Ο δύσκολος Ιανουάριος του Μεριά και η Αλ Ιτιχάντ

Οι πιθανότητες είναι συντριπτικά υπέρ της αποχώρησης του Τυνήσιου στόπερ από τον Ολυμπιακό στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Τι ακριβώς ισχύει με τους Σαουδάραβες που όντως ενδιαφέρονται.

Ο δύσκολος Ιανουάριος του Μεριά και η Αλ Ιτιχάντ

Βαλίτσες για άλλες πολιτείες ετοιμάζει ο Μεριά; Προφανώς και το μέλλον του Τυνήσιου στόπερ στο λιμάνι μόνο ευοίωνο δεν είναι, αλλά για να δημιουργηθεί η υπάρχουσα εις βάρος του κατάσταση, έβαλε και ο ίδιος το… χεράκι του.

Έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν σενάρια που θέλουν την Αλ Ιτιχάντ να έχει ξεκινήσει ήδη διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό. Για την ώρα δεν επιβεβαιώνονται οι συγκεκριμένες πληροφορίες.

Από την άλλη, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Αλ Ιτιχάντ βρίσκεται σε αναζήτηση στόπερ για να αντικαταστήσει τον πρώην αμυντικό των Πειραιωτών, Μανουέλ Ντα Κόστα και ο Γιασίν Μεριά βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα της.

Οι Σαουδάραβες υποστηρίζουν ότι σκοπεύουν να δώσουν «γη και ύδωρ» για να κάνουν δικό τους τον παίκτη. Η αλήθεια είναι ότι τον ήθελαν από πέρσι το καλοκαίρι, αλλά ο Μεριά όταν μπήκε ο Ολυμπιακός στο «κόλπο» ήθελε οπωσδήποτε να πάρει το αεροπλάνο για Ευρώπη.

Πέρσι, δεν το συζητούσε καν να συνεχίσει την καριέρα του στην Αραβία. Την ίδια άποψη έχει και τώρα. Ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να γυρίσει το… χαρτί και να παραμείνει στο λιμάνι. Βέβαια, ο Μαρτίνς με τις επιλογές του στην ενδεκάδα μετά το 4-2 από την Τότεναμ στο Λονδίνο (σ.σ. εξαιρείται η αναγκαστική παρουσία του Μεριά στον «τελικό» με τον Ερυθρό Αστέρα), δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν τον υπολογίζει για τη συνέχεια.

Έχει βγάλει στον αφρό τον Ουσεϊνού Μπα, ο Σισέ θα είναι διαθέσιμος με το «καλημέρα» του 2020, ενώ ήδη γίνεται μπόλικη κουβέντα για απόκτηση και ενός νέου στόπερ. Οπότε, ο Μεριά πολύ απλά περισσεύει.

Η Αλ Ιτιχάντ πράγματι τον θέλει τον παίκτη και φέρεται αποφασισμένη να τον πάρει. Κάποια χειροπιαστή πρόταση όμως δεν υπάρχει, παρά μόνο το ότι έχει στείλει τα μηνύματά της ότι όντως ενδιαφέρεται για την περίπτωσή του. Μπορεί να υπάρξει αύριο – μεθαύριο κάποια προσφορά. Όλα είναι πιθανά. Άλλωστε σε μία μεταγραφική περίοδο όλα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Γενάρης θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας του Μεριά στο λιμάνι. Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν…

Στο μεταξύ, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και δύο ομάδες από την Τυνησία, αλλά και από το Κατάρ τον έχουν βάλει στο "σημάδι". Οπότε, μπορεί να προκύψει πρόταση και από αλλού...