Αλαφούζος σε Ταϊλανδό: Τα χρέη μου, τα χρέη σου (κι ένα ταξί να φύγω...)

H συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζου με τον Πάιροζ Πιεμπονγκσάντ έδωσε κάποια αποτελέσματα όσον αφορά τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ.

Αλαφούζος σε Ταϊλανδό: Τα χρέη μου, τα χρέη σου (κι ένα ταξί να φύγω...)

Λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές. Οι δυο άνδρες υπέγραψαν σύμφωνο εμπιστευτικότητας βάσει του οποίου θα προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις τους.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ότι υπήρξε συμφωνία στο θέμα των χρεών της ΠΑΕ. Ο Αλαφούζος θα αναλάβει ένα μέρος τους και ο Ταϊλανδός επενδυτής το υπόλοιπο.

Ωστόσο πριν να προχωρήσει το ντιλ εκκρεμεί ο οικονομικός έλεγχος που θα κάνει ο υποψήφιος αγοραστής στα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ για να δει αν συμφωνούν με αυτά που του έχει παρουσιάσει ο νυν μεγαλομέτοχος.

Η εταιρία Grant Thornton έχει κάνει ήδη το μεγαλύτερο μέρος του ελέγχου κι απομένει ο έλεγχος στα πεπραγμένα των τελευταίων μηνών.

Πάντως τα συμπεράσματα που έχει βγάλει μέχρι τώρα η Grant Thornton δεν είναι και οι καλύτερη συστατική επιστολή αφού αναφέρει ότι «οι συνημμένες εταιρικές και ενοποιημένες χρηματοοικονομικές καταστάσεις δεν παρουσιάζουν εύλογα την οικονομική θέση της ΠΑΕ» και εκφράζει την ανησυχία της για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων της εταιρίας.