H... διαχείριση του Λαζάρου από τον Ολυμπιακό

Ο Χρήστος Μεγγλίδης πιστεύει ότι ο Χριστοδουλόπουλος μπορεί να είναι μια έξυπνη λύση για τον Ολυμπιακό, ακόμα και εναλλακτική

H... διαχείριση του Λαζάρου από τον Ολυμπιακό

Έχει γίνει λόγος φέτος για την «Ανάσταση» του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου από την ΑΕΚ. Εντός γηπέδου ήταν αυτός που επιθετικά τη βοήθησε περισσότερο από κάθε άλλον, έστω κι αν ο Λιβάγια με τον Αραούχο είχαν τις δικές τους στιγμές. Επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι εάν δεν είχε βάλει ο συγκεκριμένος παίκτης εκείνο το απίθανο φάουλ στον Καπίνο στο ντέρμπι του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ ώστε να οδηγήσει στην ανατροπή του 0-2, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά στην όλη εξέλιξη. Όχι απλώς εκείνου του αγώνα, συνολικά του πρωταθλήματος.

Ένας πολύ σοβαρός λόγος για την αγωνιστική παρουσία του Χριστοδουλόπουλου σε τόσο υψηλό επίπεδο ήταν ο τρόπος που τον χρησιμοποίησε ο Χιμένεθ. Δεν τον «ξεζούμισε». Πολλές φορές επικρίθηκε διότι προτιμούσε σε κάποια ματς τον Μπακασέτα ή κάποιον άλλον και άφηνε τον Λάζαρο στον πάγκο. Εάν δείτε τις επιλογές του Ισπανού στα ματς της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, θα διαπιστώσετε ότι μόνο τρία ολόκληρα 90λεπτά είχε ο διεθνής εξτρέμ σε όλη τη διάρκεια της σεζόν! Σε 17 ματς άρχισε στο βασικό σχήμα και σχεδόν πάντα γινόταν αλλαγή γύρω στο 70΄ή όταν δεν ήταν στην 11άδα έμπαινε αλλαγή κάπου στα μισά του δεύτερου μέρους και γινόταν πολλές φορές καθοριστικός για τα αποτελέσματα της ΑΕΚ.

Θέλω να πω ότι μπορεί κάποιοι φίλοι του Ολυμπιακού να μην θεωρούν ιδανική την προσθήκη του Λάζαρου για να γίνει ο ένας μόνιμος στα «φτερά». Η βασική επιλογή του προπονητή για το δεξί άκρο της επίθεσης. Κυρίως επειδή θα είναι στα 32 του και ίσως δεν εμπιστεύονται ότι μπορεί να κάνει κι άλλες τέτοιες σερί σεζόν σαν την φετινή. Ιδανική προσθήκη θα είναι ο Λάζαρος (διότι βοηθάει συν τοις άλλοις και στην ενδυνάμωση του ποιοτικού ελληνικού στοιχείου, κάτι που ψάχνει ο Ολυμπιακός), εφόσον γίνει σωστή διαχείρισή του από τον προπονητή του Ολυμπιακού. Ακόμη και εάν λογιστεί ως εναλλακτική επιλογή, η προσφορά του μπορεί να είναι πολύ μεγάλη. Ακόμη κι αν δεν βγάζει όλο το παιχνίδι μπορεί να έχει κάνει πολλά μέχρι να αντικατασταθεί. Κι ακόμη αν μπαίνει αλλαγή στη διάρκεια μιας αναμέτρησης μπορεί να την καθορίσει.

Αλλά ας δούμε πρώτα ποια κατάληξη θα έχει αυτό το μεταγραφικό σίριαλ και θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε για τον Λάζαρο που έχει - εκτός των άλλων - την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής που θα έχει αγωνιστεί και στις 4 μεγάλες ομάδες της χώρας!