Άρης: Ο αντίπαλος μέσα από τα μάτια τους

Το μεγαλύτερο παράσημο για τους παίκτες του Άρη μετά το επιβλητικό 4-2 επί του ΠΑΟΚ δεν είναι ούτε η νίκη, ούτε η αποτελεσματικότητα με τα τέσσερα γκολ σε τέσσερις τελικές. Είναι ο τρόπος με τον οποίο είδαν τον αντίπαλο.

Άρης: Ο αντίπαλος μέσα από τα μάτια τους

Συχνά πυκνά, όταν ο Άρης ξεδιπλώνει την ποδοσφαιρική αφέλειά του στον αγωνιστικό χώρο, οι φίλαθλοι έκαναν τα παράπονά τους, χρησιμοποιώντας ως επί το πλείστον την φράση “δεν κοιτάτε τον αντίπαλο μέσα από τα μάτια μας”.

Το χθεσινό ντέρμπι στο Κλεάνθης Βικελίδης εκεί κρίθηκε. Ούτε στην αποτελεσματικότητα, ούτε στην τακτική. Κρίθηκε στο ότι οι παίκτες αποφάσισαν να δουν τον αντίπαλο μέσα από τα μάτια των φιλάθλων της ομάδας που αγωνίζονται.

Είναι ελάχιστες οι χαμένες μονομαχίες για τους παίκτες του Μίχαελ Ένινγκ χθες. Μονίμως έβλεπε κανείς στον αγωνιστικό χώρο τα κιτρινόμαυρα να φαίνονται περισσότερο από τα ασπρόμαυρα, διότι πολύ απλά οι παίκτες του Άρη ήταν παντού. Δάγκωναν χθες. Με το μαχαίρι τα δόντια μπήκαν και αγωνίστηκαν και ήταν τόσο αποφασισμένοι, που ούτε το γκολ του Σφιντέρσκι στο 10’ τους αλλοίωσε την συγκέντρωση, ούτε οι ευκαιρίες του ΠΑΟΚ για ένα δεύτερο γκολ πριν την ισοφάριση.

Τα μάτια των φιλάθλων τι θέλουν να βλέπουν; Πάθος, αυταπάρνηση, σπατάλη κάθε ικμάδας δύναμης μέσα στο γήπεδο. Με αυτά τα στοιχεία θωρακίστηκαν χθες όλοι όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στον ΠΑΟΚ και πέτυχαν μια σπουδαία νίκη που επαναφέρει τον Άρη στον στόχο του, αρκεί φυσικά το χθεσινό να αποτελέσει το απόλυτο παράδειγμα προς μίμηση για τη συνέχεια. Διότι για κάθε 4-2 επί του ΠΑΟΚ, ουδείς θα πρέπει να ξεχνάει ένα 2-3 από την Λάρισα…