O Αυγενάκης στη Βουλή για το γήπεδο του ΠΑΟΚ

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στη Βουλή για το γηπεδικό ζήτημα των ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ αλλά και στην αξιοποίηση και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων. 

O Αυγενάκης στη Βουλή για το γήπεδο του ΠΑΟΚ

Σε ερωτήσεις που αφορούσαν τα γηπεδικά ζητήματα των ομάδων απάντησε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στο έπακρο όλες τις ομάδες, πόσο μάλλον αυτές που πρωταγωνιστούν στον αθλητισμό, να υλοποιήσουν τα κατασκευαστικά τους πλάνα και να διαθέτουν δικά τους σύγχρονα και ασφαλή γήπεδα. Θέλουμε να αγωνιστεί γρήγορα η ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θέλουμε να εκπονήσει άμεσα ο Παναθηναϊκός το πλάνο του νέου του γηπέδου στον Βοτανικό και στηρίζουμε την προσπάθειά του».

Για το γήπεδο του ΠΑΟΚ τόνισε: «Δρομολογούμε τις διαδικασίες για την μετακόμιση του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ, προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή του νέου του γηπέδου. Ο Πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και το Υφυπουργείο Αθλητισμού, πράττουμε τα δέοντα προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι εξελίξεις. Βρισκόμαστε σε συντονισμό με τη νέα διοίκηση του Καυτανζογλείου, η οποία θα συνεργαστεί και θα φιλοξενήσει την ομάδα του ΠΑΟΚ, ώστε να υλοποιηθούν οι εργασίες του νέου γηπέδου, στις οποίες θα είμαστε αρωγοί και διευκολύνουμε στο θέμα των αδειοδοτήσεων. Την ίδια ώρα βρισκόμαστε ήδη σε συνεργασία με την Περιφέρεια για μια σειρά αναβαθμίσεων και συντηρήσεων και στο Καυτανζόγλειο».

Για το Παγκρήτιο Στάδιο που αναμένεται να γίνει η έδρα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου είπε: «Θέλουμε το Παγκρήτιο Στάδιο να αναβαθμιστεί και να αποκτήσει σύγχρονες δομές, ώστε να μπορεί να αποτελεί το σπίτι της Εθνικής μας Ομάδας, αλλά και πόλος έλξης ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Είμαστε εδώ και είμαστε ανοιχτοί σε όλους, με βάση το διάλογο και με ρεαλιστικά σχέδια να κάνουμε πραγματικότητα τα πλάνα όλων των αθλητικών προσώπων που επιδιώκουν να ανυψώσουν το κύρος του ελληνικού αθλητισμού στον κόσμο».

Για το κλειστό στα Λιόσια και την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ σχολίασε: «Βρισκόμαστε στη φάση της πρώτης ουσιαστικής αξιοποίησης ολυμπιακού ακινήτου και αναφέρομαι στο Κλειστό στα Λιόσια και την ΚΑΕ ΑΕΚ, όπου θα ολοκληρωθεί μάλιστα και με τη συνεργασία των οκτώ Ομοσπονδιών που σήμερα στεγάζονται και χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του σταδίου».