Καλά... VARούγεννα

O Kώστας Χαλέμος γράφει στο ΦΩΣ για όλα όσα συνέβησαν στην 16η αγωνιστική της SuperLeague

Καλά... VARούγεννα

Παραμονές Χριστουγέννων καλικάτζαροι έκαναν την εμφάνισή τους στο Βόλο και τράβηξαν δυο γερές πριονιές στο δένδρο του ελληνικού ποδοσφαίρου… To 0-0 του Ολυμπιακού με την ομάδα του Αχιλλέα Μπέου έχει πολλές αναγνώσεις. Όπως και να το διαβάσεις όμως δεν γίνεται να παραβλέψεις τη συμμετοχή της διαιτησίας στο «έγκλημα».

Ο διαιτητής Φωτιάς, ο βοηθός Φίλος και οι VAR, Ευαγγέλου, Φωτόπουλος, αυτοί και μόνο αυτοί, είδαν στο γήπεδο και στο βίντεο, ότι ο Σουντανί ήταν οφσάιντ στη φάση του 17΄, βγάζοντας τρελή όλη την Ελλάδα που είδε ότι ο Αλγερινός καλυπτόταν από κοτζάμ Φεράρι (τον Αργεντινό μπακ, αν και θα μπορούσε να είναι και το… αυτοκίνητο, τόσο καθαρή ήταν η φάση).

Ο Ολυμπιακός στο Βόλο είχε κατοχή μπάλας 73%, έκανε 22 τελικές, είχε 11 προσπάθειες εντός εστίας, δυο δοκάρια και δυο φάσεις VAR εναντίον του. Αμφιβάλει ωστόσο κανείς ότι θα γινόταν άλλο ματς αν μετρούσε το 0-1 στο 17΄; Με αυτά και με αυτά, φτάσαμε στο σημείο τέτοιες γιορτινές μέρες, αντί για τα Χριστούγεννα να μιλάμε για τα… VARούγενα.

Τώρα ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία, αν νικήσει σήμερα τον Ατρόμητο στην Τούμπα, να μπει στο 2020 μπροστάρης στη βαθμολογία αλλά, όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει από αυτή εδώ τη γωνιά, το φετινό πρωτάθλημα με τα πλέι οφ έχει πολύ δρόμο μέχρι το τέλος.

Μια του Καρέρα, δυο του Καρέρα, τρίτη και τον τσακώσαμε.... Με τη μπάλα που παίζει η ΑΕΚ του Ιταλού κάποια στιγμή θα την έκανε την γκέλα. Την έκανε στη Λαμία (0-0) αλλά όπως φαίνεται δεν θορύβησε το νέο της προπονητή, που δήλωσε κυνικά: «Από την στιγμή που δεν μπορούσαμε να νικήσουμε, δεν έπρεπε να χάσουμε». Η αλήθεια είναι ότι στάθηκε και άτυχος ο Καρέρα καθώς στη διάρκεια του αγώνα έχασε δυο βασικούς παίκτες (Ολιβέιρα, Μπακάκη) κι αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Ενός κακού μύρια έπονται αφού οι Μάρκο Λιβάγια και Νέναντ Κρίστιτσιτς συμπλήρωσαν επτά και τέσσερις κίτρινες κάρτες αντίστοιχα, και θα λείψουν από τα επόμενα ματς της ΑΕΚ.

O Παναθηναϊκός διατήρησε το αήττητο για 8ο αγώνα αλλά το 0-0 με τον Άρη στο βροχερό ΟΑΚΑ δεν ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα στη μάχη που δίνει με τον χτεσινό αντίπαλό του για μια θέση στο πλέι-οφ. Αποδείχθηκε και χτες ότι δίχως πέναλτι οι παίκτες του Δώνη δυσκολεύονται να σκοράρουν. Από την άλλη, ο Γιάννης Φετφατζίδης πέτυχε το γκολ της αγωνιστικής αλλά το «πήρε» (σωστά) το VAR.

Η ΑΕΛ ξαναμπήκε σε τροχιά πλέι-οφ με τη νίκη της 2-0 επί του Πανιωνίου, ο οποίος αγωνίστηκε για περισσότερα από 60 λεπτά με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Γιάννη Οικονομίδη. Οι «κυανέρυθροι» που υπέστησαν την τέταρτη διαδοχική ήττα, έπεσαν θύματα του VAR, δίχως το οποίο το χέρι του Παπαγεωργίου θα περνούσε απαρατήρητο.

Ο Αστέρας Τρίπολης κερδίζει μόνο τις… γιορτές. Ήταν η 28η Οκτωβρίου όταν είχε νικήσει για τελευταία φορά (4-1 τη Λαμία) κι έπρεπε να φτάσουν τα Χριστούγεννα για να πανηγυρίσει ξανά. Το έκανε με εμφατικό τρόπο, 5-0 την απογοητευτική Ξάνθη, έχοντας μάλιστα πέντε διαφορετικούς σκόρερ. Λένε πως η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται κρύο. Τέτοιο ήταν κι αυτό που σέρβιρε ο Μίλαν Ράσταβατς ο οποίος είχε απολυθεί από την Ξάνθη τον περασμένο Μάιο.

O Παναιτωλικός βίωσε για τα καλά αυτό που λένε, «μια βροχή θα μας σώσει…». Δίχως νίκη για 15 αγωνιστικές χρειάστηκε τη βοήθεια του λασπωμένου από τη βροχή τερέν για να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα…Ο Σουηδός Αντμίρ Μπαΐροβιτς είχε συμμετοχή και στα δυο γκολ που δεν τα είδε κανείς αφού ο αγώνας έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Με αυτό το τρίποντο η ομάδα του Αγρινίου έβαλε από κάτω τον Πανιώνιο και ελπίζει στην παραμονή της στη Super League 1 μέσω των πλέι άουτ.