Και ο διαιτητής Τζοβάρας στο εορταστικό πνεύμα

Με γκολ του Σέρχιο Αραούχο η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη και πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου. Όμως ο διαιτητής Τζοβάρας «ξέχασε» να αποβάλει τον Λιβάγια.

Και ο διαιτητής Τζοβάρας στο εορταστικό πνεύμα

Η βροχή που προηγήθηκε δεν μούσκεψε τη γιορτή της ΑΕΚ στη Ριζούπολη. Οι οπαδοί της που γέμισαν σχεδόν τις εξέδρες δημιούργησαν ωραία ατμόσφαιρα. Μέσα σε αυτή την ευφορία ήταν δύσκολο για τους ποδοσφαιριστές να παίξουν καλή μπάλα.

Ο Απόλλωνας παραλίγο να αιφνδιάσει τους πρωταθλητές στο 4' αλλά ο Μπάρκας ήταν σε ετοιμότητα στο σουτ του Τσουκαλά. Προοδευτικά η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο του αγώνα και άρχισε να απειλεί τον Χουάντερσον. Ο Μπακασέτας στο 12΄ και στο 16΄ αστόχησε σε δυο περιπτώσεις.

Τελικά το γκολ που έψαχνε η ΑΕΚ το βρήκε στο 34΄ με τον Αραούχο ο οποίος στόπαρε ωραία τη μπάλα και εκτέλεσε τον γκολκίπερ. Ο Χουάντερσον δεν επέτρεψε το 0-2 αποκρούοντας στο 39΄ το σουτ του Μπακασέτα.

Το δεύτερο μέρος ήταν μια διαδικασία βασανιστική για τους θεατές που αδημονούσαν να τελειώσει το ματς για να ξεκινήσει το πανηγύρι. Από το 60΄ κιόλας τα μεγάφωνα προειδοποιούσαν να μη μπει κανένας στον αγωνιστικό χώρο. Στο 51΄, πάντως, μπήκε στο τερέν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που αποθεώθηκε. Στο 66΄ ο Μάνταλος έχασε ευκαιρία να χριστεί σκόρερ.

Ο Απόλλωνας είχε τη δική του καλή στιγμή, μόλις τη δεύτερη στο ματς, στο 80΄ με τον Ναδάλες ο οποίος από πλάγια θέση σούταρε άουτ. Στο 88΄ ο Λάζαρος πήγε να κάνει ό,τι και με τη Λάρισα στο Κύπελλο αλλά το ψαλίδι που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα πάνω στον Χουάντερσον.

Ο διαιτητής Τζοβάρας έδειξε στο 28' μόνο κίτρινη κάρτα στον Λιβάγια ο οποίος ξάπλωσε κάτω τον Χουάντερσον. Εάν τον απέβαλε, θα έχανε τον τελικό του Κυπέλλου.


Μικρογραφία


Γήπεδο: Γιώργος Καμάρας
Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ 0-1
Διαιτητής: Τζοβάρας (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
Κάρτες: Κοντοές, Παπάζογλου - Λιβάγια Κόκκινη: 90' Παπάζογλου

Συνθέσεις

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον, Κοντοές, Τσουκαλάς (77' Μενδρινός), Ναδάλες, Κονέ, Ζησόπουλος, Παπάζογλου, Ελμπάζ (69' Σιατραβάνης), Στάθης, Χουάρεζ, Μπαρτολίνι (63' Καλέργης).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Βράνιες (64' Τσόσιτς), Μπακάκης, Χουλτ, Σιμόες, Μοράν, Μάνταλος (84' Λόπες), Μπακασέτας, Λιβάγια (50' Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο.