Ολυμπιακός: Πότε γυρίζουν Μπρούνο, Σουντανί, Βαλμπουενά - Τι γίνεται με Σισέ, Λάζαρο

Για πόσο καιρό θα απουσιάσουν οι Μπρούνο και Χιλάλ Σουντανί και η επιστροφή του Λάζαρου και του Πάπε Σισέ.

Ολυμπιακός: Πότε γυρίζουν Μπρούνο, Σουντανί, Βαλμπουενά - Τι γίνεται με Σισέ, Λάζαρο

Η αναβολή της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος λόγω της αποχής των διαιτητών διευκολύνει την επιστροφή του Ματιέ Βαλμπουενά.

Ο Γάλλος με τα δεδομένα που υπήρχαν έτρεχε να προλάβει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η εκτίμηση που γινόταν από το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού ήταν πως ο έμπειρος μεσοεπιθετικός θα ήταν έτοιμος για το ματς με τους «πράσινους».

Τώρα με την αποχή που αποφάσισαν οι διαιτητές ο Βαλμπουενά αναμένεται να είναι έτοιμος σίγουρα με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού.

Η αποθεραπεία του είναι σε πολύ καλό δρόμο, με τον Γάλλο άσο να φουλάρει για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση.

Από μία λακκούβα του γηπέδου ο Μπρούνο υπέστη βαριά κάκωση

Εδώ κι αρκετό καιρό ο Μπρούνο πάλευε για να γυρίσει το… χαρτί και να πάρει χρόνο συμμετοχής.


Ο Βραζιλιάνος τα κατάφερε και έπεισε τον Πέδρο Μαρτίνς πως αξίζει να μπει στην εξίσωση και να αγωνιστεί με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο 25χρονος εξτρέμ του Ολυμπιακού έπαιξε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι βασικός και στο Πανθεσσαλικό για όσο αγωνίστηκε ήταν από τους διακριθέντες.

Ο Μπρούνο έβγαλε στο γήπεδο ενέργεια και συμμετείχε στις καλές επιθετικές προσπάθειες του Ολυμπιακού. Έδειχνε πως ήταν ένας ποδοσφαιριστής που θα έπαιζε σημαντικό ρόλο σε αυτό το εκτός έδρας παιχνίδι. Ο Μπρούνο, ωστόσο, στάθηκε πολύ άτυχος στο παιχνίδι με τον Βόλο και μάλιστα σε μία περίοδο που έδειχνε ότι διεκδικεί και αυτός τη θέση του στον Ολυμπιακό.

Του Βραζιλιάνου σε μία ανύποπτη φάση κι ενώ έβγαινε στην κόντρα επίθεση τού γύρισε το πόδι και τελικά υπέστη χοντρή ζημιά. Υποβλήθηκε στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και από αυτές φάνηκε πως έχει υποστεί βάρια κάκωση στην αριστερή ποδοκνημική.

Αυτό σημαίνει πως ο Μπρούνο θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον 1,5 μήνα και το πλήγμα είναι μεγάλο για τον ίδιο, αφού ο τραυματισμός έρχεται σε ένα σημείο όπου ο Μαρτίνς τον είχε βάλει στο… κόλπο. Ο Βραζιλιάνος έπαθε τη ζημιά πατώντας σε μία λακκούβα του γηπέδου κι έτσι του γύρισε το πόδι.

Εκτός για 15 ημέρες ο Σουντανί

Εκτός από τον Μπρούνο, οι Πειραιώτες έχασαν στο πρώτο μέρος και τον Χιλάλ Σουντανί.

Ο Αλγερινός έγινε αλλαγή στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έχοντας ενοχλήσεις. Πρόκειται για έναν μυϊκό τραυματισμό, που σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού θα τον κρατήσει εκτός δράσης για τις επόμενες 15 μέρες.

Αυτό σημαίνει πως αν το ματς με τον Παναθηναϊκό γίνει στις 5 Ιανουαρίου όπως έχει οριστεί, τότε ο Αλγερινός θα το χάσει. Αν από την άλλη ισχύσει η αποχή των διαιτητών, θα εξαρτηθεί από το πότε θα οριστεί η 17ης αγωνιστική αν θα προλάβει το ντέρμπι.

Σίγουρα, πάντως, θα χάσει τα δύο παιχνίδια με την Καλαμάτα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Σουντανί μπορεί να βγήκε στις καθυστερήσεις, αλλά το πρόβλημα το αντιμετώπιζε από τα μισά του ημιχρόνου και προσπάθησε από την πλευρά του να βγάλει όλο το πρώτο 45λεπτο.

Θέλει χρόνο ο Λάζαρος

Ένα από τα θετικά της αναμέτρησης με τον Βόλο είναι η επανεμφάνιση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

Δέκα μήνες μετά τον σοβαρό του τραυματισμό ο διεθνής εξτρέμ επέστρεψε στη δράση μπαίνοντας στο παιχνίδι στο 78’. Ο Λάζαρος για τα δεδομένα του ματς και το διάστημα της αποχής του δεν ήταν αρνητικός.

Θα μπορούσε να είναι και καθοριστικός μάλιστα αν στο φινάλε του αγώνα του έβγαινε η μπαλιά που επιχείρησε και ερχόταν το γκολ. Το γεγονός πως πήρε χρόνο συμμετοχής στον Βόλο σαφώς και δείχνει ότι πλέον ο Πέδρο Μαρτίνς τον βλέπει διαφορετικά και σιγά σιγά θα μπαίνει στο… κόλπο.

Ο Λάζαρος σίγουρα ακόμα θέλει τον χρόνο του για να βρει τα πατήματά του στο γήπεδο. Στα ματς με την Καλαμάτα ο Πορτογάλος τεχνικός θα δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στον διεθνή ακραίο επιθετικό.

Η άδεια και η επιστροφή Σισέ

Σε άδεια βρίσκονται από χθες οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ενημερωθεί από τον Πέδρο Μαρτίνς πως θα επιστρέψουν στον Ρέντη στις 28 Δεκεμβρίου. Αυτό ίσχυε με δεδομένο πως οι Πειραιώτες στις 5 Ιανουαρίου είχαν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ακόμα κι αν δεν γίνει το ματς, δύσκολα θα πάρουν παραπάνω ημέρες οι ποδοσφαιριστές, αφού υπάρχει και το Κύπελλο Ελλάδας.

Στο μεταξύ, στον Ολυμπιακό περιμένουν πώς και πώς την επιστροφή του Παπέ Σισέ. Ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός αναμένεται να γυρίσει στη δράση μέσα στον Ιανουάριο και από την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται θα εξαρτηθεί και τι θα γίνει με στόπερ.