Ολυμπιακός: Σίγουρος και διψασμένος για τον τίτλο ο Φορτούνης!

Η επιστροφή του Κώστα Φορτούνη είναι η καλύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού. Ο αρχηγός των Περαιωτών είναι σίγουρος για τον εαυτό του, έχει καλή ψυχολογία και είναι σίγουρος ότι το πρωτάθλημα θα επιστρέψει στο λιμάνι

Ολυμπιακός: Σίγουρος και διψασμένος για τον τίτλο ο Φορτούνης!

Τυχαίνει να έχω καλή ενημέρωση σε ό,τι αφορά τα του Φορτούνη εδώ και χρόνια. Ό,τι έχει γραφτεί εδώ κατά καιρούς για αυτόν, έχει επιβεβαιωθεί 100%. Θυμίζω τα τελευταία δύο μόνο, ότι θα ανανέωνε το συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό σίγουρα, και όταν χτύπησε ότι θα γυρνούσε νωρίτερα από ό,τι έλεγαν όλοι. Πάμε τώρα να δούμε νέο θέμα. Ο Φορτούνης έχει πει στο οικογενειακό του περιβάλλον ότι είναι τέλεια! Η ψυχολογία του είναι τέλεια, το σώμα του είναι σούπερ, έχει δουλέψει πάρα πολύ, και δεν καταλαβαίνει... Χριστό! Έτσι ακριβώς το άκουσα και έτσι ακριβώς το μεταφέρω. Άγχος δεν έχει για το πόδι του, άγχος έχει μόνο για να μπει, ανυπομονεί. Αυτό το μήνα θα αρχίσει να παίρνει συμμετοχές. Έκανε και έξτρα δουλειά αλλά δούλεψε και πάρα πολύ καλά με το τιμ του Ολυμπιακού. Είναι και πολύ αισιόδοξος για το πρωτάθλημα. «Εμείς θα το πάρουμε» λέει!

Η οικογένειά του τον στήριξε πολύ, κατέβαιναν από την Καλαμπάκα και η μητέρα του (που μαγειρεύει ωραία) και ο πατέρας του και ο αδελφός του, στο σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο. Και ο Μαρινάκης του στάθηκε στην περιπέτειά του, όλο το τιμ του Ολυμπιακού.

Είναι επίτευγμα για τον Ολυμπιακό που είναι πρώτος στη βαθμολογία έχοντας κόντρα πολλά δεδομένα. Οι συνθήκες στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι δυσμενείς, οι σχέσεις του ΠΑΟΚ με ΕΠΟ και με άλλες ομάδες είναι πασίγνωστες πλέον στο πανελλήνιο, αλλά και η επιβάρυνση του Ολυμπιακού με τα ματς της Ευρώπης ήταν ένα αβαντάζ για τον ΠΑΟΚ που δεν το εκμεταλλεύτηκε. Ενώ ο ΠΑΟΚ ξεκουραζόταν όντας νοκ άουτ από την Ευρώπη, ο Ολυμπιακός έδινε δύσκολα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ένα ακόμα αρνητικό δεδομένο για τον Ολυμπιακό ήταν ο τραυματισμός του καλύτερού του παίκτη και καλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Το ότι ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στη βαθμολογία έχοντας όλα αυτά κόντρα, δίνει αισιοδοξία στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Ο Φορτούνης πάντως λέει«εμείς θα το πάρουμε».

Θυμίζω ότι είναι το 4ο μεγάλο ελληνικό «δεκάρι» στην ιστορία του Ολυμπιακού, μετά από Μπέμπη, Δεληκάρη, Καραπιάλη. Τον έχουν παραδεχτεί και ο μεγάλος Βασίλης Καραπιάλης, μου έχει πει τα καλύτερα λόγια για αυτόν, αλλά και παλιοί μεγάλοι παίκτες του Ολυμπιακού που έχουν ζήσει τον σούπερ σταρ Θανάση Μπέμπη, όπως ο Σάββας Θεοδωρίδης και ο Γιώργος Δαρίβας.

Ο Φορτούνης δεν είναι ούτε Μπέμπης, ούτε Δεληκάρης, ούτε Καραπιάλης, όμως έχει κάτι που δεν είχαν εκείνοι. Πέρα από άρτια τεχνική, ταχύτητα, ασίστ, ντρίμπλα, και άψογες εκτελέσεις στις στημένες φάσεις, έχει και το εύκολο γκολ. Αυτό δεν το είχαν οι άλλοι. Ο Φορτούνης παράγει σαν «δεκάρι» και σκοράρει σαν κυνηγός. Είναι ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Η καλύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού δεν είναι κανένας καινούργιος παίκτης που μπορεί να έρθει, είναι ο Φορτούνης.

