Μπουχαλάκης: «Δουλειά μου να βοηθάω στο γήπεδο»

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης χαρακτήρισε «τελικό» το ματς με τον Παναθηναϊκό, ενώ δεν θέλησε να πάρει θέση για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μπουχαλάκης: «Δουλειά μου να βοηθάω στο γήπεδο»

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μονοπωλεί το ενδιαφέρον και στον Ολυμπιακό είναι έτοιμοι για τη μεγάλη «μάχη» της Κυριακής. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης παραχώρησε συνέντευξη στη Nova και μίλησε για το μεγάλο ματς με τους «πράσινους», ενώ δεν θέλησε να πάρει θέση για όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης μίλησε:

Για το γεγονός ότι η χρονιά αρχίζει με ντέρμπι:

«Να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε, ξέρουμε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα και τον κόσμο. Είναι σημαντικό παιχνίδι ώστε να συνεχίσουμε με τον κατάλληλο τρόπο την πορεία που έχουμε χαράξει από την αρχή της σεζόν. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, ήταν μια καλή διακοπή για να ξεκουραστούμε και να γεμίσουμε μπαταρίες και αυτό που απομένει είναι να μπούμε στο γήπεδο και να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό, αλλά και όσα δουλέψαμε αυτό το διάστημα».

Για όσα θέλει να φέρει η νέα χρονιά:

«Στα απλά να μείνουμε. Υγεία και όλα τα άλλα είναι εφικτά, ώστε ο καθένας να προσπαθήσει να πετύχει τους στόχους του».

Για το αν έχουν επηρεαστεί οι "ερυθρόλευκοι" από το γεγονός ότι οριστικοποιήθηκε η διεξαγωγή της αγωνιστικής την τελευταία στιγμή:

«Είχαμε στο πίσω μέρος του μυαλού ότι ίσως δεν γίνει η αγωνιστική, αλλά προετοιμαστήκαμε με το σκεπτικό ότι θα παίξουμε και νομίζω ότι δεν επηρέασε την ομάδα και το μυαλό των παικτών».

Για τη βαθμολογική απώλεια την προηγούμενη αγωνιστική:

«Έχει συμβεί αρκετές φορές φέτος και ενώ έχουμε προηγηθεί ή παίζουμε καλά δεν "τελειώσαμε" το παιχνίδι. Είναι κάτι που μας προβλημάτισε αυτό το εξάμηνο και πιστεύω ότι όλα τα παιδιά το έχουμε καταλάβει και με αφετηρία το ντέρμπι θέλουμε να τελειώνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα παιχνίδια».

Για το αν είναι ένα έξτρα προσωπικό κίνητρο το ότι δεν έχει κερδίσει τον Παναθηναϊκό ως παίκτης του Ολυμπιακού:

«Σε όλα τα παιδιά είναι ένα παραπάνω κίνητρο αυτά τα παιχνίδια. Ξέρουμε τη δυσκολία και τη σημασία που έχουν αυτά τα παιχνίδια για την ψυχολογία, αλλά και ως ομάδα. Σίγουρα είναι ένα κίνητρο και για μένα, εφόσον δεν έχω κερδίσει ως αντίπαλος τον Παναθηναϊκό. Όμως το πιο σημαντικό είναι να δείξουμε στο γήπεδο ότι είμαστε καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό».

Για όσα συμβαίνουν τελευταία στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Γενικά δεν θέλω να ασχολούμαι, δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο γίνεται στο γήπεδο, ώστε να βοηθήσω την ομάδα μου και εκεί θα μείνω. Δεν κερδίζω κάτι, ούτε εγώ, ούτε ο κάθε ποδοσφαιριστής να ασχοληθούμε με αυτά. Επομένως δεν θα ήθελα να πάρω θέση».

Για την απουσία του κόσμου στο ντέρμπι:

«Είναι εξίσου σημαντικό για την ομάδα μας, καθώς ειδικά στην έδρα μας νιώθουμε πολύ πιο δυνατοί με τον κόσμο μας και ιδιαίτερα σε τέτοιο ντέρμπι. Όμως δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτό. Πρέπει να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο και να το αντιμετωπίσουμε σαν να είναι τελικός, να δώσουμε το 100% και να δείξουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο και να καταφέρουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για τους στόχους που είχε πριν από δέκα χρόνια και αν έχουν εκπληρωθεί:

«Δεν θυμάμαι και πολλά πριν από δέκα χρόνια, αναφορικά με τα όνειρα και τους στόχους μου. Νομίζω ότι ήμουν σε μια ηλικία που δεν ξέραμε τι ακριβώς θέλαμε. Αλλά πρέπει να είμαι πολύ ευχαριστημένος μέχρι ενός σημείου. Έχω δουλέψει, έχω προσπαθήσει και έχω καταφέρει αρκετά πράγματα μέχρι τώρα, αλλά κάθε χρόνο πρέπει να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και αυτό κάνω. Θέλω να τελειώσουμε τη χρονιά όσο καλύτερα γίνεται, να πετύχουμε τους στόχους μας κι εγώ και η ομάδα και από εκεί και πέρα θα προσπαθούμε να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά».

Για όσα κρατάει από το 2019:

«Το πιο σημαντικό είναι ο στόχος της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δώσαμε έξι απαιτητικά παιχνίδια , όλες οι ομάδες ήταν ανταγωνιστικές με καλό ρόστερ και αυτό θα κρατήσω από το εξάμηνο που πέρασε. Ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα, αλλά και για εμάς. Όταν παίζεις στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου, είναι κάτι πολύ σημαντικό, το οποίο σε βοηθά να δεις καινούργια πράγματα και να βάλεις τον εαυτό σου σε μια διαδικασία ερωτημάτων, τα οποία θα σε βοηθήσουν να βελτιωθείς και να αντιληφθείς καλύτερα το ποδόσφαιρο».