Γιατί στον Ολυμπιακό δεν ανησυχούν για νέα τιμωρία της έδρας

Ο Ολυμπιακός κλήθηκε σε απολογία για υβριστικά συνθήματα στο κεκλεισμένων των θυρών ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την 17η αγωνιστική της Super League 1, αλλά φαίνεται ότι τα άρθρα για τα οποία κατηγορείται ότι παραβίασε δεν ικανοποιούν κάποιους...

Γιατί στον Ολυμπιακό δεν ανησυχούν για νέα τιμωρία της έδρας

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι ερυθρόλευκοι κινδυνεύουν μόνο με επιβολή προστίμου. Όπως προκύπτει όμως από το ρεπορτάζ, υπάρχουν... καλοθελητές που προσπαθούν να προκαλέσουν την παρέμβαση του ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, ώστε εκείνος με τη σειρά του να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Ολυμπιακού, με αφορμή τα επεισόδια έξω από το γήπεδο.

Από τον Ολυμπιακό ισχυρίζονται ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να σταθεί από τη στιγμή που το παιχνίδι ήταν κεκλεισμένων των θυρών και δεν μπορεί να γίνει δίωξη μόνο από οπτικοακουστικό υλικό ή φωτογραφίες.

Και δεν ανησυχούν για νέα τιμωρία της έδρας, λόγω του περσινού δεδικασμένου, όταν πριν από το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρης στην Τούμπα υπήρξε τραυματισμός αστυνομικού και ο κύριος Σιμιτζόγλου δεν προχώρησε σε άσκηση ποινικής δίωξης στην γηπεδούχο ομάδα. Μάλιστα, αν το έκανε τότε, ο ΠΑΟΚ θα επαπειλούνταν με αφαίρεση βαθμών.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει κληθεί σε απολογία «Βάσει των αναφερομένων στο από 05/01/2020 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 05/01/2020 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 1003/2/89/1/9-λδ από 07/01/2020 Έκθεση της Αστυνομίας» στον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 1 περ. γ΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ".

Ο Ολυμπιακός έχει δώσει ήδη δύο παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών φέτος. Με την ΑΕΛ και με τον Παναθηναϊκό.