Εγώ είμαι απαισιόδοξος για το πρωτάθλημα, το έχω γράψει από το καλοκαίρι, λόγω της αβάντας που έχει ο ΠΑΟΚ με τις σχέσεις του με άλλες ομάδες και με την ΕΠΟ. Επίσης λόγω του τραυματισμού που είχε ο Φορτούνης. Και λόγω του ότι όποτε ο Ολυμπιακός έμεινε 2 σερί χρόνια στην ιστορία του χωρίς τίτλο από τότε που πήρε το πρώτο του πρωτάθλημα, έμεινε και τρίτο σερί χρόνο χωρίς τον τίτλο. Όμως αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Δεν μπορώ να αγνοήσω την αισιοδοξία που έχουν άλλοι, όπως ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Και επίσης δεν μπορώ να αγνοήσω τον βαθμολογικό πίνακα που λέει ότι ο Ολυμπιακός είναι πρώτος. Κόντρα στην ΕΠΟ, κόντρα στα μπλόκα της Ξάνθης και του Βόλου (έρχονται κι άλλα τέτοια μπλόκα όπως του Ατρομήτου), κόντρα στην πολύμηνη απουσία του καλύτερου παίκτη του και αρχηγού του. Και οι παραδόσεις είναι για να σπάνε.

Ο Ολυμπιακός αν είναι πλήρης με Φορτούνη, Γκιγιέρμε, και με την επάνοδο του Λάζαρου που δείχνει δυνατός, όσο περνάει ο καιρός και βρίσκουν τη φόρμα τους, μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά δεν πείθει όσο έπειθε πέρσι και το έχω σημειώσει από νωρίς αυτό, και για τα πολλά γκολ που τρώει σε σχέση με την ομάδα του Λουτσέσκου, και για το πρόβλημα που έχει φέτος να νικήσει σε ντέρμπι, ενώ επί Λουτσέσκου σάρωνε στα ντέρμπι σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αυτά έχουν γραφτεί από καιρό και επιβεβαιώνονται. Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει την ψυχολογία του «τρένου» που πατούσε τους αντιπάλους του, ο νέος προπονητής δεν πείθει και τα προβλήματα κρύβονται κάτω από το χαλάκι. Ως πότε όμως.

Ανυπομονεί ο Φορτούνης να παίξει, ανυπομονεί να βρει τον καλό του εαυτό, νιώθει τέλεια. Μακάρι να πάνε όλα καλά, γιατί μιλάμε για τον πρώτο παίκτη του Ολυμπιακού σε γκολ και σε ασίστ τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι κάνα παικτάκι. Είναι σημαία και έχει σκληρύνει πλέον, έχει αποκτήσει το χαρακτήρα του ηγέτη. Θυμίζω τις χειρονομίες του στο γκολ που είχε βάλει στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ «εγώ σας γ...». Ο Ολυμπιακός μέσα σε λίγους μήνες βίωσε διπλό τραυματισμό των αρχηγών του σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Ο Σπανούλης τα κατάφερε παρ' ότι σε μεγάλη ηλικία, έτσι θα τα καταφέρει και ο Φορτούνης. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό, ο παίκτης είναι Ολυμπιακός, είναι παικταράς, και είναι στην καλύτερη ηλικία, διψασμένος να παίξει μπάλα. Είναι μόλις 27 χρονών. Και χωρίς άλλους τραυματισμούς στην καριέρα του. Ποτέ δεν είχε μείνει ούτε ένα μήνα έξω από τραυματισμό.

Και επειδή πολλές φορές οι αριθμοί τα λένε όλα, παραθέτω τούτο. Ας αφήσουμε τις ασίστ στις οποίες είναι μακράν ο καλύτερος του Ολυμπιακού ο Φορτούνης τα τελευταία χρόνια. Ας δούμε το κεφάλαιο γκολ που είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου και δίνει τους 3 βαθμούς της νίκης.

Πέρσι, σεζόν 2018-2019: Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, κανένας από τους σέντερ φορ του, αλλά ο Κώστας Φορτούνης με 12 γκολ.

Πρόπερσι, σεζόν 2017-1018: Δεύτερος σκόρερ του Ολυμπιακού ο Κώστας Φορτούνης στο πρωτάθλημα με 10 γκολ.

Αντιπρόπερσι, σεζόν 2016-2017: Δεύτερος σκόρερ του Ολυμπιακού ο Κώστας Φορτούνης πάλι.

2015-2016: Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ο Κώστας Φορτούνης με 18 γκολ στο πρωτάθλημα.

Τέσσερα χρόνια, δύο φορές πρώτος σκόρερ, δύο φορές δεύτερος σκόρερ. Και πρώτος στις ασίστ. Χωρίς αυτόν τον παίκτη ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στη βαθμολογία. Και ενώ έκανε μεγάλη επένδυση ο σύλλογος και του ανανέωσε το συμβόλαιο πρόωρα, μην πουλώντας τον. Το πλήγμα ήταν μεγάλο, ουσιαστικό και ψυχολογικό, για ομάδα και για παίκτη, αλλά επουλώθηκε. Η καλύτερη μεταγραφή λοιπόν τώρα για τον Ολυμπιακό είναι η επιστροφή του αρχηγού του.