Ολυμπιακός: Ναι μεν, αλλά με… Βαλμπουενά

Ο Γάλλος άσος του Ολυμπιακού προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς την Πέμπτη (2/1), αλλά μόνο σίγουρη δεν είναι η παρουσία του στην ενδεκάδα του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (5/1, 19.30).

Ολυμπιακός: Ναι μεν, αλλά με… Βαλμπουενά

Ο Πέδρο Μαρτίνς έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση βλέποντας την Πέμπτη (2/1) τον Ματιέ Βαλμπουενά να προπονείται σε φουλ ρυθμούς και να θέτει τον εαυτό του στη διάθεση του προπονητή του για το ντέρμπι της Κυριακής (5/1, 19.30) με τον Παναθηναϊκό.

Πώς έχουν τα δεδομένα με τον Γάλλο άσο; Ο Μαρτίνς θα ήθελε να τον έχει στην ενδεκάδα, ειδικά μετά και την απουσία λόγω της θλάσης του Χιλάλ Σουντανί. Ωστόσο, ο ένας μήνας που βρίσκεται μακριά από τα γήπεδα λόγω του τραυματισμού του στο εύστοχο πέναλτι επί του ΠΑΟΚ και το γεγονός ότι θα έχει τρεις-τέσσερις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα, ίσως του στοιχίσει την παρουσία στο αρχικό σχήμα.

Πολλά θα εξαρτηθούν στις δύο προπονήσεις που απομένουν. Σίγουρα ο Βαλμπουενά θα είναι στη 18άδα. Από εκεί και πέρα, ο Μαρτίνς θέλει να τον τσεκάρει το προσεχές διήμερο για να δει αν θα τον εμπιστευτεί από την αρχή. Το πιθανότερο είναι πώς θα κάτσει στον πάγκο, αλλά ας περιμένουμε έως το Σάββατο (4/1).

Ποιος θα καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί πίσω από τον Ελ Αραμπί σε περίπτωση που δεν ξεκινήσει ο Γάλλος; Ο Λοβέρα άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στον Βόλο και στις προπονήσεις έχει δείξει ότι έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω του μετά το πολύ καλό 20λεπτο που έκανε στο Πανθεσσαλικό. Ο Αργεντινός λοιπόν είναι πολύ πιθανό να πάρει φανέλα βασικού. Όλα θα ξεκαθαρίσουν όμως στην σαββατιάτικη προπόνηση, όπου αναμένεται να γίνει και η πρόβα τζενεράλε για το ντέρμπι.