Η διοίκηση του Παναθηναϊκού ή προκαλεί ή μας κάνει πλάκα

Ο Αντώνης Φουντής αναρωτιέται και απαντάει στην προσπάθεια αποποίησης ευθυνών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός γα την οικονονική κατάσταση του συλλόγου.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού ή προκαλεί ή μας κάνει πλάκα

«…Έχει καταστεί σαφές ότι οι οικονομικές και εν γένει συνθήκες έχουν αλλάξει δραματικά εις βάρος των ομάδων της Super League, χωρίς υπαιτιότητά τους, με αποτέλεσμα η εξοντωτική ισχύουσα ποινή του υποβιβασμού να έχει καταστεί άδικη, υπέρμετρη και δυσανάλογη».

Απόσπασμα από την επιστολή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην Super League με αίτημα την αλλαγή της ποινής περί υποβιβασμού για τις ΠΑΕ που έχουν χρέη. Θα αφήσω στην άκρη ότι έχουν πέσει λυτοί και δεμένοι για να σώσουν τους «πράσινους» από τον υποβιβασμό. Μου είναι αδιάφορο αν τον σώσουν με τρικ και άλλα κόλπα. Του χρόνου πάλι μπροστά τους θα τα βρούν και θα ξανατρέχουν. Θα αφήσω ασχολίαστα όσα λέγονται και γράφονται περί δήθεν brand name που θα κοστίσει στην Λίγκα (λες και όταν υποβιβάστηκε η ΑΕΚ δεν υπήρχε brand name, λες κι έτσι απαξιωμένος και εξευτελισμένος από τους παράγοντες του, ο Παναθηναϊκός έχει αξία σε οποιαδήποτε αγορά…). Θα ασχοληθώ μόνο με αυτό το… «εν γένει συνθήκες έχουν αλλάξει δραματικά εις βάρος των ομάδων της Super League, χωρίς υπαιτιότητά τους». Απίστευτο! Να το πω θράσος; Να μιλήσω για… τρολιά; Να σχολιάσω ότι στον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου σπάνε πλάκα με όλους; Θα επιλέξω το τελευταίο, όπου δείχνουν ότι γουστάρουν και να προκαλούν…

Ώστε δεν είναι υπαίτιες όσες ΠΑΕ βρίσκονται σε οικονομικό χάλι. Φταίει η οικονομική κρίση, ο καιρός, ο χατζηπετρής, ο κομήτης Χάλεϊ! Είναι κορόιδα ο Μαρινάκης, Σαββίδης, Μελισσανίδης, Σπανός, Πανόπουλος, Κωστούλας, που δεν χρωστάνε; Έτσι νομίζετε στην «πράσινη» ΠΑΕ; Ετσι σας είπε ο Γιάννης Αλαφούζος; Ωραία λοιπόν. Ας αφήσουμε στην άκρη τις άλλες ΠΑΕ και ας ασχοληθούμε με την «πράσινη» που σώζουν στην… σούπερ κλίκα. Ρωτάμε λοιπόν:

1.Όταν το 2015, ήρθε στον Παναθηναϊκό ο Ιταλός Αντρέα Στραματσόνι, για να αναλάβει προπονητής στην ομάδα, ποιος τον έφερε και ποιος τον χρυσοπλήρωσε; Η οικονομική κρίση πάνως, όχι!

2.Τη στιγμή που η ΠΑΕ ήταν ήδη χρεωμένη και προσπαθούσε να μειώσει τα χρέη της, στον ΠΑΟ κάποιος θεώρησε καλό να φέρει προπονητή για να… κτυπήσει τον τίτλο από τον Ολυμπιακό! Ποιος το αποφάσισε; Η οικονομική κρίση ή ο Γιάννης Αλαφούζος; Η κρίση πάντως όχι!

3.Οταν ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού έδωσε εν λευκώ την ομάδα στον Ιταλό προπονητή και δεν του χάλασε χατίρι, κάνοντας συνολικά 19 μεταγραφές (!) σε μια σεζόν, ποιος έδωσε το οκέι για αυτές; Η οικονομική κρίση ή ο Γιάννης Αλαφούζος; Η κρίση πάντως όχι!

4.Σε όλους αυτούς που ήρθαν, δόθηκαν απίθανα συμβόλαια, ακόμη και σε παίκτες που δεν ήξεραν αν η μπάλα είναι στρογγυλή ή τετράγωνη. Ποιος το αποφάσισε; Η οικονομική κρίση ή ο Γιάννης Αλαφούζος; Η κρίση πάντως, όχι!

