Τι μας έχουν διδάξει τα ντέρμπι του Ολυμπιακού χωρίς κόσμο

Το δώρο που έκανε ο Άρης στον Ολυμπιακό και τα ντέρμπι που έχει παίξει η ομάδα του Πειραιά και δείχνουν τις δυσκολίες που υπάρχουν το βράδυ.

Τι μας έχουν διδάξει τα ντέρμπι του Ολυμπιακού χωρίς κόσμο

Ο Άρης έστειλε στον Πειραιά ένα δώρο, αλλά για να ανοίξει αυτό θα πρέπει να τελειώσει το βραδινό ντέρμπι στο άδειο "Γ. Καραϊσκάκης". Ο Ολυμπιακός έχει τη μεγάλη ευκαιρία να περάσει ξανά πρώτος και να μεταφέρει την πίεση στον ΠΑΟΚ. Ένας ΠΑΟΚ που έκανε την πρώτη του ήττα μετά από 51 παιχνίδια και μάλιστα δεχόμενος τέσσερα γκολ από τον μεγάλο του αντίπαλο στη Θεσσαλονίκη.

Αν ο Ολυμπιακός πάρει το αποψινό ντέρμπι θα βάλει δύσκολα στους Θεσσαλονικείς που θα κληθούν να διαχειριστούν την πρώτη τους ήττα και μάλιστα βαριά σε ένα clasico. Δεν θα είναι εύκολη η κατάσταση που θα δημιουργηθεί στην Τούμπα, αλλά είναι στο χέρι του Ολυμπιακού να τα κάνει όλα αυτά αρκεί να μπει το βράδυ στο γήπεδο με το μαχαίρι στα δόντια και να δείξει ότι αυτό το ματς δεν θέλει να το χάσει με τίποτα.

Το ένα στοιχείο που πρέπει να έχει είναι το πάθος και η πίστη. Το άλλο είναι πως θα πρέπει να έχει καθαρό μυαλό. Το κομμάτι της διαιτησίας να μείνει έξω από το ντέρμπι και οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς να ασχοληθούν αποκλειστικά με το αγωνιστικό κομμάτι. Οτιδήποτε άλλο θα τους χαλάσει το μυαλό και θα τους προκαλέσει πρόβλημα

Το αποψινό ντέρμπι, ωστόσο, έχει ιδιαιτερότητες και μία από αυτές είναι ότι θα διεξαχθεί μπροστά σε άδειες κερκίδες. Ο Ολυμπιακός θα εκτίσει τη δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας του στο ματς με τον "αιώνιο" αντίπαλο και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Για δεύτερη φορά θα παίξει σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό χωρίς κόσμο και για τέταρτη σε μεγάλο ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στις 13 Μαρτίου 2005 ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την ΑΕΚ με το σκορ να μένει στο 1-1. Ο Οκκάς έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό και ο Κατσουράνης ισοφάρισε στο 71' με πέναλτι.

Στις 16 Οκτωβρίου 2005 ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τον ΠΑΟΚ πάλι σε άδειο γήπεδο. Τότε είχε προηγηθεί με τον Τουρέ στο 59’, αλλά ο Κωνσταντινίδης είχε σκοράρει στο 66’ και στο 71’ και είχε διαμορφώσει το τελικό 2-1 υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Στις 4 Μαρτίου 2018 ο Ολυμπιακός φιλοξένησε σε άδειο γήπεδο τον Παναθηναϊκό. Τότε προηγήθηκε με πέναλτι του Φορτούνη στο 61’ και δέχτηκε την ισοφάριση με πέναλτι του Μουνιέ στο 87’ με το 1-1 να μην αλλάζει μέχρι το τέλος.

Παρατηρούμε πως κανένα από αυτά τα μεγάλα παιχνίδια δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός. Σε όλα η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε στο σκορ και σε μία περίπτωση δέχτηκε ανατροπή, ενώ στις άλλες δύο δέχτηκε την ισοφάριση. Επίσης ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι πως στα δύο από τα τρία μεγάλα ματς ο Ολυμπιακός δέχτηκε την ισοφάριση από πέναλτι που πήρε ο αντίπαλος του. Δεν είναι και μικρό στα δύο από τα τρία ματς να έχει δοθεί εις βάρος του πέναλτι σε παιχνίδι χωρίς κόσμο.

Βλέπουμε ότι αν και προηγήθηκε σε όλα τα παιχνίδια σε κανένα δεν πήρε τη νίκη. Προφανώς και τον αντίπαλο τον ευνοεί το άδειο γήπεδο τη στιγμή που βρίσκεται από κάτω και βγάζει αντίδραση. Φυσικά το ματς με τον Παναθηναϊκό δεν είναι εύκολο το βράδυ και όλα τα παραπάνω στοιχεία τα έχει υπόψη της η ομάδα.