Οργανωμένος της ΑΕΚ ο νεκρός στη Φωκίωνος Νέγρη

Τελευταία φορά είχε συλληφθεί πριν από τρία χρόνια σε ματς με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

 

Οργανωμένος της ΑΕΚ ο νεκρός στη Φωκίωνος Νέγρη

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε αντιμαχόμενες συμμορίες εκβιαστών βλέπουν οι αστυνομικοί πίσω από την δολοφονία του 25χρονου άνδρα ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας πυροβολήθηκε μέσα στο κατάστημα «Χίλιες και μία νύχτες», στην οδό Φωκίωνος Νέγρη 15 στην Κυψέλη.

Οι δράστες φορούσαν κουκούλες και γάντια, μπήκαν στο κατάστημα και κινήθηκαν προς το τραπέζι που καθόταν ο 25χρονος στόχος με την παρέα του. Πυροβόλησαν και οι δύο με πιστόλια των 9ΜΜ, το ένα Τοκάρεφ ανατολικής προέλευσης. Το θύμα επιχείρησε να διαφύγει αλλά κατέρρευσε και δέχθηκε και άλλα πυρά. Οι δράστες διέφυγαν πεζοί μαζί με τρίτο συνεργό τους «τσιλιαδόρο» έξω από το κατάστημα, ενώ οι φίλοι του 25χρονου τον μετέφεραν σε ιδιωτική κλινική όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Έρευνα για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που εντόπισε τους 10 κάλυκες και αναζητεί βιντεοληπτικό υλικό για να εντοπίσει τους δράστες.

Το θύμα, σύμφωνα με πληροφορίες είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές για μία ληστεία, ενώ είχε εμπλακεί και σε επιθέσεις οπαδών της ΑΕΚ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, ωστόσο αυτό το ποινικό παρελθόν δεν φαίνεται να συνδέεται με την εκτέλεσή του.

Πιο συγκεκριμένα, ο 25χρονος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, τέσσερις φορές με την τελευταία να καταγράφεται πριν από τρία χρόνια στο ΟΑΚΑ στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, όταν είχε εισέλθει εντός του αγωνιστικού χώρου με κουκούλα στο κεφάλι και είχε ταυτοποιηθεί ως οπαδός της ΑΕΚ. Ωστόσο έπειτα φέρεται να ενεπλάκη με ομάδες προστασίας της νύχτας και με ναρκωτικά.