5. Όταν οι καραβιές ξένων παικτών έφθαναν στη Λεωφόρο με χρυσά συμβόλαια, για τα οικονομικά μέτρα του Παναθηναϊκού, ποιος το αποφάσισε; Η οικονομική κρίση ή ο Γιάννης Αλαφούζος; Η κρίση πάντως, όχι!

6.Ο Στραματσόνι επέλεξε τους 11 από τους 19 παίκτες που αποκτήθηκαν τον χειμώνα του 2016 και στην καλοκαιρινή μεταγραφική σεζόν. Όλα αυτά, με τον ΠΑΟ χρεωμένο ήδη. Ποιος αποφάσισε κάτι τέτοιο; Η οικονομική κρίση, ο Στραματσόνι ή ο Γιάννης Αλαφούζος; Η κρίση και ο Ιταλός πάντως, όχι!

7.Ο ιταλός κόουτς έφερε Μέστο, Βιγιαφάνιες, Μαμούτε, Εβανζελίστα. Ποιος θα τους πλήρωνε; Η κρίση ή ο αλαφούζος; Η κρίση πάντως, όχι

8.Ο Αλαφούζος έφερε Λέτο, Μπουμάλ, Μολέδο, αδέλφια Βλαχοδήμου. Ποιος τους έδωσε παχυλά συμβόλαια; Η κρίση ή ο Αλαφούζος; Η κρίση πάντως, όχι..

9.Ο Μολέδο χρυσοπληρώθηκε για να έρθει κι ενώ είχε περίπου δύο χρόνια απουσίας από τους αγωνιστικούς χώρους. Ποιος έδωσε το οκέι; Η κρίση ή ο Αλαφούζος; Η κρίση πάντως, όχι…

10.Το καλοκαίρι του ’16, ο Στραματσόνι έφερε στη Λεωφόρο οκτώ από τις 10 μεταγραφές που έγιναν. Ιμπάρμπο, Γουακάσο, Λεντέσμα, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Εμποκού, Ιβανόφ, Σαμπά. Με εξαίρεση τους Χουλτ, Κουλιμπαλί, οι άλλοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν, μόνο προβλήματα δημιούργησαν, έκαναν τις διακοπούλες ους, τα πήραν κι αποχώρησαν. Η κρίση το αποφάσισε αυτό ή ο Αλαφούζος; Η κρίση πάντως, όχι!

11. Το καράβι είχε ξεκινήσει να βουλιάζει από πρόπερσι. Πέρσι όλοι έβλεπαν ότι το κακό έρχεται, λεφτά δεν υπήρχαν, τα χρέη μεγάλωναν κι όμως επετράπη στον ΠΑΟ να κάνει μεταγραφές! Πως; Με ποια τρικ; Πως έδωσε άδεια η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού; Αγνωστο! Ο Αλαφούζος μέχρι την τελευταία μέρα των μεταγραφών (31 Αυγούστου) αγόραζε παίκτες, φέρνοντας τρεις μαζεμένους! Η κρίση το αποφάσισε αυτό ή ο ίδιος ο Αλαφούζος; Η κρίση σίγουρα, όχι!

Εν κατακλείδι: Όταν μία ομάδα δεν έχει λεφτά, δεν ξοδεύει. Κάνει μεταγραφές μέχρι εκεί που φθάνει η τσέπη της. Δεν πάει για παράδειγμα να πάρει ο Λεβαδειακός τον Φορτούνη, τον Πρίγιοβιτς ή τον Βράνιες, με λεφτά που δεν υπάρχουν! Όμως ο Παναθηναϊκός σε βάρος των άλλων ομάδων έκανε μεταγραφές να ενισχυθεί για να διεκδικήσει τον τίτλο (άσχετα αν οι περισσότερες αποδείχθηκαν άχρηστες). Σε βάρος των άλλων! Συνεπώς καμία κρίση δεν δημιούργησε τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα σε ορισμένες ΠΑΕ. Μόνες τους επιδείνωσαν το πρόβλημα κι έβγαλαν τα μάτια τους. Ειδικότερα στον Παναθηναϊκό, το οικονομικό χάος το δημιούργησε ένας κι έχει ονοματεπώνυμο: Γιάννης Αλαφούζος…