Γιατί ο Ολυμπιακός ζήτησε άμεση εκδίκαση στο θέμα ΠΑΟΚ-Ξάνθης

Τι υποστήριξαν οι Πειραιώτες στην ΕΕΑ για την αναβολή και τη στάση των δύο εμπλεκόμενων ΠΑΕ και ποια στοιχεία έχει ζητήσει η Επιτροπή.

Γιατί ο Ολυμπιακός ζήτησε άμεση εκδίκαση στο θέμα ΠΑΟΚ-Ξάνθης

Δεν εκδικάστηκε την Πέμπτη λόγω της αποχής των δικηγόρων η προγραμματισμένη υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης στην ΕΕΑ, με αναβολή για τις 10 Ιανουαρίου και με τον Ολυμπιακό να εκφράζει τις απορίες και τις ενστάσεις του γιατί η εκδίκαση δεν γίνεται νωρίτερα.

ΠΑΟΚ - Ξάνθη: Αναβολή λόγω στάσης εργασίας των... δικηγόρων!

Μάλιστα οι Πειραιώτες ζήτησαν να συζητηθεί η υπόθεση αύριο ή και μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά από την πλευρά του ΠΑΟΚ και την Ξάνθης παρουσιάστηκαν μια σειρά από κωλύματα. Με τον Ολυμπιακό να υποστηρίζει ότι λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης έπρεπε να μην υπάρξει καθυστέρηση κι από τη στιγμή που οι δύο εμπλεκόμενες ΠΑΕ υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, δεν έπρεπε να επιδιώξουν αυτή την καθυστέρηση. Με τον ΠΑΟΚ να ζητεί και να μην παρίσταται ο Ολυμπιακός στη διαδικασία της εκδίκασης.

Την Ξάνθη εκπροσωπεί δικηγόρος (Δασκαλάκης) που επιστρέφει από το εξωτερικό στις 24/12. Κι από τον Ολυμπιακό εκφράζονται απορίες για το αν επιλέγεται ποτέ ένας δικηγόρος που απουσιάζει στο εξωτερικό για τέτοια υπόθεση και εάν είναι εθιμοτυπικά ο δικηγόρος της ή ήθελαν ένα δικηγόρο για να χρησιμοποιήσουν το κώλυμά του; Ο Γιώργος Στράτος (μέλος του ΔΣ) εκπροσωπώντας σήμερα την Ξάνθη στην ΕΕΑ, υποστήριξε πως για προσωπικούς οικογενειακούς λόγους δεν μπορεί και ο ίδιος να προχωρήσει στη διαδικασία. Ρωτήθηκε από τον πρόεδρο της ΕΕΑ αν παρίσταται ως μέλος του ΔΣ και απάντησε αρνητικά. Παρίσταται ως δικηγόρος.

Ο ΠΑΟΚ υποστήριξε πως θέλει έναν ικανό χρόνο για να προετοιμαστεί τη στιγμή που ο Ολυμπιακός ζητούσε να πέσει φως στην υπόθεση λόγω σοβαρότητας των καταγγελιών και πως αυτό που γίνεται είναι εις βάρος των καταγγελλομένων, κάτι που έχει υποστηρίξει προ ημερών και η Ξάνθη. Πρόσφατα, δια των εκπροσώπων των δύο ομάδων, Πιαλόγλου και Γκαγκάτση, Ξάνθη και ΠΑΟΚ, υποστήριξαν στην πρόσφατη συνεδρίαση της Λίγκας, πως στην Επιτροπή θα πέσει φως και να μη γίνει δικαστήριο η Λίγκα. Επιπλέον μετά το αίτημα της αναβολής, η πλευρά του ΠΑΟΚ ζήτησε να μην παρίσταται ο Ολυμπιακό στη διαδικασία.

Όπως είπε η κ. Μαρούπα, "αν είστε καθαροί τι σας πειράζει να εισφέρει ό,τι στοιχεία έχει ο Ολυμπιακός ώστε να βοηθήσει την επιτροπή να αναζητήσει την αλήθεια;".
Ο Ολυμπιακός υποστήριξε πως αντιλαμβάνεται τη σπουδαιότητα της υπόθεσης τονίζοντας πως πρέπει να πέσει φως στην υπόθεση καθώς υπάρχουν κάθε εβδομάδα παιχνίδια. Και πώς υπάρχουν τρομακτικές συνέπειες της κωλυσιεργίας με τη μετάθεση της εκδίκασης στο μέλλον.

Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι όλα αυτά δείχνουν κάτι για τις προθέσεις του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, αντί να πουν πως είμαστε «καθαροί» και όλα στο φως τώρα. Η πρώτη αυτή συνεδρίαση λοιπόν σίγουρα, δεν δείχνει σημάδια καθαρού τοπίου, προσπαθούν να αποφύγουν το θέμα, να το πάνε πιο μακριά για να κερδίσουν χρόνο, ίσως προσπαθούν να βρουν μια «αλήθεια» που τους διαφεύγει

Εν τω μεταξύ από την ΕΕΑ έχουν ζητηθεί πάρα πολλά στοιχεία που πρέπει να κατατεθούν από ΠΑΟΚ και Ξάνθη στη διαδικασία.

-Συμφωνητικό μεταβίβασης μετοχών ΠΑΕ Ξάνθης από ΒΙΑΜΑΡ ΑΕ σε INSPORTS IKE, που θα φαίνεται και το τίμημα και τα παραστατικά μεταβίβασης χρημάτων, όπως και η απόφαση του ΔΣ της ΒΙΑΜΑΡ ΑΕ για πώληση.

-Συμφωνητικό μεταβίβασης μετοχών VIALAND ΑΕ, από ΠΑΕ Ξάνθη σε Πανόπουλο και Συγγελίδη, όπου θα φαίνεται και το τίμημα. Παραστατικά μεταβίβασης χρημάτων και αποφάσεις ΔΣ ΠΑΕ Ξάνθης και VIALAND AE, για αγορά και πώληση.

-Συμφωνητικό μεταβίβαση μετοχών VIALAND AΕ, από Πανόπουλο και Συγγελίδη σε RFA, όπου θα φαίνεται και το τίμημα. Παραστατικά μεταβίβασης χρημάτων και αποφάσεις ΔΣ VIALAND AE και RFA.

-RFA: Οικονομικά στοιχεία περιόδου ‪2013-2018‬ και 1/1 έως 30/11 του 2019. Αυξήσεις, μειώσεις κεφαλαίου.

-Δάνεια: Από ποιον έλαβε και αποπληρωμή τους (αναλυτικά δόσεις αποπληρωμής, υποβάλλοντας σχετική σύμβαση).

-Κύκλος εργασιών-αποτελέσματα ‪2013-2018‬.

-Φορολογικές δηώσεις μετόχων RFA (Καλπαζίδης), περιόδου ‪2013-2018‬.

-Επιχειρηματικές δραστηριότητες RFA στην Ελλάδα.

-Εκπροσώπηση RFA από 2013-σήμερα.

-Μετοχολόγιο ΒΙΑΜΑΡ από 1/1/2018 έως σήμερα.

-Μετοχολόγιο INSPORTS IKE από ίδρυση έως σήμερα.

-Φορολογικές δηλώσεις ‪2016-2018‬ των Συγγελίδη και Πανόπουλου.

-Ισοζύγιο τελευταίου βαθμού ΠΑΕ Ξάνθης στις 30/11/2019 με πλήρη ανάλυση πελατών-προμηθευτών. Αντίστοιχα στοιχεία και για την RFA.