Σε τέτοιες ανακοινώσεις (κανονικά) δεν χωρούν ημίμετρα...

Η ΠΑΕ ΑΕΛ προσπάθησε -με μεγάλη καθυστέρηση- να καταδικάσει το ρατσιστικό περιστατικό κατά του Αμπού Μπα με μία ανακοίνωση που μας γεμίζει μόνο απαισιοδοξία για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε τέτοιες ανακοινώσεις (κανονικά) δεν χωρούν ημίμετρα...

Ο ποδοσφαιριστής του Άρη, Αμπού Μπα, δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από μερίδα οπαδών της ΑΕΛ. Ένα ακόμα θλιβερό συμβάν εν έτη 2020, υποκινούμενο από άτομα που δεν έχουν θέση στα γήπεδα στου κόσμου.

Το τυπικό (αν μπορούμε να το πούμε έτσι) σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο σύλλογος των υπαίτιων οπαδών να διαφοροποιείται και να καταδικάζει άμεσα το συμβάν ή έστω -στη χειρότερη περίπτωση- να βγάζει μία δήλωση ότι είναι ενήμερος για το συμβάν και το διερευνά!

Όμως η ΑΕΛ δεν έκανε τίποτα από αυτά. Επέλεξε να τηρήσει σιγή ιχθύος σε ένα θέμα που δεν είναι -ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να είναι- διφορούμενο. Καμία ανακοίνωση, καμία τοποθέτηση...

Μέχρι και η Ερασιτεχνική αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τον ποδοσφαιριστή, αφού δεν το έκανε η ΠΑΕ. Ο Βαγγέλης Μόρας πήρε και αυτός θέση, καταδικάζοντας απόλυτα το συμβάν με ανάρτηση του στο instagram.

Ώσπου η ΠΑΕ ΑΕΛ αποφάσισε να απαντήσει. Και πώς αποφάσισε να τοποθετηθεί; Ότι η ομάδα τάσσεται κατά όχι του συμβάντος αυτού καθ' αυτού, αλλά όσων «προσπαθούν να δυσφημίσουν τόσο τους οπαδούς μας όσο και την ΠΑΕ ΑΕΛ ως οργανισμό, για την απαράδεκτη συμπεριφορά 2-3 ατόμων εις βάρος του έγχρωμου ποδοσφαιριστή του Άρη Αμπού Μπα»! Μάλιστα...

Ούτε ένα «συγγνώμη» εκ μέρους στον ποδοσφαιριστή που στο κάτω κάτω είναι μοναδικός που δεν φέρει καμία ευθύνη, ούτε μία ένδειξη ότι η διοίκηση προσπαθεί να εντοπίσει τους υπεύθυνους, ούτε καν μία απόλυτη καταδίκη του συμβάντος, πέραν του ότι πρόκειται περί «απαράδεκτου περιστατικού»!

Όσο για το υπόλοιπο της μακροσκελούς ανακοίνωσης αυτής, δεν θέλω καν να το σχολιάσω, αφού δεν αναφέρεται σε ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ στο θύμα της επίθεσης, αλλά σε θέματα που πραγματικά δεν θα έπρεπε να έχουν θέση σε ένα τέτοιο κείμενο... Γιατί ή καταδικάζεις τον ρατσισμό απόλυτα ή καθόλου. Ημίμετρα εδώ δεν χωράνε.

Το χειρότερο όμως δεν είναι η ανακοίνωση και παρόμοιες άλλες ανακοινώσεις που... «ομορφαίνουν» το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι το γεγονός ότι πλέον δεν μας κάνουν και καμία εντύπωση. Έχουμε δει τόσα πολλά, έχουμε ακούσει άλλα τόσα που πλέον δεν περιμένουμε ακόμα και από ένα ιστορικό σύλλογο και μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΛ να πράξει τα δέοντα και τα αναμενόμενα μπροστά σε τέτοια συμβάντα. Αυτή η θλιβερή μας πραγματικότητα. Καληνύχτα μας...