Γρηγορίου: «Δίνω δίκιο στον κ. Κούγια για το πρόστιμο»

Λογικό σύμφωνα με τον τεχνικό της ΑΕΛ ήταν το πρόστιμο που επιβλήθηκε από τον Αλέξη Κούγια στους παίκτες της ομάδας μετά και την ήττα με 4-1 από τον Ολυμπιακό.

 Γρηγορίου: «Δίνω δίκιο στον κ. Κούγια για το πρόστιμο»

Ο Μιχάλης Γρηγορίου τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό πως ήταν πολύ λογικό το πρόστιμο που επιβλήθηκε στους παίκτες της ΑΕΛ βάσει των τελευταίων αποτελεσμάτων από τον Αλέξη Κούγια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μιχάλη Γρηγορίου στη συνέντευξη Τύπου:

«Νομίζω ότι δεν χωράει κριτική για το σημερινό παιχνίδι. Πραγματικά η εικόνα μας ήταν απαράδεκτη σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Δεν θυμάμαι 16 χρόνια σαν προπονητής αν έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο σε ημίχρονο σε επίσημο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Οταν έχει πάει το σκορ στο 3-0 στο 17’, από εκεί και πέρα επαναλαμβάνω ότι αυτή η απαράδεκτη εμφάνισή μας θα πρέπει να μπορέσουμε να αναζητήσουμε τα αίτια, αρχής γενομένης από αύριο. Δεν έχουμε πολύ χρόνο γιατί την Κυριακή έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στην έδρα μας, το οποίο θα πρέπει να κερδίσουμε με κάθε τρόπο.

Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Είμαστε απογοητευμένοι. Ευελπιστώ ότι θα έχουμε άλλη εικόνα την Κυριακή, γιατί μέχρι τώρα η εικόνα της ομάδας, ακόμα και μετά από ήττες, ακόμα και πριν από τρεις μέρες που ηττηθήκαμε στην έδρα μας από τον Ατρόμητο, ήταν πάρα πολύ καλή. Μοναδικές εξαιρέσεις η Καλαμάτα και με την Λαμία εντός έδρας. Η σημερινή ήταν η τρίτη χειρότερη εμφάνιση.

Επαναλαμβάνω ότι αύριο θα πρέπει να αναζητήσουμε τα αίτια και να κερδίσουμε την Κυριακή. Είνα ιδεδομένη η ποιότητα του Ολυμπιακού. Οταν προηγείται 3-0 στο σκορ, δεν έχεις πολλά να περιμένεις. Ομως 3-0 στο 17’ είναι απαράδεκτο και για τον σύλλογο που εκπροσωπούμε, αλλά και για τους εαυτούς μας για την προσπάθεια που έχουμε κάνει έως τώρα».

Τι πιστεύετε ότι έφταιξε και είχε αυτή την εικόνα η ΑΕΛ;

«Δεν μπήκαμε καν στο παιχνίδι. Δεν ξέρω. Ξεκινήσαμε με έναν σχηματισμό που τον γνωρίζουμε πολύ καλά, ξεκινήσαμε να κλείσουμε χώρους με 3-5-2, βάλαμε τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε. Πηγαίναμε δεύτεροι στα μαρκαρίσματα και έβγαινε ο Ολυμπιακός εύκολα από τα πλάγια και τον άξονα. Στα μεσοδιαστήματα ήταν μόνος του ο Ολυμπιακός. Όλα αυτά συνετέλεσαν στο να διαμορφωθεί στο 17’ το 3-0».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΑΕΛ δέχεται τόσο εύκολα γκολ και νωρίς. Δεν σας προβληματίζει ότι μπαίνετε νωθρά;

«Σίγουρα με προβληματίζει. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Πραγματικά προσπαθούμε να βρούμε τι μπορεί να φταίει, αλλά δεν μπορώ να το εξηγήσω. Το σκεπτικό μας στα περισσότερα παιχνίδια είναι να μπορέσουμε να έχουμε ισορροπία στο παιχνίδι μας και στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Σε αντίθεση δηλαδή με τα προηγούμενα χρόνια που η ΑΕΛ έδινε έμφαση στην άμυνα. Κι εμείς πραγματικά προσπαθούμε να το αλλάξουμε αυτό που λέτε. Το να μπαίνεις στα παιχνίδια και να προηγείται άμεσα ο αντίπαλος, είναι ένα πρόβλημα για εμάς. Κάνουμε προσπάθειες για να το γυρίσουμε, όπως το έχουμε γυρίσει τρεις φορές. Αυτό όμως κάνει πολύ πιο δύσκολη την προσπάθειά μας κατά τη διάρκεια του ματς».

Ο κ. Κούγιας όντως έριξε πρόστιμο όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του αγώνα;

«Ο πρόεδρος ήρθε στα αποδυτήρια και είναι λογικό να θέλει να επιβάλει ένα πρόστιμο στους παίκτες, το οποίο θα ανακοινωθεί από τον ίδιο. Ό,τι και να έκανε μετά το σημερινό παιχνίδι, είμαι ο πρώτος που του δίνω δίκιο. Μέχρι τώρα ο συγκεκριμένος άνθρωπος και σε προσωπικό επίπεδο, και στην ομάδα, έχει δώσει τα πάντα και προσπαθεί για το καλύτερο. Μέχρι τώρα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα και δεν έχουμε και τώρα. Στο χέρι μας να αλλάξουμε την κατάσταση».

Ποιος είναι ο στόχος της ΑΕΛ φέτος;

«Είναι να κάνει ένα καλύτερο βήμα από τις προηγούμενες χρονιές. Παιχνίδι με παιχνίδι οι βαθμοί και οι νίκες σού δείχνουν τον στόχο. Βρεθήκαμε να είμαστε και 4οι μέχρι και πριν το ματς της Κυριακής, κάτι που αν το λέγαμε την Κυριακή θα ήταν ανέλπιστο. Εδώ που έχουμε φτάσει, είναι λογικό να θέλουμε να διεκδικήσουμε τα πλέι οφ. Ομως, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε μία προσπάθεια που έχει γίνει έως τώρα και δεν πρέπει να τα γκρεμίσουμε όλα εξαιτίας ενός ημιχρόνου. Η ΑΕΛ παραμένει ψηλά στη βαθμολογία, ακόμα και τώρα που μιλάμε».