Γεμίζει το γήπεδο ο Ολυμπιακός, ακόμη κι όταν είναι άδειο!

Το πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Λάρισα ήταν ύμνος μοντέρνου ποδοσφαίρου και δουλειάς προπονητή και παικτών. Το δεύτερο ήταν απλά του... Βόλου.

Γεμίζει το γήπεδο ο Ολυμπιακός, ακόμη κι όταν είναι άδειο!

Δεν είναι εύκολο για μια ομάδα που έχει εκτός ενδεκάδας πέντε ποδοσφαιριστές αναντικατάστατους από την αρχή της σεζόν, τον Βαλμπουενά, τον Ποντένσε, τον Σεμέδο, τον Γκιγιέρμε και τον Ομάρ, να μπορέσει να έχει τους αυτοματισμούς της και τη χημεία της.

Τα highlights του Ολυμπιακός - ΑΕΛ 4-1

Το καταλαβαίνει ο καθένας αυτό. Κι όμως. Το πρώτο ημίχρονο που έκανε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Λάρισα ήταν μέσα στα καλύτερα που έχει κάνει επί Μαρτίνς. Με τέσσερα γκολ (όπως πέρυσι με την ΑΕΚ και φέτος στην Τρίπολη), αλλά και με απόδοση απλά απολαυστική. Με εκρηκτικό ξεκίνημα που εκτός των άλλων είχε και το σημαντικότερο: αποτελεσματικότητα. Με ευκαιρίες για άλλα τόσα τέρματα από αυτά που μπήκαν. Με κυκλοφορία μπάλας που την χαρακτήριζε η ταχύτητα και η ευστοχία. Με πίεση στην αντίπαλη άμυνα που προκαλούσε λάθη και πανικό.

Ολυμπιακός-ΑΕΛ 4-1: Ήταν αρκετά 17 λεπτά (highlights)

Με όλους τους επιθετικούς να έχουν συμμετοχή στα γκολ, με τον Τσιμίκα, τον Καμαρά και τον Σουντανί να δημιουργούν υπέροχα τέρματα και τον Αλγερινό να ολοκληρώνει κιόλας με ιδανικό τρόπο όταν ήρθε η ευκαιρία να το κάνει. Με τον Ελ Αραμπί να κερδίζει πέναλτι, αλλά νωρίτερα να έχει κάνει πολύ πιο σπουδαία δουλειά για έναν σέντερ φορ μακριά από την περιοχή, από το να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα. Εκτελώντας άψογα και τις δύο φορές με αυτόν τον περίεργο τρόπο που ξεγελά κάθε γκολκίπερ.

Πολύ σημαντική ήταν η γενικότερη παρουσία του Μπουχαλάκη στη μεσαία γραμμή σε ένα ρόλο κυρίαρχου μέσα στο γήπεδο, με τη συνδρομή φυσικά και του Μαντί Καμαρά που έκανε τρομερή δουλειά με τρεξίματα και με καλές πάσες. Αλλά αυτό που μέτρησε πολύ θετικά ότι μπήκαν πολύ γρήγορα στο πνεύμα του ματς και οι παίκτες που δεν έχουν συμμετοχή. Ο Μπρούνο, ο Γκασπάρ, ο Μπα. Μπορεί να μην είχαν πολλές δυνάμεις για διάρκεια απόδοσης, αλλά ότι γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά στην προπόνηση φάνηκε σε ένα παιχνίδι στο οποίο πραγματικά χρειάστηκε να «ανοίξει» το ρόστερ.

Για τον Μασούρα ό,τι και να ειπωθεί είναι λίγο. Το παιδί θα μπορούσε να είχε καταρρακωθεί ψυχολογικά από την αλλαγή του με τον ΠΑΟΚ, αλλά με τη βοήθεια του προπονητή του πάνω απ' όλα, έχει δώσει απαντήσεις όπως ένας σωστός επαγγελματίας και άριστος παίκτης μπορεί να δώσει. Με διαδοχικά γκολ. Σκόραρε και στο Φάληρο που δεν το είχε κάνει φέτος, με προοπτική να συνεχίσει να το κάνει και στα πιο δύσκολα ματς που θα ακολουθήσουν. Μέσα έξω!

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός γέμισε με την απόδοσή του ένα άδειο γήπεδο. Έπαιξαν οι ποδοσφαιριστές σα να ήταν ο κόσμος στην εξέδρα, σα να είχαν στα αφτιά τους τις ιαχές και τον ενθουσιασμό σε κάθε γκολ.

Στο δεύτερο το μυαλό παρέμεινε σε αντίπαλο από την Θεσσαλία, αλλά αυτός δεν ήταν η Λάρισα. Το ματς της Κυριακής είναι πολύ σημαντικό για διάφορους λόγους, αλλά για τον Ολυμπιακό το πρώτιστο είναι ο βαθμολογικός.

Η νίκη που θα τον διατηρήσει στην κορυφή και ει δυνατόν αυτή να γίνει ξανά με την έμφαση που έχουν οι τελευταίες επιτυχίες των παικτών του Μαρτίνς. Ο οποίος κάτι έχει κάνει σωστά... μάλλον, ώστε να έχει μια ομάδα που άρχισε να παίζει από τον Ιούλιο να είναι πρώτη στην Ελλάδα, να συνεχίζει στην Ευρώπη και να παίζει με τέτοια διάθεση και φρεσκάδα φτάνοντας πια στα Χριστούγεννα...