Η ανοησία του Λιβάγια και πως ο διαιτητής του... χάρισε τον τελικό

Φύλακας άγγελος στη Ριζούπολη για τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ ο Τζοβάρας... ξέχασε να τον αποβάλει με απευθείας κόκκινη κάρτα.

 

Η ανοησία του Λιβάγια και πως ο διαιτητής του... χάρισε τον τελικό

Το ματς χθες το απόγευμα στη Ριζούπολη αποτελούσε τυπική διαδικασία τόσο για τον γηπεδούχο Απόλλωνα Σμύρνης, όσο και για τη φιλοξενούμενη ΑΕΚ.

Οι εξέδρες είχαν ντυθεί στα κιτρινόμαυρα και μάλλον ουδείς ασχολείτο με το ματς. Οι φίλοι της ΑΕΚ περίμεναν απλά να ακούσουν το σφύριγμα της λήξης για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι φίλοι αλλά και οι παίκτες. Φαίνεται όμως πως κάποιος από τους ποδοσφαιριστές του Μανόλο Χιμένεθ ήταν... αλλού και ευτυχώς για αυτόν ο διαιτητής της αναμέτρησης Γιώργος Τζοβάρας από τη Φθιώτιδα αποδείχθηκε φύλακας άγγελός του.

Στο 0.40 του βίντεο που ακολουθεί, ο Μάρκο Λιβάγια σε μια κίνηση που επιεικώς μπορεί να χαρακτηριστεί ανόητη, σπρώχνει και πετά κάτω τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα Σμύρνης, Ντα Σίλβα Χουάντερσον. Όχι πάνω σε κάποια φάση αλλά την ώρα που δεν παίζεται μπάλα.

Ξεκάθαρη κίνηση για απευθείας κόκκινη κάρτα που είδα όλοι όσοι παρακολουθούσαν το ματς από την τηλεόραση αλλά και όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο. Επίσης όλοι είδαν λίγο αργότερα και τον Τζοβάρα να βγάζει κίτρινη και όχι κόκκινη κάρτα από το τσεπάκι του.

Τι σημαίνει αυτή η απόφαση του Τζοβάρα; Ότι ο Λιβάγια είναι στη διάθεση του προπονητή του Μανόλο Χιμένεθ για τον τελικό Κυπέλλου του ερχόμενου Σαββάτου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ και την επίμαχη φάση στο 0.40 (28ο λεπτό του αγώνα).