Ο Ολυμπιακός άρπαξε τον Τουρέ από τα μεγαθήρια

Πως κατάφερε ο Ολυμπιακός και «έκλεψε» τον Φαντζέ Τουρέ από τα χέρια ομάδων όπως η Μπάγερν, η Ρόμα, η Ντόρτμουντ και όχι μόνο.

Ο Ολυμπιακός άρπαξε τον Τουρέ από τα μεγαθήρια

Την Παρασκευή το «ΦΩΣ» αποκάλυψε το όνομα του νεαρού Αφρικανού επιθετικού που έφερε ο Ολυμπιακός ως μία τεράστια επένδυση για το μέλλον. Από πηγές στην Γουινέα προέκυπτε ότι ο μόλις 17 ετών Τζιμπρίλ Φαντζέ Τουρέ βρίσκεται στην Ελλάδα για να τελειώσει τη μεταγραφή, χωρίς ωστόσο να επιβεβαίωνε κάτι η πειραϊκή ΠΑΕ. Χθες πάντως που δημοσιεύτηκε το θέμα του Τουρέ, ο Ολυμπιακός δεν προχώρησε σε διάψευση. Υπάρχει φυσικά λόγος που οι «ερυθρόλευκοι» κρατούν μυστική τη συγκεκριμένη μεταγραφική υπόθεση.

Ο 17χρονος επιθετικός (και εξτρέμ) από τη Γουινέα είναι γνωστός στην πιάτσα των «σκάουτς» στο εξωτερικό και δη στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στο ρεπορτάζ της Παρασκευής είχαμε αναφέρει για το τεστ που έκανε στην Ντόρτμουντ στα μέσα Νοεμβρίου. Δεν είναι μόνο η Μπορούσια, η οποία ασχολήθηκε σοβαρά και τον υποδέχθηκε στο προπονητικό της κέντρο για να τον δοκιμάσει. Όλοι έκαναν λόγο για μία μεταγραφή μεγατόνων, όμως, για κάποιον λόγο που δεν είπαν οι άνθρωποι της Ντόρτμουντ, αποφάσισαν να κάνουν πίσω.

Δεν είχε να κάνει με ιατρικό θέμα. Αντιθέτως, οι Γερμανοί άφηναν να εννοηθεί ότι ο Τουρέ δεν έμεινε ευχαριστημένος με την αντιμετώπιση που έτυχε από τους Βεστφαλούς. Δεν ήταν όμως μόνο η Ντόρτμουντ, η οποία ασχολήθηκε σοβαρά με την περίπτωσή του. Τον Απρίλιο του 2019 η Μπάγερν τον είδε με τις μικρές Εθνικές ομάδες της Γουινέας και μπήκε στη διαδικασία να τον προσεγγίσει. Φαινόταν εδώ και οκτώ μήνες να τον έχει «σταντ μπάι». Το ίδιο ισχύει και για την Ρόμα, αλλά και για τουλάχιστον τρεις ομάδες από κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα! Οπότε, μπορούμε να καταλάβουμε τον λόγο που ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να διαρρεύσει το παραμικρό για τον Τουρέ, καθώς πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που το όνομά του βρίσκεται στη λίστα κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης. Ήθελε να γίνουν όλα με άκρα μυστικότητα, προκειμένου να μην χαλάσει η μεταγραφή.

Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός τον «άρπαξε» από ευρωπαϊκά μεγαθήρια, κινήθηκε κάτω από τη μύτη τους και είναι δεδομένο ότι αν τον ανακοινώσει τις επόμενες μέρες - εφόσον όλα πάνε καλά στις τελικές συζητήσεις – θα προκαλέσει πάταγο σε διεθνές επίπεδο.

Οργίαζε στα 15 του!

Η Μπάγερν, η Ντόρτμουντ και η Ρόμα λέγεται ότι το όνομά του δεν το άκουσαν πρώτη φορά το 2019. Αντιθέτως από το 2017 ο Τουρέ άρχισε να κυκλοφορεί ευρέως στην πιάτσα των «κατασκόπων» των κορυφαίων συλλόγων. Κι όλα αυτά, επειδή βγήκε πρώτος σκόρερ στην τελική φάση του Κόπα Άφρικα Κ17 το 2017. Τότε ήταν… 15 ετών και έκανε πλάκα στους μεγαλύτερους – ηλικιακά – αντιπάλους του. Επίσης, έπαιξε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ17 της Ινδίας την ίδια χρονιά και πέτυχε δύο γκολ σε τρία ματς με τη φανέλα της Γουινέας. Κι επαναλαμβάνουμε ότι όλα αυτά τα πέτυχε σε ηλικία 15 ετών. Τι έλεγαν τα δημοσιεύματα της εποχής; Ότι ο Τουρέ ξεχώρισε για την εξαιρετική του τεχνική, όσοι τον έχουν δει κάνουν λόγο για ζογκλέρ, ότι έχει πολύ καλή επαφή με την μπάλα, αίσθηση του γκολ και είναι ταχύτατος για την ηλικία του. Ο Τουρέ λοιπόν που δεν έχει κάνει ακόμα το άλμα στην Ευρώπη, αναμένεται να το κάνει τώρα με τον Ολυμπιακό.

Φήμες ότι πήγε Ρέντη

Ο Αφρικανός βρίσκεται στην Αθήνα εδώ και δύο μέρες. Ήρθε χωρίς να τον πάρει χαμπάρι κανένας για όλους τους λόγους που εξηγήσαμε παραπάνω. Όταν αποφασίζει ένας σύλλογος σαν τον Ολυμπιακό να τα βάλει με μεγαθήρια σε μεταγραφικές υποθέσεις, θα πρέπει να κάνει λεπτούς χειρισμούς και να φροντίσει να μην διαρρεύσει το παραμικρό. Ασχέτως φυσικά αν στην προκειμένη περίπτωση οι συμπατριώτες του Τουρέ δεν κράτησαν κλειστό το στόμα τους. Το βράδυ της Παρασκευής αναπτύχθηκε έντονη φημολογία ότι ο πιτσιρικάς έκανε μία πρώτη βόλτα και από τον Ρέντη για να πάρει μία γεύση από τις εγκαταστάσεις.

Δεν πήγε δηλαδή την ώρα που έκανε προπόνηση η πρώτη ομάδα. Εν κατακλείδι, στην Γουινέα επέμεναν ότι έχει κλείσει στον Ολυμπιακό, αλλά από τη στιγμή που η ΠΑΕ δεν έχει ανακοινώσει το οτιδήποτε, πάει να πει ότι δεν έχει επέλθει η οριστική συμφωνία. Είναι πάντως πολύ κοντά. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο και από μέρα σε μέρα περιμένουμε τις ανακοινώσεις, εφόσον δεν αλλάξει κάτι θεαματικά. Όλα δείχνουν όμως ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται μία ανάσα από το «ντιλ».