Γιατί πήγε ο Μεριά στη Λαμία, τι περιμένει ο Τυνήσιος στόπερ

Ο Τυνήσιος στόπερ του Ολυμπιακού ναι μεν βρίσκεται στην αποστολή για το παιχνίδι της Λαμίας, αλλά το μέλλον του στο λιμάνι είναι  δυσοίωνο και κλείνει περισσότερο το... μάτι στην Γερμανία.

Γιατί πήγε ο Μεριά στη Λαμία, τι περιμένει ο Τυνήσιος στόπερ

Φεύγει σε τέσσερις μέρες το πρώτο μισό του Ιανουαρίου και ο Γιασίν Μεριά ακόμα κάνει προπονήσεις στον Ρέντη. Ο δε Πέδρο Μαρτίνς λόγω της ίωσης που ταλαιπώρησε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, αποφάσισε να συμπεριλάβει τον Τυνήσιο στην αποστολή για το παιχνίδι της Λαμίας (12/1, 17.15). Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι θα παίξει, καθώς το κεντρικό αμυντικό δίδυμο κόντρα στο συγκρότημα του Άκη Μάντζιου θα είναι Σεμέδο – Μπα.

Ο Μεριά όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει παρελθόν. Το θέμα είναι το… πότε! Προς το παρόν οι κρούσεις που έχουν γίνει από Αραβία και Τυνησία δεν τον συγκινούν. Επίσης, η Κασίμπασα που δείχνει αποφασισμένη να τον αποκτήσει, το έχει βρει… πόρτα. Οι Τούρκοι έβαζαν στο «παιχνίδι» και τη Γαλατασαράι, αλλά η ομάδα της Κωνσταντινούπολης το διέψευσε.

Αυτό που αναφέρουν οι πληροφορίες από την πατρίδα του Μεριά, είναι ότι εφόσον φτάσει η στιγμή να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, θα επιδιώξει να πάει σε ένα καλό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ακούγεται έντονα ότι κάνει «γκελ» σε κάποιες γερμανικές ομάδες. Εκεί ποντάρει ο Τυνήσιος: Ότι θα έρθει πρόταση από σύλλογο της Bundesliga που θα ικανοποιήσει τον Ολυμπιακό. Για αυτό το λόγο απορρίπτει (προς το παρόν) την προοπτική της Τουρκίας, της Αραβίας ή της Τυνησίας.

Από... Γερμανία μεριά πάντως δεν έχει προκύψει στην ΠΑΕ κάτι σοβαρόπαρά μόνο η έντονη φημολογία στην Τυνησία ότι αναμένεται να "σκάσει" καλή πρόταση από κλαμπ της Bundesliga.

Στο μεταξύ, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του είπε ότι έχουν έρθει αρκετές προτάσεις και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι επισήμως "ενοχλήθηκε" και από Γερμανία: «Θέλω να μείνω στην Ευρώπη. Αυτή είναι η προτεραιότητά μου. Υπάρχουν προσφορές και διαπραγματεύσεις για την αποχώρησή μου. Έχω προτάσεις από Γερμανία, Γαλλία και Τουρκία. Ήρθαν προτάσεις 5 και 6 εκατ. ευρώ από την Σαουδική Αραβία, αλλά εγώ θέλω να παραμείνω στην Ευρώπη. Υπάρχουν προτάσεις και από την Τυνησία, αλλά με κάθε σεβασμό στις ομάδες θέλω να προχωρήσω και να συνεχίσω σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Για το λάθος του στο ματς με την Τότεναμ δήλωσε: «Τα λάθη μου αυτά ήταν πολύ σοβαρά και ολέθρια. Έχασα την θέση μου. Θέλω να παίζω για να εξελίσσομαι. Τα έδωσα όλα για την ομάδα του Ολυμπιακού και τους τελευταίους μήνες στο Champions League. Τώρα παίζω το 50% των αγώνων και χρειάζομαι παραπάνω χρόνο συμμετοχής».

Πρόβλημα με Αβραάμ - Η αποστολή του Ολυμπιακού για τη Λαμία