Πανουργιάς Παπαϊωάννου και Μάκης Ρήγας: Το θαύμα της Λαμίας

Ο Ολυμπιακός πάει στη Λαμία να παίξει δύσκολο ματς. Ο ιδιοκτήτης της Λαμίας Πανουργιάς Παπαϊωάννου μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ακολούθησε το δόγμα του σοκ και ανέστησε την ομάδα του! 

Πανουργιάς Παπαϊωάννου και Μάκης Ρήγας: Το θαύμα της Λαμίας

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Είναι απίθανο αυτό που έχει συμβεί με τη Λαμία. Μέχρι το ματς με τον ΠΑΟΚ και τα όσα ακολούθησαν έκανε πορεία υποβιβασμού, αλλά μετά τις απολύσεις κάνει πορεία Ευρώπης! Είχε βγει ο Παπαϊωάννου στο «ΦΩΣ» και μου έδωσε συνέντευξη με αιχμές, έφυγαν από την ομάδα ο Βελλίδης, ο προπονητής της ομάδας, ο βοηθός προπονητή, ο γυμναστής και ο προπονητής τερματοφυλάκων! Και προσέξτε τι έχει γίνει έκτοτε:

Ενώ η Λαμία δεν είχε ούτε μία νίκη στις πρώτες 7 αγωνιστικές, μετά την Τούμπα και την ήττα στην Τρίπολη που ήταν άνω- κάτω η ομάδα, έρχεται ο Μάντζιος με νέο προπονητικό τιμ και κάνει η Λαμία στις επόμενες 9 αγωνιστικές 5 νίκες! Εντός και εκτός! Και χάνει μόνο 1 ματς σε αυτές τις 9 αγωνιστικές! Σε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα!

Νικάει τον Βόλο, νικάει 0-3 εκτός έδρας τη Λάρισα, νικάει τη φετινή δυνατή Ξάνθη, παίρνει ισοπαλία στην έδρα του δυνατού Άρη, νικάει τον δυνατό φέτος ΟΦΗ, παίρνει ισοπαλία στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, φέρνει ισοπαλία με την ΑΕΚ, κάνει διπλό στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο. Μόνο ένα ματς χάνει από τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα.

Έξαλλος ο ιδιοκτήτης της Λαμίας είχε φύγει στα πρώτα 10 λεπτά από την Τούμπα επειδή όπως μου είπε δεν άντεχε αυτά που έβλεπε...

Το ματς του Ολυμπιακού είναι δύσκολο. Ας μην κοιτάει ο Ολυμπιακός το ΠΑΟΚ- ΑΕΚ, να κοιτάει το δικό του ματς γιατί δεν έρχεται από καλές εμφανίσεις.

Η Λαμία έφτασε τους 22 βαθμούς και είναι ισόβαθμη με τον Παναθηναϊκό, τον Ατρόμητο και τη Λάρισα! Έχει μόνο 1 βαθμό λιγότερο από τον πολύ καλό φέτος ΟΦΗ.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 8/1/2020

«Κάνω τον σταυρό μου! Ρώτα τον Μάντζιο να σου πει τι βρήκε»...


Ρώτησα τώρα τον Πανουργιά Παπαϊωάννου πώς εξηγείται αυτή η μεταμόρφωση της ομάδας του. Ρίχνει τους τόνους, έξυπνος άνθρωπος είναι.

Το σοκ που επιβάλατε στην ομάδα έφερε αυτά τα ανατρεπτικά αποτελέσματα πιστεύετε;

Προσπάθεια, προσπάθεια από όλους. Και ο νέος προπονητής έκανε μεγάλη προσπάθεια.

Ε, δεν φτάνει μόνο η προσπάθεια.

Άσε, μην με ρωτάς, κάνω το σταυρό μου να μην μας ματιάσουν. Είμαστε μέσα στο στόχο μας.

Πόσοι έφυγαν μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ;

Πολλοί. Δεν έφυγε μόνο ο τερματοφύλακας αλλά και όλο το προπονητικό τιμ. Δεν ήταν κακοί. Προσπάθησαν και εκείνα τα παιδιά. Ρώτα τον Μάντζιο να σου πει τι βρήκε όταν ήρθε... Άλλαξε και η ψυχολογία στην ομάδα.

