Ένας επίλογος όμοιος με την πορεία της ομάδας του Πειραιά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Το ματς στα Γιάννενα μπορεί να είχε ελάχιστη σημασία, μπορεί να μην υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά από την άλλη δεν είναι και το ωραιότερο πράγμα να κλείνουν οι «ερυθρόλευκοι» τη σεζόν με ακόμα μία ήττα. Ακόμα ένα κακό εκτός έδρας παιχνίδι σε μία προβληματική αγωνιστική περίοδο.

Για τους «ερυθρόλευκους» δεν θα μπορούσε να υπάρχει ένα χαρούμενο φινάλε έστω και αν ήξεραν πως αυτό θα ήταν για λίγο. Ένα φινάλε για να φύγουν με το χαμόγελο στα χείλη. Δεν γινόταν να συμβεί αυτό σε μία σεζόν που όλα πήγαιναν στραβά. Κάπως έτσι ήρθε το χειρότερο δυνατό τέλος αυτής της αγωνιστικής περιόδου. Γιατί όσο αδιάφορο βαθμολογικά κι αν είναι το παιχνίδι μία ήττα με σκορ 3-0 είναι βαριά για τον Ολυμπιακό. Ακόμα και στο τέλος δεν σώθηκαν τα προσχήματα από την ομάδα του Πειραιά που την περιμένει αρκετή δουλειά.

Μπήκε καλά, αλλά…

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του ματς στα Γιάννενα ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο γήπεδο. Πατούσε γερά και είχε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο παρά την δυνατή βροχόπτωση. Οι Πειραιώτες ήταν εκείνοι που εκδήλωναν συνεχώς επιθέσεις, έπαιζαν και από τα άκρα και κάθετα. Είχαν 1-2 καλές στιγμές στην αρχή του αγώνα που δεν έγιναν γκολ και στη συνέχεια ο ΠΑΣ κατάφερε να ελέγξει κάπως την κατάσταση. Στο καλό του διάστημα ο Ολυμπιακός είχε… μαέστρο τον Φορτούνη. Αυτός μοίραζε το παιχνίδι στα άκρα και έπαιζε και κάθετα, ενώ ο Ιγκόρ ήταν πολύ δραστήριος στην δεξιά πλευρά. Το καμπανάκι χτύπησε στο 39’ με τον Νικολιά να έχει δοκάρι και τον Πέδρο Κόντε σε κενή εστία να μην μπορεί να κάνει το 1-0. Μάλλον δεν το άκουσε κανείς, το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος και η πραγματική καταιγίδα ήρθε στο δεύτερο μέρος.

Σαν να μην βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο

Στην επανάληψη φάνηκε από το πρώτο λεπτό ότι το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό. Ο Πετράκης είχε εντοπίσει την αδυναμία του Χατζισαφί και έριξε εκεί όλο το βάρος. Την ίδια ώρα ο Κόντης πήγε στην αριστερή πλευρά τον Τζούρτζεβιτς που δεν βοηθούσε αμυντικά τον συμπαίκτη του και ο ΠΑΣ έκανε πάρτι. Ο Νικολιάς δεν είχε αντίπαλο και το 1-0 έγινε από κόρνερ στο 54’.

Ο πάγκος του Ολυμπιακού βλέποντας ότι ο ΠΑΣ είχε ρίξει όλο του το βάρος πάνω στον Χατζισαφί δεν έκανε κάτι για να το σταματήσει. Στο 61’ έγινε και το 2-0 με μία γκολάρα του Κόντε και ο… κατήφορος συνεχιζόταν. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αντιδράσει. Ήταν σαν να μην είχε βγει από τα αποδυτήρια. Άλλη ομάδα στο δεύτερο μέρος. Παρέδωσε τα όπλα και σε καμία στιγμή δεν έδειξε πως μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι. Στις καθυστερήσεις ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα με τον Βιντάλ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 3-0 γράφοντας έτσι έναν θλιβερό επίλογο σε μία τραγική χρονιά. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με τον χειρότερο τρόπο και γνωρίζοντας μία βαριά ήττα.

Μικρογραφία

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 3-0

ΓΗΠΕΔΟ: Εθνικό Στάδιο «Οι Ζωσιμάδες»

ΓΚΟΛ: 54’ Τζημόπουλος, 61’ Κόντε, 90+3 Βιντάλ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουμπαράκης (Θράκης)

ΚΑΡΤΕΣ: 30’ Αποστολόπουλος, 64’ Ταχτσίδης

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χ. Κόντης): Χουτεσιώτης, Ιγκόρ, Ένγκελς, Σισέ, Χατζισαφί, Ανδρούτσος, Ταχτσίδης, Τζούρτζεβιτς (67’ Βέργος), Φορτούνης, Βρουσάι (88’ Κωστανάσιος), Ανσαριφάρντ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος (82’ Μπέριος), Τσικάρσκι, Γαρουφαλιάς, Ντόλοβατς, Νικολιάς (89’ Μπουκουβάλας), Χαλκιαδάκης (83’ Βιντάλ), Κόντε.