Χρούμπες: «Ο Ένινγκ έχει βάλει τη σφραγίδα του στον Άρη»

Ο Γερμανός, Χορστ Χρούμπες είναι καλός φίλος του Μίχαελ Ένινγκ, του οποίου και έπλεξε το εγκώμιο. 

Χρούμπες: «Ο Ένινγκ έχει βάλει τη σφραγίδα του στον Άρη»

Ο Χορστ Χρούμπες μίλησε στο «Metropolis 95,5» για τον καλό του φίλο, Μίχαελ Ένινγκ και τις δυνατότητες που έχει. Ο Γερμανός πολύπειρος τεχνικός δούλεψε για 18 χρόνια στις μικρές εθνικές ομάδες των «πάντσερ» και τόνισε πως ο κόουτς του Άρη, έχει βάλει τη «σφραγίδα» του στους «κιτρινόμαυρους».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη γνωριμία με Ένινγκ: «Γνωρίστηκα με τον Ένινγκ στα πλαίσια μιας εκπαίδευσης της γερμανικής ομοσπονδίας στους προπονητές. Εκτιμώ το ταλέντο και τις ικανότητες του, οι οποίες αποδεικνύονται σε κάθε ομάδα που πηγαίνει».

Εάν έχει επικοινωνία με Ένινγκ: «Έχω τακτική επικοινωνία με τον Ένινγκ και σκέφτομαι να επισκεφτώ στη Θεσσαλονίκη. Ήταν να έρθω στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αλλά δεν μπόρεσα. Πιθανότατα θα γίνει αυτό σε κάποιο παιχνίδι των πλέι οφ».

Την κοινή φιλοσοφία που έχουν: «Έχουμε συνεργαστεί για επτά με οχτώ χρόνια. Υπάρχει κοινή φιλοσοφία που βασίζεται στο ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και στην εμπιστοσύνη σε νέους ποδοσφαιριστές».

Την πορεία του Ένινγκ στον Άρη:«Παρέλαβε μια ποιοτική ομάδα και μπορεί να υλοποιήσει το πλάνο του. Είναι πεπεισμένος ότι εάν του δώσουν χρόνο και πίστη, θα μπορέσει στο τέλος της σεζόν η ομάδα να πάρει το εισιτήριο για την Ευρώπη. Πρέπει πρώτα οι διοικούντες να δώσουν χρόνο και να δείξουν υπομονή σε εκείνον. Αισθάνεται πολύ καλά στη Θεσσαλονίκη. Η συνεργασία είναι αρκετά καλή και φαίνεται η υπογραφή του στην ομάδα. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να παρατείνει την παραμονή του. Τα αποτελέσματα είναι θετικά και το δείγμα είναι θετικό».