Σεμέδο: Αδικεί τον εαυτό του ο κορυφαίος στόπερ στην Ελλάδα!

Ο Ρούμπεν Σεμέδο δίνει ώρες-ώρες την εντύπωση ότι για να κερδίσει ο Ολυμπιακός ένα ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν χρειάζεται να «γκαζώσει». Σε μία βραδιά που όλα κύλησαν μαγικά μπροστά, πίσω έγιναν άλλα... μαγικά!

Σεμέδο: Αδικεί τον εαυτό του ο κορυφαίος στόπερ στην Ελλάδα!

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει ο Ρούμπεν Σεμέδο. Δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει χαλαρός σε παιχνίδια. Απλώς δεν το είχε πληρώσει ο Ολυμπιακός και για αυτό το λόγο δεν έχει φανεί τόσο πολύ.

Πρόχειρα θυμόμαστε το χαλαρό ξεκίνημά του στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό που αν είχε έναν αξιόλογο φορ το «τριφύλλι» θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ από το 10’. Και με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη επίσης εμφάνισε κάποια σημάδια έλλειψης συγκέντρωσης. Τα ίδια και κόντρα στον Άρη. Επαναλαμβάνουμε, όλα αυτά συμβαίνουν συνήθως στα πρώτα 20-25 λεπτά...

Βεβαίως, σε άλλα παιχνίδια μπαίνει με το μαχαίρι στα δόντια, καταπίνει τους αντιπάλους του, δεν τους αφήνει να ανασάνει, τους εξολοθρεύει δίχως να το πάρουν χαμπάρι. Άλλωστε, μιλάμε για τον κορυφαίο στόπερ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Είναι ο ποδοσφαιριστής που αν δεν είχε εκείνες τις δικαστικές περιπέτειες στην Ισπανία, τώρα δεν θα βρισκόταν στην Ελλάδα ούτε για... διακοπές. Η κλάση του είναι για πολύ μεγαλύτερο πρωτάθλημα.

Κόντρα στον Άρη λοιπόν, έκανε κάποια αβίαστα λάθη τα οποία δεν κόστισαν στον Ολυμπιακό. Κι αφού έκανε το πρώτο λάθος, έκανε «καπάκι» και το δεύτερο. Και «καπάκι» και το τρίτο! Είναι θέμα έλλειψης συγκέντρωσης; Είναι θέμα χαλαρότητας ή υπερβολικής εμπιστοσύνης των φοβερών – η αλήθεια είναι – δυνατοτήτων του. Η ουσία είναι ότι ο Σεμέδο αδικεί τον εαυτό του και δεν θα έπρεπε.

Το θετικό είναι ότι πριν από τα κρίσιμα παιχνίδια με ΟΦΗ και ΑΕΚ, από τις δύο πολύ δύσκολες εκτός έδρας αποστολές, το «καμπανάκι» ήχησε στα αφτιά του Πέδρο Μαρτίνς και είναι δεδομένο ότι θα έχει να πει πολλά στον συμπατριώτη του στις προπονήσεις που ακολουθούν. Άλλωστε, κάποια στιγμή τον έπιασε ο τηλεοπτικός φακός να «ξελαρυγγιάζεται» και να βάζει τις φωνές στον Σεμέδο.

Ο Πορτογάλος αμυντικός είναι ένα «κόσμημα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έχει αποδείξει τόσο στη Super League, όσο και στο Champions League, ότι όταν πιάνει μίνιμουμ το 70-80% της απόδοσής του, τότε υποφέρει ο αντίπαλος επιθετικός.

Από τη μία είναι καλό που η χαλαρότητά του εμφανίστηκε με τον Άρη και δεν το πλήρωσε ο Ολυμπιακός. Κι αυτό, για να μπει με διαφορετική νοοτροπία στο «Γεντί Κουλέ» και στο ΟΑΚΑ, σε δύο παιχνίδια που κατά την άποψή μας έχουν μεγαλύτερο συντελεστή δυσκολίας από το ματς με τους Θεσσαλονικείς.