Ένινγκ: «Ήρθαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και όχι να κλειστούμε»

Ο προπονητής του Άρη, Μίχαελ Ένινγκ, αναφέρθηκε στην ήττα από τον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως η ομάδα του ήρθε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να διεκδικήσει αποτέλεσμα. 

Ένινγκ: «Ήρθαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και όχι να κλειστούμε»

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο προπονητής του Άρη, Μίχαελ Ένινγκ, σχολίασε: «Πρώτα απ' όλα συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που κέρδισε το παιχνίδι. Εμείς ήρθαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και όχι να κλειστούμε. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών.

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τα δικά μας, αλλά εμείς δεν το κάναμε νωρίτερα για να ανοίξουμε το σκορ. Πιστεύω ότι ήταν σημαντική η στιγμή του τραυματισμού του Ιντέγε γιατί κάναμε αλλαγή και αποδιοργανωθήκαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αποφασιστικός και κλείδωσε το παιχνίδι».

-Γιατί είναι κλειδί ο τραυματισμός του Ιντέγε και όχι το δοκάρι του Λάρσον στο 13;

Αυτά είναι αλληλένδετα γιατί είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε. Δεν καταφέραμε να σκοράρουμε και γι' αυτό είναι σημαντική η στιγμή του τραυματισμού του Ιντέγε.

-Γνωρίζουμε κάτι παραπάνω για τον τραυματισμό του Ιντέγε γιατί αν είναι σοβαρό υπάρχει πρόβλημα μετά την απόφαση και για τον Ντουρμισάι;

Δεν έχουμε κάτι νεότερο. Θα πρέπει να αξιολογηθεί από αύριο η κατάσταση.

-Θεωρείτε ότι σας επηρέασαν τα δύο γρήγορα γκολ του Ολυμπιακού;

Πραγματικά ήταν ιδιαίτερη στιγμή και έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Παίζαμε και σε μία δύσκολη έδρα και ήταν πολύ σημαντικό αυτό το δίλεπτο για το παιχνίδι.

-Μήπως είχε ρίσκο η τακτική του να παίξει με ψηλά τις γραμμές του απέναντι στον Ολυμπιακό που έχει την πιο παραγωγική επίθεση στο πρωτάθλημα;

Όχι. Δεν θα άλλαζα κάτι. Ήταν λεπτομέρειες που έκριναν το παιχνίδι. Θα μπορούσαμε να έχουν πετύχει πρώτοι ένα γκολ. Δεν μου αρέσει να παίζουμε κλειστά.

-Είδαμε τον Ελαμπντελαουί να παίρνει μέτρα στο γήπεδο έφταιγε η αριστερή πλευρά του Άρη;

Ίσως. Θα αξιολογήσω το παιχνίδι και θα βγάλω τα συμπεράσματα μου.