Αρκεί αυτό;

Ε δεν αρκεί μόνο η ψυχολογία. Χρειάζεται και η κατάλληλη δουλειά. Το να βγεις να ψωνίσεις καινούργια ρούχα για να αλλάξει η ψυχολογία σου, δεν αρκεί αν έχεις κατάθλιψη! (γελάει). Θέλει και τον γιατρό της η κατάθλιψη.

Ποιος είναι ο στόχος; Σκέφτεστε και τα πλέι οφ;

Ο στόχος είναι η γρήγορη παραμονή στην κατηγορία. Αν έρθει κάτι παραπάνω δεν θα πούμε όχι. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολη για εμάς η χρονιά φέτος, όμως τα καταφέρνουμε και είμαστε πλέον πολύ ευχαριστημένοι.

Προαίσθημα έχετε για το ματς με τον Ολυμπιακό;

Μου βάζεις δύσκολα τώρα. Θα το παλέψουμε. Θα παλέψουμε για ό,τι το καλύτερο. Έχει γίνει αγωνιστική η ομάδα.

Αν συνεχίσει εξίσου καλά η Λαμία, θα αναθεωρήσετε τη δήλωση ότι θέλετε να φύγετε στο τέλος της σεζόν;

Θα δούμε. Θα δούμε και τι θα γίνει το καλοκαίρι με τα τηλεοπτικά. Πολλά θέματα είναι ανοικτά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να μας έχει πρώτα ο Θεός καλά, το κυριότερο είναι η υγεία στον άνθρωπο.

Με τον Βελλίδη τα βρήκατε ή θα υπάρξει συνέχεια στα δικαστήρια;

Δεν έχουμε τίποτα με το παιδί, λύσαμε το συμβόλαιο, δεν έχουμε πρόθεση να πάμε στα δικαστήρια, τουλάχιστον από την πλευρά μας λήγει το θέμα. Πήρε μεγαλύτερη έκταση από ότι έπρεπε.

«Αν πάρουμε πόντο από τον Ολυμπιακό θα είναι επιτυχία»

Μίλησα με τον υπεύθυνο του BLUE ROUMELS ATHENS 3 CLUB, είναι ο Μάκης Ρήγας. Ήταν και στο διπλό της Λαμίας στη Νέα Σμύρνη, δεν χάνει ματς.

Πού οφείλεται αυτή η άνοδος της ομάδας σας;

Γίναμε μία οικογένεια στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Με την έλευση του ο Μάντζιος βρήκε τα κουμπιά των παικτών και τους έδεσε.

Το ότι ξηλώθηκαν ο Βελλίδης και όλο το προηγούμενο προπονητικό τιμ, ταρακούνησε θετικά την ομάδα;

Το ότι την ταρακούνησε είναι σίγουρο. Και φαίνεται ότι ήταν θετικό. Θα δείξει στο μέλλον.

Ποιος παίκτης πάει πολύ καλά;

Ο Τουράμ. Ο Βασιλόγιαννης μπορεί να πάρει ηγετικό ρόλο. Στο κέντρο το δίδυμο Δημούτσος- Μπεχαράνο είναι ο κινητήριος μοχλός της ομάδας. Μεγάλη η απώλεια του Μπεχαράνο.

Τι βλέπεις για Ολυμπιακό;

Πολύ δύσκολο ματς. Πρωτοπόρος και πιθανός πρωταθλητής. Αν πάρουμε πόντο θα είναι επιτυχία.

Στόχος;

Πολλοί μιλάνε για πλέι οφ αλλά εγώ δεν το πιστεύω γιατί βλέπεις τις ομάδες και αναρωτιέσαι ποια θα αφήσουμε έξω. Μπορούμε όμως τη θέση κάτω από τα πλέι οφ.

Πόσοι ήσασταν στη Νέα Σμύρνη;

40 οπαδοί της Λαμίας από την Αθήνα.