Προαναγγελία αγώνα: Ατρόμητος - Αστέρας

Ο Ατρόμητος φιλοξενεί στο Περιστέρι (20:00) τον Αστέρα, με τις δυο ομάδες να θέλουν το τρίποντο όσο τίποτα, ώστε να ανέβουν στο βαθμολογικό πίνακα, διότι βρίσκονται αρκετά χαμηλά με βάση τα στάνταρ τους.

Προαναγγελία αγώνα: Ατρόμητος - Αστέρας

Δύο ομάδες που έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να κυνηγούν πλέι οφ, ψηλά πλασαρίσματα στη βαθμολογία και καλές πορείες γενικότερα, βρίσκονται αντίπαλες στο Περιστέρι με το ξεκίνημα του χρόνου. Ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης αυτή τη φορά είναι ακόμα πίσω από αυτά που μας είχαν συνηθίσει.

Ο Ατρόμητος είναι 10ος στη βαθμολογία, χωρίς να απέχει μακριά από την εξάδα, μόλις τρεις βαθμούς. Ψάχνει σταθερότητα, που χάνεται στα μεγάλα σκορ και τα αμφίρροπα παιχνίδια του. Με 52 γκολ στα 16 παιχνίδια του, 25 υπέρ, πέμπτη καλύτερη επίθεση, και 27 κατά, τρίτη χειρότερη άμυνα, προσφέρει θέαμα ως τώρα.

Έχει σκοράρει σε τρία παιχνίδια και δεν έχει δεχτεί γκολ σε δύο από τα 16 μέχρι τώρα. Στην έδρα του δεν έχει χάσει τα τέσσερα τελευταία, με δύο νίκες και ισοπαλίες.

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι στην τελευταία θέση ασφαλείας στην κατηγορία, την 12η, με 15 βαθμούς, με τον Παναιτωλικό επτά πλέον βαθμούς πίσω του.

Ανακουφίστηκε κάπως με τη νίκη επί της Ξάνθης, καθώς είναι η μοναδική του στα τελευταία οκτώ παιχνίδια. Το εύρος της νίκης, αυτό το 5-0 δηλαδή, μπορεί να τονώσει το ηθικό της ομάδας για τη συνέχεια.

Πάντως εκτός έδρας έχει νικήσει μόνο τον Πανιώνιο και έκτοτε έχει ισοπαλία με τον Παναιτωλικό και τρεις ήττες από Άρη, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε στον πρώτο γύρο τον Ατρόμητο, κάνοντας την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Με αυτό το αποτέλεσμα σταματούσε ένα σερί εννέα αγώνων των Αρκάδων χωρίς νίκη σε βάρος της αθηναϊκής ομάδας.

Ο Ατρόμητος είχε κερδίσει οκτώ στη σειρά και είχαν και μια ισοπαλία πριν κερδίσει ο Αστέρας.

Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος έχει επτά νίκες και μια ισοπαλία στα οκτώ τελευταία που υποδέχτηκε τον Αστέρα Τρίπολης, από το 2014 και μετά, ενώ μέχρι το 2013 ο Αστέρας είχε φύγει αήττητος και στα έξι πρώτα παιχνίδια που επισκέφθηκε το Περιστέρι με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες!

Η τελευταία του νίκη εκεί ήταν στις 17 Μαρτίου 2013, με 2-0 (37’ σουτ Ουσέρο, 67’ πέναλτι Σέρνα). Από τότε δεν έχει νικήσει σε εννέα επισκέψεις.

Από το καλοκαίρι του 2016 ως το καλοκαίρι του 2018, σε δύο σεζόν οι ομάδες έπαιξαν έξι φορές για πρωτάθλημα και Κύπελλο και ο Ατρόμητος νίκησε έξι φορές με 1-0!

Στα τελευταία 15 επίσημα παιχνίδια τους για όλες τις διοργανώσεις και ανεξάρτητα έδρας, έχουν δύο ισοπαλίες και 13 παιχνίδια ο νικητής επικράτησε με ένα γκολ.

Νίκη με δύο γκολ σε μεταξύ τους παιχνίδι έγινε για τελευταία φορά το Μάιο του 2014, Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 3-1.

Η ιστορία
Νίκες Ατρομήτου: 10
Ισοπαλίες: 8
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 11

Με γηπεδούχο τον Ατρόμητο
Νίκες Ατρομήτου: 7
Ισοπαλίες: 4
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 3

Στον πρώτο γύρο
21.09.2019: Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος 2-1
(3’ σουτ Μαρκ Φερνάντεθ, 6’ σουτ Μαρκ Φερνάντεθ - 53’ κεφαλιά Ρισβάνης)

Πέρυσι
22.10.2018: Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 3-2
(42’ πέναλτι Κουλούρης, 61’ αυτογκόλ Μουνάφο, 88’ κεφαλιά Κουλούρης - 57’ σουτ Βαλιέντε, 64’ κεφαλιά Μανιάς. Στο 89’ 2η κίτρινη Μάντσον)

Πηγή: slgr.gr