Μια χαρά είναι ο Χασάν για τον Ολυμπιακό!

Ο Ελ Αραμπί πυροβολεί «κατά ριπάς», όμως δεν έχει βοήθειες στο σκοράρισμα από τον φιλότιμο Γκερέρο και κινδυνεύει να «σκάσει». Στην παρούσα φάση, ο Αχμέντ Χασάν αποτελεί γνώριμη και αξιόπιστη λύση για να έρχεται πίσω από τον Μαροκινό. Γράφει ο Γιώργος Ξανθόπουλος.

Μια χαρά είναι ο Χασάν για τον Ολυμπιακό!

Το πρώτο μισό του πρωταθλήματος έχει ήδη περάσει και ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης, όντας στο -2 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Στόχος των «ερυθρόλευκων» ήταν φυσικά η κορυφή, συνεπώς το διάστημα αυτό δεν εξελίχθηκε ιδανικά για την ομάδα του Πειραιά, η οποία ωστόσο παραμένει γερά «στο κόλπο» του τίτλου.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μπορεί κάλλιστα να έχει «πιάσει» ή και να ξεπεράσει βαθμολογικά τον ΠΑΟΚ πολύ πριν τα πλέι οφ. Μπορεί να το κάνει στα οκτώ παιχνίδια που απομένουν μέχρι τον αγώνα των δύο ομάδων στην Τούμπα, μπορεί να το κάνει και στην έδρα του «Δικεφάλου του Βορρά».

Για να αυξηθούν, όμως, οι πιθανότητες επιτυχίας του Ολυμπιακού σε αυτή την αποστολή, χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση. Ήδη στον Πειραιά εξετάζουν διάφορές περιπτώσεις παικτών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν και μία από αυτές είναι του Αχμέντ Χασάν.

Όσο και να τον κατακρίνει μερίδα φίλων του Ολυμπιακού επειδή δεν έβαλε 30 γκολ και δεν πήρε πρωτάθλημα πέρσι με τους Πειραιώτες, ο «Κούκα» παραμένει ένας αξιόπιστος και ποιοτικός φορ ο οποίος θα μπορούσε να δώσει πολύτιμες λύσεις αυτή τη στιγμή στην ομάδα του Μαρτίνς, ερχόμενος φυσικά πίσω από τον «καυτό» Ελ Αραμπί.

Για να μην… τρελαθούμε, ο Μαροκινός -ιδίως έτσι όπως παίζει αυτή την περίοδο- δεν γίνεται να βγει από το βασικό σχήμα των «ερυθρόλευκων». Από την άλλη, όμως, δεν γίνεται να παίζει και συνέχεια, διότι ο κίνδυνος είτε να τραυματιστεί είτε να «καεί» από την καταπόνηση είναι υπαρκτός. Σαν δεύτερη επιλογή, λοιπόν, ο Χασάν «κολλάει γάντι» στον Ολυμπιακό, ιδίως αν συνεκτιμηθεί ο τρόπος με τον οποίο παίζει, διότι ταιριάζει στην ομάδα του Πειραιά.

Ο Χασάν δεν είναι φορ τύπου Πρίγιοβιτς να περιμένει μπάλες στην αντίπαλη περιοχή από τους συμπαίκτες του. Στο στυλ παιχνιδιού του μοιάζει περισσότερο με τον Ελ Αραμπί, βγαίνοντας εκτός περιοχής και βοηθώντας στην κυκλοφορία και την ανάπτυξη.

Συν το ότι η… σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα είναι καλή. Όσο και να γκρινιάζουν κάποιοι, η αλήθεια είναι ότι πέρσι σε 31 ματς με τον Ολυμπιακό σε όλες τις διοργανώσεις ο Αιγύπτιος σημείωσε 15 γκολ (11 στο πρωτάθλημα, 2 στο Κύπελλο και 2 στο Γιουρόπα Λιγκ), δηλαδή σχεδόν ένα γκολ ανά δύο παιχνίδια. Απολογισμός που για οποιονδήποτε φορ σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός.

Επιπλέον, για κάποιο λόγο ο Χασάν πραγματοποιεί τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του με προπονητή τον Πέδρο Μαρτίνς! Για του λόγου το αληθές, σε 69 ματς με τον Πορτογάλο ως τεχνικό ο «Κούκα» έχει πετύχει 31 γκολ, επίδοση που δεν έχει καν πλησιάσει με κάποιον άλλο προπονητή να τον κοουτσάρει.

Το αντεπιχείρημα για την περίπτωση του Χασάν είναι ότι «τα πιο πολλά γκολ τα έβαλε σε ματς περιορισμένης πίεσης και με μικρές ομάδες». Πόσες φορές, όμως, έχουμε γκρινιάξει επειδή ο Ολυμπιακός κάνει ένα… κάρο ευκαιρίες χωρίς να σκοράρει και τελικά χάνει βαθμούς ή αγκομαχάει να κερδίσει ματς με «μικρές» ομάδες;

Μια χαρά είναι ο Χασάν για δεύτερος φορ στον Ολυμπιακό. Και με αυτό δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να μειώσουμε τον πάντα φιλότιμο και «σκύλο» στο παιχνίδι του Γκερέρο. Όμως ο Ισπανός δυστυχώς αυτή την περίοδο δεν σκοράρει και η ομάδα του Πειραιά δεν έχει περιθώριο να τον περιμένει να ξαναβρεί τη φόρμα του…