Ας μείνει και κάτι από αυτή τη σεζόν

Έστω και στο… παρά πέντε αυτής της αγωνιστικής περιόδου έκαναν την εμφάνιση τους κάποια θετικά στοιχεία τα οποία οφείλει να τα κρατήσει ο Ολυμπιακός.

Ας μείνει και κάτι από αυτή τη σεζόν

Να πάει και να μην έρθει ξανά χρονιά σαν την φετινή για τον Ολυμπιακό. Μία χρονιά που πήγαν όλα στραβά για την ομάδα του Πειραιά. Μετά από επτά σερί κατακτήσεις οι Πειραιώτες έχασαν το πρωτάθλημα και το φινάλε θα τους βρει στη 3η θέση της Super League.

Το ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα μπορεί να μοιάζει αγγαρεία για τους «ερυθρόλευκους» και η αλήθεια είναι πως δεν απέχει και πολύ από την αίσθηση που υπάρχει μέσα στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κρατήσει κάτι από μία χρονιά που δεν εξελίχθηκαν τα πράγματα όπως τα ήθελε; Φυσικά σε αυτό το σημείο δεν αναφερόμαστε στη… μάχη του Ανσαριφάρντ με τον Πρίγιοβιτς για την πρωτιά στον πίνακα των σκόρερ.

Έστω και στο παρά πέντε ο Ολυμπιακός μπορεί να βγάλει κάτι αρκεί να το θέλει και να το αντέχει γενικότερα ως οργανισμός. Βρουσάι, Ανδρούτσος και Βέργος αναμένεται να είναι στο αρχικό σχήμα. Στεκόμαστε αρχικά σε αυτούς διότι είναι ειδικές περιπτώσεις. Ο πρώτος τώρα αρχίζει και παίρνει χρόνο συμμετοχής, ο δεύτερος σε αυτή τη σεζόν δεν είχε πολλά λεπτά, ενώ ο τρίτος αν και γύρισε τον Ιανουάριο τώρα εμφανίζεται στα παιχνίδια.

Είναι τρεις περιπτώσεις που μπορεί να τις αξιοποιήσει ο Ολυμπιακός ενόψει και της νέας σεζόν και του μέλλοντος. Δεν είναι όμως οι μοναδικοί. Ο Νικολάου και ο Χουτεσιώτης είναι παιδιά της Ακαδημίας. Ο πρώτος έχει αρκετά λεπτά στα πόδια του και ο δεύτερος στο ματς με τον Παναιτωλικό ανάγκασε τους πάντες να μιλούν γι’ αυτόν. Και αυτοί δηλώνουν παρών και αυτοί στο παρά πέντε βάζουν μία ευχάριστη νότα σε μία μελωδία που δεν ηχούσε καλά σε ολόκληρη τη σεζόν.

Στην αποστολή για το ματς με τον ΠΑΣ βρίσκονται και οι Γιάννης Αγγελόπουλος, Στάθης Λάμπρου, Γιάννης Βάρκας, Γιώργος Ξενιτίδης και Θάνος Κωστανάσιος. Ακόμα πέντε παιδιά δηλαδή από τα τμήματα υποδομής. Η εικόνα της αποστολής για τα Γιάννενα είναι αυτή που ζητούσε αρκετός κόσμος εδώ και πολύ καιρό. Μία εικόνα που το θέμα είναι αν μπορούν να την αντέξουν όλοι. Αυτό δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός της νέας περιόδου θα έχει μόνο παιδιά από την ακαδημία, αλλά είναι κάτι πρέπει να κρατήσει απ’ όλα αυτά.